Napadao građane mačetom

Policija je uhapsila Željka Ajdera koji je oko 11 časova mačetom i sekirom napadao ljude na Novom Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 03.09.2008.

12:15

Default images

Tom prilikom Ajder je lakše povredio jednu prolaznicu. Policija je pucala u napadača kada je krenuo prema vrtiću i ranila ga u nogu, nakon čega je uhvaćen i prebačen u Urgentni centar. Sve je počelo ispred stana Željka Ajdera (39), u Ulici Džona Kenedija 31. On je oko pola 11 zalivao cveće i namerno poprskao policajce, koji su tada pokušali da ga legitimišu.

Ajder se tome opirao i ušao u kuću po dve mačete i jednu sekiru. Istrčao je iz stana, pored iznenađenih policajaca, i počeo da juri ljude po ulici kako bi ih povredio. Policija je napadača sustigla u Ulici Goce Delčeva, ispred Univerziteta Megatrend, i upozorila ga da baci mačete.

Kako je on to odbio, policajci su pucali u vazduh. Ajder je nakon toga počeo da beži ka obližnjem vrtiću, u čijem igralištu je bilo dece. Jedan od policajaca je zatim pucao na Ajdera i ranio ga u butinu.

Ranjeni Ajder pao je u dečijem igralištu koje se nalazi na samo 50-ak metara od vrtića “Maja“. On je tada uhapšen i prebačen na Urgentni centar.

Komšije koje ga poznaju kažu da je Željko čudan momak, ali da oni nikada nisu imali problema s njim.

Na mestu gde je Ajder pogođen policija je pronašla dve mačete i sekiru. Njega je jurilo ukupno sedam policajaca koji tvrde da su efikasno postupili jer su srpečili veliku nesreću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

22 h

Podeli: