Petak, 07.10.2005.

10:11

Kontakt-grupa: Uslovna nezavisnost

SAD, Britanija i Francuska se zalažu za uslovnu nezavisnost, koju će Srbija morati da prihvati ukoliko želi u EU, piše Blic.

Izvor: Beta

Default images

Kontakt-grupa smatra da je uslovna nezavisnost najizvesnije rešenje budućeg statusa Kosova, a za takvu opciju najviše simpatija pokazuju SAD, Velika Britanija i Francuska, piše list pozivajući se na izvore u UNMIK-u.

Kontakt-grupa je taj stav potvrdila na poslednjem zasedanju pre desetak dana, a preovlađujuć stav u Kontakt-grupi jeste i da će vlast u Srbiji između Evropske unije i Kosova izabrati EU.

kako se navodi, Rusija u Kontakt-grupi pokazuje rezervu prema toj ideji, ali će prihvatiti sve što prihvati Srbija. Dešavanja oko Kosova se ubrzavaju i to ne zato što je to želja albanskih političara i njihovih lobista, već zato što je to stav i međunarodne zajednice, da je trenutno stanje neodrživo. Više o najavi početka pregovora o statusu Kosova možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: