Hrvatskoj za stoku 400.000 evra

Najavljeni sastanak hrvatskog i crnogorskog državnog vrha oko ratne odštete održaće se 27. jula u Cavtatu, pišu "Vijesti".

Izvor: B92

Nedelja, 17.07.2005.

13:44

Default images

Na sastanku će opštini Konavli biti plaćen deo ratne štete počinjene 1991. i 1992. u "operaciji Dubrovnik", pišu "Vijesti". Novi susret predsednika Hrvatske i Crne Gore, Stjepana Mesića i Filipa Vujanovića, kao i premijera Iva Sanadera i Mila Đukanovića sa saradnicima organizuje se pod okriljem Hrvatsko-crnogorskog međudržavnog saveta (HCMS).

Savet je utemeljen pre dve godine s ciljem unapređenja saradnje i ubrzanja procesa normalizacije odnosa među susedima posle ratnih zbivanja početkom 90-ih godina.

Na tom skupu, kako je za "Vijesti" potvrdio jedan od čelnika HCMS, ministri poljoprivrede u vladama Crne Gore i Hrvatske, Petar Čobanković i Milutin Simović, potpisaće dokument kojim će podgoričke vlasti na ime naknade dela ratne štete Hrvatskoj, odnosno opštini Konavli, uplatiti 400.000 evra za uništeni stočni fond s nekadašnje farme u Grudi, piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: