Samoubistvo zlostavljane učenice

Tragična sudbina tinejdžerke iz Gdanjska koja nije izdržala šikaniranje u školi potreslo je celo poljsko društvo.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.10.2006.

12:10

Default images

Ministar prosvete Roman Gjertih najavio je da će maloletne izgrednike i nasilnike ubuduće izolovati u specijalne škole. Četrnaestogodišnju Anu su krajem prošle nedelje na času poljskog jezika, kada je nastavnica morala da se udalji sa časa, uhvatila petorica dečaka iz razreda, položili su je na klupu, svukli i simulirali pred svima silovanje.

Jedan je mobilnim telefonom snimio svih 20 minuta ponižavanja Ane. Njene drugarice su samo mlako pokušale da je odbrane, niko nije pozvao učitelja iz susednog razreda koji je bio zadužen da ih nadzire, a većina učenika iz razreda slatko se smejala.

Ana nije roditeljima kazala šta se tačno desilo, u petak nije došla u školu, a u subotu je majka u Aninoj sobi našla njeno telo.

Za skandalozno šikaniranje u gimnaziji u Gdanjsku i samoubistvo vešanjem, poljski mediji su saznali tek posle skoro nedelju dana, kada je istragu u školi započela policija.

Cela Poljska je od juče u šoku kako je tako nešto uopšte moglo da se desi, zašto niko nije pozvao nastavnike u pomoć, a niko ni nastavnici nije rekao šta se zaista desilo kada se vratila na čas.

Policija je privela petoricu vinovnika, međutim, s obzirom na to da još nisu stariji maloletnici ne prete im ni zatvor, ni redovni sud, a specijalni porodični sud će odlučiti da li će biti smešteni u popravni dom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: