Jovanović: Nismo nemi posmatrači

LDP najavio da će u petak protestovati ispred zgrade Vlade Srbije u vreme održavanja sednice na čijem dnevnom redu je ratifikacija energetskog sporazuma sa Rusijom.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 08.05.2008.

13:41

Default images

Predsednik te stranke Čedomir Jovanović je, gostujući u emisiji Kažiprst, objasnio zašto organizuju protest u vreme izborne tišine. "Mi ne možemo biti nemi posmatrači onih političkih odluka i postupaka koji po našem mišljenju ugrožavaju budućnost ove zemlje, kompromituju našu evropsku perspektivu", rekao je Jovanović.

On je dodao da su ti postupci "brutalni prema društvu i opštem interesu".

"Svako ko smatra sebe zaštitnikom tog interesa mora da reaguje i mi zbog toga regujemo kako možemo u izbornoj tišini, a to je protestom ispred Vlade", rekao je on.

Liberalno-demokratska partija je protiv energetskog sporazuma jer je on sklopljen na štetu Srbije, kao izraz političkih potreba, a ne nastojanja političara da brinu o interesima građana.

"Mislim da više nije sporno da će LDP biti u parlamentu i da ćemo biti mnogo jači nego do sada. Ono što je jedino otvoreno u kojoj ćemo meri uticati na politiku buduće vlade i mislim da je ova žurba posledica činjenice da bi moglo da se desi, na čemu mi radimo, da u budućnoj vladi ne bude većine za prihvatanje tog sporazuma", rekao je Jovanović.

Jovanović je upitao ministre iz Demokratske stranke zašto idu na sednicu kada znaju da će premijer Srbije odbiti da stavi na dnevni red predlog ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom.

Šta je još potrebno da bi Demokratska stranka shvatila sa kim ima posla, pita se Jovanović.

"Sraman i štetan sporazum"

Jovanović je danas sa predizbornog skupa LDP-a održanog na Cvetnom trgu u Beogradu pozvao građane da se pridruže sutrašnjem protestu LDP-a ispred Vlade Srbije povodom najavljenog usvajanja energetskog sporazuma sa Rusijom, dodajući da taj protest "nije objava rata Demokratskoj stranci".

"Naš protest nije izraz neprijateljstva prema Demokratskoj stranci već izraz samopoštovanja i odgovornosti prema svim ljudima koji ne zaslužuju da budu žrtve uskih stranačkih interesa", kazao je Jovanović.

Predsednica političkog saveta LDP-a Vesna Pešić istakla je da je energetski sporazum sa Rusijom "sraman i štetan" i da predstavlja prevaru pošto se o njemu odlučuje u vreme izborne tišine.

"Od nas se traži da svoja prirodna izvorišta damo za džabe", ukazala je Pešićeva. Ona je navela i da je takav ugovor "kvislinški jer Srbiju stavlja u kolonijane odnose sa Rusijom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: