LDP i LSV: Međusobne optužbe

LDP optužila LSV da ih napada na isti način kao "mafijaški mediji, Koštuničini analitičari i novinari, Milošević i JUL".

Izvor: B92

Nedelja, 23.03.2008.

10:28

Default images

Liberalno-demokratska partija je u saopštenju za javnost, povodom izjava funkcionera Ligu socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona, koji je rekao da su lider LDP-a Čedomir Jovanović i visoki funkcioner ove partije Nikola Samardžić "desničari", naveo da je reč o "neistinama i izmišljotinama".

"U istom trenutku, dok instruirani huligani pale i demoliraju naše prostorije i privatne stanove, narodnjačka koalicija i pojedine strukture u Srpskoj pravoslavnoj crkvi optužuju nas za izdaju i prete likvidacijama, LSV se pridružuje tim napadima", piše u saopštenju.

LDP je naveo da je na prethodnim parlamentarnim izborima, januara 2007. godine, bio u koaliciji sa LSV-om, jer je između dve stranke postojala saglasnost "oko poslova koji se moraju uraditi".

"Mi te poslove i dalje želimo da uradimo. Za to čekamo Nenada Čanka i Borisa Tadića 12. maja, bez obzira što se danas nalaze na istoj listi sa onima koji su doprineli stanju u kome se danas nalazi naše društvo", navodi se u saopštenju.

Marton je optužio Čedomira Jovanovića da je "ranih 1990-ih godina bio u ekstremno desnom delu političkog spektra u Srbiji", i da je bio "deklarisani desničar".

Za Nikolu Samardžića Marton je rekao da je pisao "za vrlo desni list Pogledi" i da se zalagao za zajedničku državu svih Srba.

"Nikola Samardžić je pisao i o tome da Evropa, umesto da otvara vrata bliskim narodima, 'to jest nama Srbima', ona otvara vrata brojnim azijatskim hordama", rekao je Marton i Nikolu Samardžića uporedio sa ministrom za Kosovo i potpredsednikom Demokratske stranke Srbije Slobodanom Samardžićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: