Uhapšeni planeri napada u Čikagu

FBI u Majamiju uhapsio sedam osoba zbog planiranja napada na zgrade Sears Tower i federalne zgrade u Čikagu.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2006.

10:43

Default images

Kancelarija javnog tužioca SAD sinoć je potvrdila hapšenje, a mediji, pozivajući se na zvaničnike SAD, navode da je uhapšeno sedam državljana SAD i dva stranca, od koji je jedan Haićanin. Pomenuti su uhapšeni jer su pripremali napad.

Mediji navode i da kod optuženih nisu nađeni oružje ili eksploziv, ali da se na osnovu dobijenih informacija može zaključiti da su u vezi sa Al Kaidom. Isti izvori prenose kako su osumnjičeni pokušali da kupe oružje i opremu za napad, a da su vlasti u njihovim redovima imale doušnika.

Kancelarija javnog tužioca je dodala da nije bilo neposredne opasnosti po stanovništvo jer su osumnjičeni uhapšeni u trenutku pregovaranja o planovima za napade, prenosi Index.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: