Optužnice za "Abu Graib"

Sud je odbacio jednu od optužnica protiv Sabrine Harman, koja se slikala ispred golih zatvorenika u "Abu Graibu".

Izvor: B92

Nedelja, 06.02.2005.

11:45

Default images

Optužnica je Sabrinu Harman teretila da je gledala i nije sprečila zlostavljanje zatvorenika, a sud u Fort Hudu ju je odbacio bez rasprave. Optužnice za loše ponašanje, zaveru i kršenje dužnosti i dalje su na snazi, a Sabrina Herman bi, ako bude osuđena, mogla da dobije maksimalnu kaznu od šest i po godina zatvora.

Sabrina Harman je optužena da je pravila fotografije ili bila na fotografijama na kojima su zatvorenici primorani da zauzmu ponižavajuće poze. Ona je optužena i da je prikačila žice na zatvorenika kojem su bile vezane oči i rekla mu da će biti spržen ako padne sa kutije na kojoj je stajao.

Sud je narednika Džavala Dejvisa, koji je bio u istoj jedinici sa Sabrinom Harman, osuđen je na šest meseci zatvora jer je gazio prste sedam vezanih zatvorenika, a potom ih primorao da naprave piramidu pored koje je onda pozirao s Sabrinom Harman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: