U policijskoj akciji ubijeni Šiptar i Kum

Izvor: B92

Petak, 28.03.2003.

09:16

Default images

Načelnik Resora javne bezbednosti MUP-a Srbije general Sreten Lukić potvrdio je u petak da su pripadnici specijalizovanih policijskih snaga u četvrtak likvidirali vođe zemunske bande Dušana Spasojevića-Šiptara i Mileta Lukovića-Kuma, nakon što su pružili oružani otpor policiji prilikom pokušaja hapšenja. "Ovih dana sam vrh te bande je bio lociran i mi smo bukvalno svakodnevno vršili poteru za njima. Izmicali su, kako mi to kažemo, na pola koraka zahvaljujući njihovim jatacima, u ranije pripremljenim stanovima, ali to je imalo svoj kraj tako da je tokom jučerašnjeg dana identifikovan njihov boravak na području opštine Barajevo".

Lukić je istakao da je Spasojević prilikom hapšenja protiv policije upotrebio puškomitraljez M70, dok je Luković pokušao da se suprotstavi sa bombama kašikarama. Novinarima je prikazan i video snimak na kome se vide dva beživotna tela u travi, oko kojih se nalazi automatska puška i bomba. Na snimku se vide i torbe sa njihovim stvarima u kojima se nalazilo više mobilnih telefona. Pored torbe u kući u kojoj su se krili vidi se i veći broj pancira.

Lukić je naglasio da policija nastavlja istragu i potragu za ostalim članovima zemunske bande.

Spasojević i Luković su bili osumjičeni za organizovanje i izvršenje ubistva Zorana Đinđića. Dušan Spasojević zvani Šiptar ili Duća, star 35 godina, bio je vođa "Zemunskog klana". Protiv njega je do sada podneto 27 krivičnih prijava od kojih je po 4 osuđen na manje vremenske kazne. Mile Luković Kum, 34 godine, bio je neosuđivan, iako je protiv njega podneto 28 krivičnih prijava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: