"Srbija bi u NATO mogla 2010."

Srbija bi mogla da postane članica NATO-a 2010. ako bude političke volje u Beogradu i Briselu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.09.2006.

11:01

Default images

Doskorašnji vojni ataše Norveške u Beogradu, potpukovnik Brigt Har Vage, izjavio je da od uspostavljanja odnosa NATO-a i Srbije 2002. i 2003. postoji konstantno jačanje odnosa, a da je, iako je saradnja s Haškim sudom politički uslov za članstvo u Partnerstvu za mir, NATO spreman da nastavi da podržava reformu sistema odbrane u Srbiji.

"Na kraju krajeva, svima nam je strateški cilj da se oslobodimo institucionalnog nasleđa Miloševićevog režima. Ako uračunamo vreme za realizaciju Akcionog plana partnerstva, i godinu dana za se uključenje u taj plan posle ulaska u Partnerstvo za mir, najraniji termin bi možda bio 2010. Postoji politička dimenzija tog problema, ne samo u Beogradu, već i među saveznicima u NATO-u, ali postoji i problem operativne interoperabilnosti s NATO-om. Ako se na oba ta polja bude išlo u pravom smeru, možemo govoriti o prijemu 2010.", kaže Har Vage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

17 h

Podeli: