Meštani: Mi problema nemamo, sada ih ima Šešelj

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2003.

12:01

Default images

Meštani sremskog sela Hrtkovci, u kom je, kako se navodi u haškoj optužnici protiv lidera radikala Vojislava Šešelja, 1992. izvršeno etničko čišćenje, kažu da međunacionalne netrpeljivosti u selu više nema, piše novosadski "Dnevnik". "Mi nemamo problema, problem sada ima Šešelj", rekla su 2 meštanima Hrtkovaca, jedan Hrvat i jedan Mađar. Oni su rekli da je nekada bilo "napeto", a da je "od tada sve u redu" i ocenili da ne veruju da će zbog optužnice protiv Šešelja izbiti problemi između njih, "starosedelaca", i Srba, "došljaka" iz Hrvatske. "Selo nisam napustio 1992. samo zato što mi je rođak radio u policiji, a pritisaka je bilo", rekao je jedan meštanin. I anketirani "došljaci" smatraju da u selu neće biti problema zbog optužnice protiv Šešelja. "Te nesuglasice u selu odavno su prevaziđene. Meštani nesrpske nacionalnosti se ne plaše, imam komšije Hrvate i Mađare i, da vam pravo kažem, o tome i ne razgovaramo", rekao je jedan Srbin. List navodi da u selu još živi Ostoja Sibinčić, bivši predsednik Mesne zajednice Hrtkovci, koji je na mitingu radikala, kom je 6. maja 1992. prisustvovao i Šešelj, pročitao imena "nepoželjnih" Hrtkovčana hrvatske i mađarske nacionalnosti. "U selu više nema toliko problematičnih osoba da bi mogle da izazovu ekscese. Od četvorice koji su svojevremeno pravili probleme, dvojicu smo raselili, jedan je iz sela otišao sam, dok se Ostoja Sibinčić potpuno smirio i povukao iz politike", rekao je za list jedan policajac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

12 h

Podeli: