Četvrtak, 24.10.2013.

16:57

MSP: Neprijateljska izjava Erdogana

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije osudilo izjavu turskog premijera Redžepa Tajipa Ergodana na Kosovu i Metohiji saopštivši da takve izjave nisu prijateljske.

Izvor: Tanjug

Default images

"U Republici Srbiji ovakve izjave nikako ne mogu da budu prihvaćene kao prijateljske. Odstupaju od uveravanja koja imamo u kontaktima sa najvišim turskim zvaničnicima", navelo je Ministarstvo.

"Dušanov grad je verovatno najneprimerenije mesto za takve izjave. Svako u svetu zna da je Kosovo srpska reč i srpska teritorija, čak i oni koji su priznali tu kvazi-državu", navedeno je u saopštenju.

Erdogan je juče tokom posete Prizrenu rekao da je "Kosovo Turska, a Turska Kosovo", da Kosovo i turski narod imaju istu istoriju i civilizaciju.

Erdogan i albanski premijer Edi Rama prisustvovali su juče i svečanom otvaranju novog terminala na međunarodnom aerodromu "Adem Jašari" u Prištini, podsetila je agencija ATA.

"Kad dođem na Kosovo, osećam se kao kod kuće. Turska je bila među prvim zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova i mi ćemo nastaviti da pomažemo Kosovo", rekao je Erdogan.

Stefanović: Izjava skandalozna

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović osudio je izjavu premijera Turske Redžepa Erdogana o Kosovu i Metohiji i poručio da takva izjave ne ide u pravcu poboljšavanja odnosa Srbije i Turske.

"Izjava je teška i skandalozna i očekujem reakciju naše države, ali i međunarodne javnosti. Takva izjava ne ide u pravcu poboljšavanja odnosa", rekao je Stefanović gostujući na RTV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: