SASLUSANA MILENA AREZINA, CLANICA SIK-A

Izvor: B92

Petak, 27.10.2000.

19:57

Default images
Istrazni sudija Prvog Opstinskog suda u Beogradu Vladimir Vucinic saslusao je u petak jos pet clanova Savezne izborne komisije – Pavla Vukasinovica, Milovana Zivkovica, Borivoja Jankovica, Zvonimira Tomovica i Milenu Arezinu, osumnjicene za kradju glasova na izborima. Juce je saslusan predsednik SIK-a Borivoje Vukicevic, javlja Radio B92. “Nisam krala, ako ste to hteli da me pitate. Rekli su nam da smo lopovi, a niko od nas iz SIK-a nema ni sto dinara u dzepu”, rekla je Arezina novinarima i dodala da je oduvek bila protiv korupcije. Arezina je izjavila da sa bivsim ministrom pravde Dragoljubom Jankovicem ne razgovara vec dve godine iako su u istoj partiji, u JUL-u. “Dragoljub Jankovic je najveca stetocina u pravosudju. On je pokrenuo moje razresenje, a ja sam svedok da je za mnoge predmete on urgirao”, rekla je bivsa predsednica Privrednog suda u Beogradu. Neocekivano raspolozena za razgovor, Arezina je za Radio B92 rekla da je neposredno posle izbora, kada je SIK optuzena za kradju glasova, trazila gostovanje jos na starom RTS-u, ali je niko shvatao ozbiljno. Ona je novinarima podelila kopije pisma, koje je Kostunici uputila 7.oktobra, gde mu sugerise da je on polozio zakletvu pre nego sto je stupila na snagu odluka Saveznog ustavnog suda. “Odluka suda sa datumom 4.10 ekspedovana je 6.10, a vi polazete zakletvu 7.10, iako je u Sluzbenom listu objavljena tek 10.oktobra”, stoji u pismu i dodaje se da niko iz SIK-a nije mogao da izracuna preko 50 odsto dobijenih glasova, jer bi to bilo gruba povreda odluke SUS-a. Milena Arezina moli Kostunicu da javnost upozna sa autenticnom odlukom SUS-a. “Odlukom SUS-a nije utvrdjena takozvana kradja glasova vec je samo ponistena odluka kojom su gradjani na Kosovu glasali od 7 do 16 casova. sto je Sik objasnio zastitom ljudskih zivota”, navodi jos Arezina u pismu Kostunici. Na pitanje gde je nestalo milion maraka, za koje izvrsni direktor G17 plus Mladjan Dinkic optuzuje SIK, Milena Arezina, koja je u sud dosla bez advokata, odgovorila je da je taj novac prebacen u Crnu Goru za potrebe izbora, a uzet je jer ne postoji platni promet izmedju dve republike.

Milena Arezina se izvinila novinaru Radija B92 zbog uvrede izrecene pre dvadesetak dana, kada je taj radio nazvala "govnarskim" radiom koji je ona izbrisala iz registra. Svoje ponasanje opravdala je recima da je tog dana bila "jako nervozna".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: