Suficit Vojvodine sa Slovenijom

Na Međunarodnom sajmu zanatstva u Celju danas se predstavlja 13 preduzeća iz Vojvodine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.09.2006.

18:11

Default images

Na Sajam je stigla i vojvođanska delegacija, koju predvodi predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić. Predstavljanje vojvođanskih preduzeća i privrede organizovao je Fond za promociju izvoza, koji radi u okviru pokrajinskog sekretarijata za privredu. Bojan Pajtić imao je susrete sa slovenačkim ministrom za lokalnu upravu Ivanom Žagarom i slovenačkom državnom sekretarkom za privredu Adrijanom Kosem-Starina.

Vojvodina je tom prilikom prikazana kao najrazvijenija regija u Srbiji, koja ima čak i suficit u robnoj razmeni sa Slovenijom. Zbog toga je Bojan Pajtić sa svojim sagovornicima razgovarao o intenziviranju privredne saradnje, ali i o korišćenju pristupnih fondova EU, sa čim Slovenija ima iskustva.

Posle susreta, predsednik Izvršnog veća Vojvodine izjavio je da je sa slovenačkim sagovornicima razgovarao o zajedničkoj prezentaciji onih vojvođanskih preduzeća iz oblasti građevinarstva za koje su u Sloveniji zainteresovani, ali i o predstojećoj privatizaciji 40 preduzeća u Vojvodini.

Tim povodom će zainteresovanim slovenačkim privrednicima biti predstavljeno šest vojvođanskih banja kojima predstoji privatizacija, jer su u Sloveniji, koja ima dugu tradiciju banjskog turizma, zainteresovani za njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: