Drnovšek upozorava na katastrofe

Predsednik Slovenije napisao još jednu knjigu, u kojoj je zbog mogućih katastrofa za ovu zimu preporučio spremanje zimnice.

Izvor: B92

Sreda, 15.11.2006.

08:10

Default images

Tokom jučerašnje zvanične posete Austriji Janez Drnovšek je, u Gradskoj kući u Beču, održao promociju svoje nove knjige "Suština sveta". To je druga knjiga koju je Drnovšek napisao za poslednjih godinu dana. Prva, "Misli o životu i svesnosti", izašla je u maju. "Suština sveta" napisana je i objavljena na nemačkom, a kasnije će biti prevedena i na slovenački jezik.

Slovenački list Finance već je objavio članak o predsednikovom spajanju državnih i privatnih poslova, pitajući se da li je korektno da predsednikov kabinet šalje obaveštenja o privatnim aktivnostima predsednika, u ovom slučaju promociji knjige, i to tokom državničke posete predsedniku Austrije.

Stručnjaci za političko komuniciranje i pravo ocenjuju da bi o izdavanju knjige morao da obaveštava izdavač, a ne predsednikov kabinet, i da predsednik treba da odvoji privatne od državničkih aktivnosti.

Predsednik Slovenije je ovih dana na portalu svog civilnog Pokreta za pravednost i razvoj objavio i svoje misli o kupovinama za predstojeće praznike. On je upozorio na to da će građani koji potpadnu pod uticaj potrošačke histerije u slučaju velike ekološke katastrofe ili terorističkog napada biti nespremni.

Zbog toga Drnovšek građane podseća da, s obzirom na to da bi takav scenario mogao da se desi već ove zime, razmisle koliko dugo mogu da prežive.

Kako bi takva kriza mogla da traje i nekoliko sedmica, a građani nemaju zalihe hrane, sveća ili šibica jer kupuju nepotrebne predmete, predsednik podseća na značaj pripremanja zaliha i zimnice.

"Razmislite šta je najpotrebnije da preživite u kriznoj situaciji, kada niko ne bude mogao da vam pomogne. Zimnica vaših baka bi vam dobro došla", zapisao je Drnovšek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: