Eksplozivne žabe

Uprava hamburških parkova upozorava posetioce da se čuvaju žaba-krastača, koje mogu da eksplodiraju.

Izvor: B92, BBC

Sreda, 27.04.2005.

10:53

Default images

Više hiljada žaba-krastača, koje žive u hamburškim parkovima, iz nepoznatih razloga je eksplodiralo. Veterinari kažu da su im je ta bolest nepoznata, a da su tajanstvene eksplozije u dobroj meri proredile populaciju žaba. Uz to, javlja se i problem zbog delova žabljih tela, koji su razbacani po parkovima i drugim javnim površinama.

Očevici tvrde da se žabe naduvaju do veličine tri puta veće od uobičajene i eksplodiraju, pri čemu delovi njihovih tela lete i do nekoliko metara u visinu, prenosi BBC.

Prirodnjak Verner Smolnik iz Hamburga tvrdi da prizori podsećaju na naučno-fantastične filmove. "Radi se o potpunoj misteriji. Imamo, doduše, nekoliko ideja šta je razlog, ali ne znamo koja od teorija bi mogla biti tačna. Uzrok bi mogao da bude nepoznat virus ili gljivice, koje zagađuju vodu, ili se radi o odbrambenom mehanizmu kojim se žabe štite od vrana, koje su se nedavno pojavile u tom području".

Nije retkost da žaba koja puzi po zemlji odjednom počne da se naduvava dok ne postane velika kao teniska lopta, posle čega eksplodira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: