Otisci Delalića na mestu ubistva

Pronađeni otisci optuženog na unutrašnjem staklu automobila sa lica mesta posle ubistva Nikole Gardovića 1992. na Baščaršiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.04.2006.

21:38

Default images

To je danas u nastavku suđenja Ramizu Delaliću "Ćeli" u Kantonalnom sudu Sarajevo izjavio Nedžad Vejzagić, koji je u to vreme bio načelnik kriminalističke policije Republičkog sekretarijata unutrašnjih poslova.

Prema optužnici, 1. marta 1992. godine, u Ulici Danila Ilića do broja 7, u starom delu Sarajeva, Ramiz Delalić i Suad Šabović presreli su nekoliko članova porodica Tambur i Gardović koji su bili u svatovima. U optužnici piše da je namera Delalića i Šabovića bila da od srpskih svatova otmu dve zastave Srpske pravoslavne crkve. Tamburi i Gardovići su se pobunili, nakon čega su Delalić i Šabović počeli pucati na njih, piše u optužnici. Dalje se navodi da je Šabović tada ranio Radenka Mirovića, a Delaliću je na teret stavljeno ubistvo Gardovića.

Ovom optužnicom obuhvaćen je samo Ramiz Delalić, budući da je Šabović za nanošenje teških telesnih povreda amnestiran. Ramiz Delalić Ćelo u ovom postupku brani se sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: