Osnovna škola "devetoletka"

Predškolska nastava u vrtićima ubuduće će biti obavezna za svu decu koju naredne godine čeka polazak u prvi razred osnovne škole.

Izvor: B92

Petak, 19.05.2006.

08:13

Default images

Predlogom zakona o predškolskom i osnovnom vaspitanju koji je upućen Skupštini Srbije predviđeno je da osnovno obrazovanje traje devet godina, a predškolska nastava kao priprema za školu biće besplatna. U Vladi navode da će pripremu predškolske dece sprovoditi vaspitači u vrtićima ili najbližim osnovnim školama.

Ministar prosvete Slobodan Vuksanović pozvao je sve privatne agencije i servise za čuvanje dece da se registruju i akredituju za obavljanje vaspitno-obrazovnih delatnosti sa decom predškolskog uzrasta jer nijedna privatna agencija nije registovana na propisan način.

"Ukoliko neko od njih kaže da ne želi to da radi jer onda ima nekakve dažbine, mora da ispuni uslove, prostorne, higijenske, onda mi je stvarno žao, ali ne postoji način nigde u civilizovanom svetu da takvi dobiju pravo da sprovode vaspitanje i obrazovanje dece. Nije dovoljno kupiti deset igračaka, staviti u privatni stan i napraviti nešto što se zove predškolska ustanova", rekao je Vuksanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: