Kad će Nikolić da ispuni obećanje?

Ispred Skupštine Srbije aktivisti stranke G17 plus servirali su specijalan ručak za potpredsednika SRS-a Tomislava Nikolića.

Izvor: B92

Sreda, 05.07.2006.

17:20

Default images

Glavno jelo bili su papiri sa potpisima za zabranu Srpske radikalne stranke, za koje je Nikolić ranije rekao da će ih sve pojesti. On danas nije bio u Skupštini, a Aleksandar Vučić je izjavio da bi rado zamenio svog šefa, ali da je 70.000 hiljada potpisa suviše malo da bi jedan radikal bio sit posle toga.

Zamenik predsednika SRS-a je, naime, kada je G17 plus pokrenuo inicijativu za zabranu njegove stranke, obećao da će pojesti sve potpise i da mu, s obzirom na njihov broj, to neće predstavljati problem za stomak: "On je samo još jednom pokazao da Srpska radikalna stranka nije dosledna u obećanjima koja daje, kao što su dali davno obećanje da će hleb biti tri dinara, pa ga nisu ispunili, pa su rekli i da će srušiti Dedinje kako bi izgradili radničke stanove, pa ni to nisu ispunili, tako je i ovo jedno od obećanja koje nisu ispunili i pokazuje nedoslednost SRS-a", kaže Ivana Grbić, portparolka G17 plus.

G17 plus servirao je samo manji broj potpisa, a ostalih oko 70.000 potpisa, kako kažu, drže na sigurnom mestu iz predostrožnosti, nakon što su neke liste ukradene njihovim članovima.

Umesto Tomislava Nikolića, koji je bio odsutan, iz zgrade Skupštine izašao je Aleksandar Vučić, ali, i pored upornih poziva članova G17 plus i podsećanja na dato obećanje, nije probao papire: "Evo, čekam, ali mi je malo za užinu. Jesam, uvek sam bio dosledan, ali mi je malo i za doručak i za užinu. Mislim da ću morati da dopunim ozbiljnim pljeskavicama."

Akciju "Crveni karton za crnu stranku" G17 plus je pokrenuo nakon što je poslanik radikala Zoran Krasić sa skupštinske govornice na nacionalnoj osnovi vređao buduću potpredsednicu Vlade Ivanu Dulić-Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: