Četvrtak, 24.10.2013.

16:57

MSP: Neprijateljska izjava Erdogana

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije osudilo izjavu turskog premijera Redžepa Tajipa Ergodana na Kosovu i Metohiji saopštivši da takve izjave nisu prijateljske.

Izvor: Tanjug

MSP: Neprijateljska izjava Erdogana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

159 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar Matic

pre 10 godina

Erdogan je zadubljeni islamista a verovatno da i nepoznaje istoriju te zbog toga i govori takve gluposti. Srbija treba da se odrekne i zabrani da turski biznismeni mogu da kupuje i grade u Srbiji. Njihov novac omazan krvlju nasih predaka nam nije poteban.

ilirimajes

pre 10 godina

@agim

Nakon procitane tvoje "replike" a narocito onog dela sa "kradjom" jezika od starih Slovena!? Svaka daljna diskusija bi bilo tesko gubljenje vremena. Inace latinicu koju danas koristite ste sami izmislili? Kako to da albanski spada u satem a ilirski u kentum grupu jezika i kako su onda "najslicniji"? Uglavnom, ziv ti bio i nastavi sa bajkama, nista to nije cudno za Balkan, i Srbi su svasta verovali za vreme slobe, sada je red na vaus nacional-romanticarsku fazu. nego garant verujes i u Deda Mraza, uostalom i on je Albanac i zato se oblaci u crveno, zar ne?

Aнастасија

pre 10 godina

Овакво понашање Ердогана није за мене изненађење. Турска само константно спроводи своју политику - да сви муслимани треба да живе у истој држави. Оваква реакција Владе је једино што је исправно затражити у оваквом тренутку.

'ajduk

pre 10 godina

Ček', pa njemu javljeno da je to država priznata od 90% Eu zemalja i ko zna koliko još ostalih. Manite se sablji i mačeva, nikad nismo dobro prolazili u takvim okolnostima, držite se posla koji ste započeli i dobro je, kasno je za čuvanje dostojanstva i ponosa, davno smo to izgubili

crni domino

pre 10 godina

"Javio se i autosovinista kome su uvek Srbi za sve krivi. Vec smo se zabrinuli gde si. Nego, steta sto se ranije nisi rodio, bio bi idealan janicar i jos bi se i sam prijavio."
(er, 24. oktobar 2013 21:18)

Patrijoto, ostavi gusle, prst na celo pa se pitaj gde ste vi i tebi slicni pogresili dok ste vladali Kosovom i uzivali kada vidite Albance sa testerom na ramenu da po Srbiji idu i struzu nam drva!
Zbog vas takvih doci ce dan kada cemo mi ici na Kosovo da njima struzemo drva!

Nina

pre 10 godina

http://www.24sata.info/vijesti/regija/149271-nikolic-moj-narod-u-gradjanima-bih-i-turske-vidi-i-prijatelje.html
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/406017/Turci-zele-da-za-ulazu-u-Beograd

Juče bilo sada se pripoveda. Toma i njegovi navijači su iz sva glasa jurcali da daju komentare o velikom srpskom prijatelju Turskoj.

larry

pre 10 godina

sa stanovista nekog ko je priznao kosovo kao npr. turska ovako nesto nije iznenadjujuce... samo me brine jedna stvar a to je da iza nezavisnosti kosova ne stoji albanija nego mozda turska i nemacka a to ne sluti na dobro za vojvodinu i rasku

agim

pre 10 godina

@(ilirimajes, 24. oktobar 2013 21:28)
Ajd da vidimo ko izmislja ? Jedini narod na svetu koji prica albanskim jezikom su Albanci koji je "slucajno" najbliziji ilirskom jeziku.Srbi su na primer ukrali jezik od starih Slovena,malo ga promenili i eto izmisljen je srpski jezik.Cirilica je bugarsko pismo koju su takodje Srbi ukrali.Imate li vi nesto a sta nije ukradeno ?

Ah da ja sam citao,albansku,jos vise srpsku(citajuci razne verzije srpske istorije sam i naucio "srpskohrvatski" jezik i pored cinjenice da jos nikada u zivotu nisam bio u Srbiji i nikada nisam ucio na srpskom jeziku) a najvise sam citao neutralnu istoriju raznih evropskih istoricara..Ima i dosta pravednih srpskih istoricara i politicara koji priznaju da je albanska verzija istorije pravedna !!!

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@Sta cekas Bojane!? Pokupi patrijote, proterajte Turke i oslobodite Kosovo! Resen prolem!
Pun nam je kufer vas patrijota na jeziku!
(crni domino, 24. oktobar 2013 22:37)

E moj crni domino, ne mogu ljudi oslobodit' kol'ko vi mozete prodat'....

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@(Damario, 24. oktobar 2013 21:31)

Prilicno vatren i dugacak komentar za nekog ko je "ravnodusan". Uglavnom, cak i da sve to sto si nabrojao ima veze s mozgom, nikad, ali nikad, se ne bih mijenjao ni s tobom, niti bih mijenjao istoriju svog naroda, za povijest tvoga naroda. Dovoljno je 5 minuta "guglanja" i svaki iole normalan Hrvat ce da se zacrveni.
Aufwiedersehen.

zadovoljan..

pre 10 godina

Srbija sve vise pocinje da lici na oblast Turske...Gledamo sopstvenu istoriju,njihovim ocima!Pa sada svi vide zavodnika Sulejmana,pa nikako detetu da objasnim,da on nije bio bas tako kul i romantican prema nama!Nemamo nista protiv prelepih turskih slatkisa...Zbog njih sam voleo da skoknem i do Istanbula..Ali vise i ne moram,posto su oni dosli ovde!Na svakom koraku je po neka poslasticarnica sa nacionalnim turskim slatkisima...I tako kad umorni s posla stignemo kuci..Sacekaju nas mnoge turske serije na skoro svim domacim kanalima!Ma ima i dobrih,ali ubi kolicina koja nam se prikazuje...Imamo utisak da ce zavrsiti na kraju kao one Latino..Koje danas kad vidis,odmah menjas kanal!Jer kad vidis jednu,video si sve!Hiperprodukcija turskih serija,poprima neverovatne razmere...I tako uvalimo se u krevet,upalimo tv,odgledamo nekoliko turskih serija,pojedemo tursku baklavu...i zaspimo!Pa razmisljam ,kad bi nam dosao Erdogan sta bi nama rekao!Kad bi video kolicinu svojih serija na svim tv kanalima i baklave na svakom cosku!Verovatno bi nam zadovoljno rekao...Masala,masala!

Jelena

pre 10 godina

Pa sta se vi nervirate zbog Erdoganove izjave; kao da je govorio o Srbiji?!Ako stanovnicima Kosova to ne smeta,ko vas, bre, pita?! Mozete da uvedete embargo Turskoj, evo, vec su u panici,sta ces bez Srba...

nemanjic

pre 10 godina

...zar nam oni nisu prijateljska zemlja !? pa zatrpase nas ovi nasi sa turskim serijama,kao satro prijateljska zemlja,itd. svi znamo da nam turci i nemci nikada prijatelji nisu bili. istrebise nas kroz vekove... njemu se moze turska je velika sila i bas ga briga za reakciju nase drzave.svi su bacili oko na nasu napacenu zemlju,dobra je i nije skupa.kupuje se sve za malo novaca,pojedini i dusu prodaju. eee,moja srbijo,doziveli smo da nas svi porazavaju.pradedovi nam se u grobovima okrecu.

zeks

pre 10 godina

Svi pricate srpski, a niko Srbin nije... Da li znate zasto smo ovako jadni?? Pa zbog vas, jer su JUNACI SRPSKI IZGINULI ZA SLOBODU, A OSTALI SU VASI DJEDOVI IZDAJNIXI I DEZERTERI KOJI SU UZIVALI. A njihovi potomci ste vi liberalni Srbi i antisrbi i bivsi Srbi. A znajte dobro, da neprijatelji nasi mrze sve nas podjednako, ali vise cene nas ponosne i hrabre. Toliko vas je izdajnika da se bojim da kad dodje vreme, nece biti koga da vas brani. A i ne treba, dosta su posteni i hrabri ginuli, dok ste se vi sakrivali ko misevi i cekali da frka prodje, a onda se pojavljivali i zaklinjali u SRBSTVO!
Tako je vazda bilo!

Damin gambit

pre 10 godina

Alo bre Srbi sta ste se napal'li???

Da li je Turska priznala Kosovo jos onomad? JESTE!

Prema tome, sto se Turske tice, oni mogu tamo izjavljivati sta god hoce sve dok kosovski Albanci to zele da trpe! Da su to izjavili recimo Grci, Rumuni (do 2015. godine) ili Spanci, onda bi imalo smisla da se nesto busate u grudi... Ovako sa stanovista medjunarodnih odnosa predsednik jedne nezavisne drzave otisao u posetu predsedniku druge drzave koju je priznao kao nezavisnu...

I to je to... nema dalje! Cuj.... traziti izvinjenje od Erdogana! Pa kad niste trazili izvinjenje kad su priznali Kosovo... sad stvarno nema smisla!

crni domino

pre 10 godina

Crni domino?!
"Jadan komentar , pun zlobe i pakosti, kao i uvek..."
(Бојан Илић, 24. oktobar 2013 21:00)

Sta cekas Bojane!? Pokupi patrijote, proterajte Turke i oslobodite Kosovo! Resen prolem!
Pun nam je kufer vas patrijota na jeziku!

nesam skoluvala

pre 10 godina

"Kako Vucic moze da trpi takav bezobrazluk od strane gospodina Erdogana, posebno sto Vucic ima 4-5 puta vecu podrsku naroda od Erdogana", upitao se Nebojsa Stefanovic..

Axel F.

pre 10 godina

Ja ne razumem ove naše,pa zar niste potpisali Briselski sporazum,kojim ste prećutno priznali Kosovo.Da još ne pominjem,kako je ista ova garnitura na vlasti potpisala kapitulaciju 1999.godine.

alo

pre 10 godina

to vam smeta a kada je vrh crnogorske drzave izjavio da treba pobiti sve srbe niste nista izjavili. kad su priznali kosovo, svi su cutali pa i vi dacicu. a jos im dozvoljavate naseljavanje srbije, ima ih ovde vise nego dole a kad bude kao sa kosovom pitacete se. a vi ste unistili srbiju sa svojim gazdom milosevicem, zbog vas je srbija zaratila sa celim svetom, vi ste dozvolili njegovoj miri i sinu da uzmu nase pare i odu u rusiju

Petar

pre 10 godina

Jeste ova naša zemlja Srbija u lošem stanju već duže vreme i tako će i ostati ko zna koliko vremena još. Ipak, i ovako ranjene je se mnogo plaše u komšiluku, što se vidi po zluradim komentarima. Komšije, gledajte svoja posla, sigurno imate šta pametno da radite u svojim državama.

android

pre 10 godina

Cek malo, gledam ove komentare i pitam se jel ja zivim u nekom paralelnom univerzumu ili sta se desava? Zar nije Turska ucestvovala u napadu na SRJ? Zar nije Turska posle priznala Kosovo? Zar nismo mi posle svega toga odlucili da zazmurimo na sve to? Pa sto nam onda smeta ovakva izjava? Najsmesniji su mi ovi sto su se >sad< setili da bojkotuju turske serije i da ne idu na more u Tursku!?

Damario

pre 10 godina

RE:Mare

Jutro Mare :) a tko je rekao da ste vi nama Hrvatima prijatelji ???? Hrvati i Srbi nemaju genetičko neprijateljstvo i sukob nije višestoljetni ali u posljednjih 100 godina vi nam nikako ne možete bit prijatelji a niti mi vami i to je takovo, nitko vas u regiji ne voli i svi vam gledaju vidjet leđa što prije kada se smanjite, to ste si sami krivi. Hrvatska je uvijek željela svoju neovisnost i danas je imamo ma što rekli nama su vratili naš teritorij u cijelosti i živimo u Europi, a to što smo pod okom Njemačke mene veseli jer ja njima vjerujem, kad god smo ih slušali što imaju reć Hrvatska je profitirala, jednostavno Srbija se nije snašla kao država u suvremenom dobu, nije si ispunila ono najbitnije da je prvo vole susjedi, a Hrvatska si je to uradila a i tamo gdje jesmo griješili mi smo spretno od one strane koja je bila loša, prešli spretno na stranu pobjednika, a slažem se da jeste Hrvatska u ww2 radila svašta, ali vi ste nam omogućili da i taj grijeh predjemo kao pobjednici, jer smo si oprali biografiju kroz Jugoslaviju i mirno čekali svoj trenutak kad ćemo imat državu, tko vam je kriv ispali ste.....

Dejan Radojevic

pre 10 godina

Dokle god Srbija bude imala premijera kao sto je Ivica Dacic tako ce se sve drzave i svi zvanicnici ponasati prema nasem narodu i drzavi,svi nam se smeju,ceo svet,u istoriji srbije nije se desilo vece zlo od Ivice Tacica,unistio je za predehodnih par godina od kada je na vlasti sve sto je vredelo,u pravu je Milan Beko,kaznice ga narod na predstojecim izborima,on je dobar sama za neki rijaliti tipa Farma-Veliki brat.

er

pre 10 godina

@crni domino

Javio se i autosovinista kome su uvek Srbi za sve krivi. Vec smo se zabrinuli gde si. Nego, steta sto se ranije nisi rodio, bio bi idealan janicar i jos bi se i sam prijavio.

Sg

pre 10 godina

@Agim Ne uci se istorija na kompjuteru, i iz knjiga sto se stampaju u Bosni. Citanje jeste zlato, jos ako se ne cita povrsno, nego se malo dublje zaroni.

ilirimajes

pre 10 godina

@agim
Citao sam ja te vase albanske SciFi verzije "istorije" i odlicno su stivo - humoristicko. Danas sebe nazivate "kosovarima" a tu vasu "drzavu" nazivate "kosovom" iako je to srpski/slovenski naziv, kada ste spremni u 21. veku da sebe nazivate prema tudjem nazivu i da za sebe prisvojite tudje nazive, zasto to ne bi uradili i sa nazivom "albani" kojeg ste ukrali od jednog keltskog plemena. Citaj i ti malo a ne samo to vase albansko "trece oko" stivo. Ili jos bolje, radi nesto, proci ce ti zivot u jalovom dokazivanju necega nedokazivog. A zivot prodje samo tako.

...sve sve ali nista

pre 10 godina

kriv nam erdogan??!! pa pogledajte sportski blog,i videcete koliko srbi mrze srbe...eno grobari se nasladjuju zvezdinim porazom od macabia!! pohvalio bih erdogana sto postuje i voli svoj narod i van turske a mi mozemo samo da se ponasamo kao imbecili !

Tibor Soradi

pre 10 godina

SRBIJA I MRAČNI POLITIČARI! Srbija još uvek živi u mraku kad ne znaju ko su im prijatelj, kad su Turci bili prijatelji Srbiji? MALOUMNICI pa će sad Nikolić razvije prijateljstvo sa svim neprijateljima, čovek se umislio akoje na izborima kroz manipulaciju pobedio sad su mu svi prijatelji od Turaka do Emirata! Znaju oni al se prave budale i zaludjuju ovaj jadan narod, gori ste nego Turci daleko vam kuća bila.

song

pre 10 godina

Ja to gledam na drugaciji nacin.Erdogan je porucio Kosovo je PDK,glasajte za PDK Hasima Tacija !! Kako stvari svoje tacijeva stranka je izgubila sve vece gradove pa je sve snage usmerila na Prizren i izbore 3.11.,u tom smeru treba gledati na posetu turskog premijera.

CIA

pre 10 godina

Migli bi Srbi jos jedan rat,a? Pa nije ga bilo 13 godina,da ne ispadnete iz forme.Jel vam rec reciprocitet zamena za osvetu? Da ste na vreme gledali svoja posla a ne podrzavali politicare lopove,slali decu u smrt zbog njih,i sada fanaticno verujete u njih,ne bi se nasli u ovoj situaciji.

Daniel

pre 10 godina

@CIA
a odakle si ti to da dajes takve optuzujuce izjave?
za svaki rat je potrebno dvoje ( najmanje)
sto se Erdogana tice, pa taj je poznat po skandaloznim,provokativnim i agresivnim izjavama vec dugo
cacka Evropu i zapadni svet da bi mu ubrzali pridruzivanje EU

hogar

pre 10 godina

@ISTINA
Ma u potpunosti si u pravu. Ama bas nikakve veze sa Turcima nemate, kada prolazis kroz Albaniju ili "republjik kosova" ne znas da li si u Svedskoj ili u Svajcarskoj ili ipak u Norveskoj... Totalno konfuzno.

Damario

pre 10 godina

Sad vam ni Turci ne daju mira, da li imate jednu zemlju u svom susjedstvu da možete kazat, eto to nam je prijatelj, ajde jedna samo:) Srbi imali ste svojih prilika i propustili ste ih :) Sada vas cijeli svijet gleda kao zločince a Srbija se raspala još 1991. kada smo dosanjali ono što smo sanjali stoljećima, polako ali sisurno smo išli svojim putom i danas imamo državu možda jesmo pod Njemačkom, Europskim povećalom ali bar živimo kao ljudi a zemlja nam se ne raspada naša koljevka nam je vraćena a vama, vama su i Kosovo uzeli :) , polako sad će Vojvodina svojim putom i Srbija će bit kao Beogradski pašaluk jer i dosad su po pitanju smanjivanja utjecaja i teritorije Srbije, ono što dogovore i učinili, kako ste se ponjeli tako vam se vraća ali u mnogo većoj mjeri ! Ne radujem se neuspjehu Srbije, potpuno sam ravnodušan, jer mi imamo svoju domovinu i za nju srce dali, ali se ne radujem ničijoj nesreći. Neuspiješna priča, vaši nisu radili pametno i sada im se to obija o glavu, samo se držite vaših "prijatelja Rusa" koji su vam vidim vratili Kosovo :))) Mi jesmo isto sluge ali nama su pravi prijatelji iz Europe, Njemačka i SAD vratili "krajinu" koja nam je bila oduzeta na kratko i dali sve što su obećali, a vama ..nitko vam ništa ne vraća i dalje vas cijepaju :)

kgkg

pre 10 godina

Dacicu, na vlasti si vise od dvadeset godina sa tom tvojom unistilackom strankom. I od kada si tu nasa drzava prozivljava razna ponizenja. Nekada su Srbi ziveli lepo sa svojim susedima i imali postovanje drugih nacija, a od kada si ti tu sve je otislo u ...

ZmajVukOgnjeni

pre 10 godina

ne vrdi "izvini" niko ne cuje!
a sad slusajte svi kojima je ovaj gest Erdogana prijao, NI DANAS NI ZA 100 GOD NI DA OSTANE JEDAN SRBIN - KOSOVO NECE ZVATI NIT ALBANSKIM NIT TURSKIM! I DA NAPRAVITE VELIKU ALBANIJU I ZELENU PENTAGONALU I DO NISA DA DODJETE, ZNAJTE I STREPITE DA CE DOCI DAN KAD CEMO VRATITI ONO STO JE NASE! ZATO SE RADUJTE U TUZI JER JE SVAKI DAN, DAN MANJE CRVENOCRNOG ORLA NA KOSOVU. ovo nije jezik mrznje ovo pise sitnim slovima u ugovoru koji ste sa amerima pottpisali kad ste uzimali kredit za nezavisnost u svajcarcima.
Nismo mi nikad maltretirali albance, uvek nam vas je bilo zao

Poturica gori od turcina - vazda bilo

pre 10 godina

@Ti si nas Mudzahid Tajipeeee,Tajipeeeee. Znam da necete objaviti,ali Bosnjaci u Pazaru su danas ponosni na njega.
(Emir NP, 24. oktobar 2013 17:33)

I onda se "bosnjaci" ljute kad ih zoves turcima :(
Evo, covjek lijepo bez uvijanja kaze onako kako jeste. Dakle, turci, tj. okupatori i dosljaci, kakvi bosnjaci, kakvi bakraci...

Sin po materi

pre 10 godina

Mi cemo u EU a Turci nikada. A posebno cemo im 'pomoci' da udju kada mi prvi udjemo. A i jos nekima koje mnogo vole tu iz komsiluka koji se ponasaju kao jos veci turci.

najgluplji narod na svetu

pre 10 godina

koliko ovde ima zaludnika i sanjara koji jos misle da je kosovo srbija...
da li ste vi skoro bili na kosovu?
da ste bili videli bi prvo granicu a onda totalno drugaciji svet od onog ovde, gde svako pominjanje reci srbija podseca na okupaciju...
pa bosna i crna gora su vise srbija od kosova
i jos jedna stvar, premijer srbije razgovara sa premijerom kosova i potpisuje sa njim sporazume a pritom ukida i ono malo srpskih insitucija koje su ostale na severu posle kapitulacije

sto se tice ovog erdogana, evo sve se coek potreso sto vi ovde penite po internetu, turska je za srbiju sila i u ekonomskom i u svakom drugom pogledu, zato na primer toma i pre njega tadic su isli na noge tom erdoganu...

kada cete vise shvatiti da je ceo taj problem kosova zapravo dosao iz beograda i da su preko tog problema obrnute ogromne pare i da je zahvaljujuci tom problemu, ratu i bombardovanju gomila beskicmenjaka iz 80tih za samo 10 godina postlao bogata elita koja i dan danas vlada svima nama
samo se vi i dalje lozite na kosovo a beneficijari ce trljati ruke...

Tigran

pre 10 godina

A zasto Srbija ne sme da donese rezoluciju o osudi genocida nad Jermenima? Smele su Nemacka, Francuska, Italija, Kanada, Rusija, Grcka, Poljska itd. ali jedna Srbija ne sme iako je Turska ponizava i gazi na ovaj nacin. Inace ta Turska svake godine u julu usvaja rezoluciju kojom osudjuje genocid u Srebrenici. Za poredjenje, u genocidu nad Jermenima je stradalo 1.5 miliona ljudi! a Turska preti i vredja sve drzave koje usvoje rezoluciju kojom priznaju taj genocid. A Srbiji sole pamet.

agim

pre 10 godina

@ oni koje su me u predhodnim komentarima prozvali.Citajuci decenijama komentare na b92 primetio sam da svaki Srbin ima svoju posebnu verziju srpske istorije.Imam jedno pitanje koje mi niko nije mogao odgovoriti.Sta je sa pisanjima Ptolomeja(oko 100 godine nove ere)koji je u svojim pisanjima(kad je putovao tadasnjom Iliriom,danasnjim balkanom) pominjao Ilirsko pleme Albani koji su po njemu ziveli "gle slucajnosti" na podrucju sadasnje Albanije ? Citajte i nesto o Albanopolisu kojeg je i Ana Karanjina pominjala u 10-11 veku kad se "rodio" srpski narod u podrucju Raske.
Kad vec posedujete kompjutere citajte malo i neutralne izvore.Citanje je zlato.

Dejan

pre 10 godina

"Spojicemo Damask sa Sarajevom, i to sve mirnim putem" izjavuo Davutoglu, ministar spoljnih poslova Turske u Martu ove godine. Dovoljno.

tamo_daleko

pre 10 godina

Za internet pretnje smo jedino i sposobni.Grci bi za ovakvu izjavu vec imali 300 000 ljudi ispred turske ambasade.Zato nas i samara k'o stigne.
Vlada samo "truli" o EU integracijama i razvoju ekonomije a u Presevu se vijori albanska zastava,dizu se spomenici bivsim zlocincima,nazivi ulica se menjaju...Cenu slobode cemo nauciti onog trenutka kada je izgubimo.

MS

pre 10 godina

Sad treba kao reciprocnu mjeru Srbija da prizna Kurdistan i da otvori kancelariju za vezu sa Radnickom partijom Kurdistana . Turci se izgleda uveliko spremaju za novi pohod ka zapadnoj Evropi naravno mi smo tu kao i uvjek prvi i poslednji bastion odbrane od ove posasti,naravno opet cemo vjekovima da krvarimo i za sebe i za druge...

Nikos

pre 10 godina

Da ste u poslednjih 20 godina manje kraduckali i jos manje se busali u prsa junacka, vodili ratove protiv celog sveta, a vise gledali kako da ne upropastite zemlju, sad ne bi svaka shusha mogla da drvi sta mu padne na pamet. Ali niste, pa mu se moze. E sad cuti i trpi.

Enver Kelmendi

pre 10 godina

Nije neprijateljska izjava g.Erdogana nego nepromisljena izjava.On bi mogao da kaze:"Ja se osecam danas kao Kosovar",kao sto je rekao 26.juna 1963. John F.Kennedy u Berlinu:"Ich bin heute ein Berliner",sto u slobodnom prevodu znaci,ja sam(osecam se)danas Berninerom.

crni domino

pre 10 godina

Sto neprijateljska izjava!?
Covek ne zivi u oblacima kao ti i tebi slicni!
Ti Mrkicu ne samo sto lazes sebe zbog tvoje funkcije, nego lazes i narod Srbije!
Aloooo! Vi naprednjaci sa SPSom ste izgubili Kosovo 99e. Probudite se!
Potpisali ste kapitulaciju u Kumanovu i kao popisani povukli vojsku i policiju sa Kosova!
A sada ga tupite,da izvines!

ISTINA

pre 10 godina

Ovakve izjave G. Edogana treba da zabrinu vise nas Albance nego vas Srbe. Mi Albanci nismo Turci i nista zajednickog sa njima nemamo. Jedan deo naseg naroda je presao od Katolicanstva na islam , Topuzom i macen , drugi deo je uz velika Zrtvovanja zadrzao svoju staru veru, zato smo izgradili Veliku Katedralu na centru Pristine, najvecu na Balkanu. Nezavisno od vere ,svi mi Albanci smo duboko privrzeni Evropskoj civilizaciji i Kulturi , tu spadamo i tu cemo uvek biti. Vrata su nam uvek otvorena za sve ljude dobre volje.

Paor

pre 10 godina

Samo bratski reciprocitet.
Otvoreno potencirajte pitanje Kurda, pruzati pomoc u logistici u UN, a sve u cilju nezavisnosti Kurdistana.
Ma zdraaavooo !

zoran

pre 10 godina

Komšije Albanci, baš se nešto pitam da li će vam biti bolje POD Turcima nego što vam je bilo SA Srbima?? Koliko znam, do sada su vaši sunarodnici u Albaniji promenili gomilu vladara. Od Mletaka, preko Turaka, do Rusa, Jugoslavije do Kineza i Amera. Kako će im biti pod Turcima ostaje da se vidi...

Bez dlake

pre 10 godina

sledi komentar iz Vecernjeg Lista na ovu temu:
"Gospodo draga nezaboravimo da je turska najvece zlo koje je ikada moglo zahvatiti nasu Hrvatsku,zbog njih smo izgubili hrvatsku zemlju BIH,narod nam je raseljen i odveden u roblje,zemlja opustosena,500 godina borbe s njima nas je unazadilo bar jos toliko,stoga svi oni koji daju potporu kosovu koje cini se vec zeli postati produzena ruka turske,molim za oprez,jer osmanlije bi ponovno mogle pokucati na nasa vrata,i nemojte se slucajno uzdati u eu i u nato jer sve se to preko noci moze raspasti."
Mislim da nije potrebno nista dodati.

drasko

pre 10 godina

zgslavac ...ali zar nisu Turci tu vladali oko 500 godina?
Ja tebe pitam :
A zar nisu Ugari, kasnije Austro-Ugari upravljali danasnjom Hrvatskom nakon smrti poslednjeg hrvatskog kralja Petra Svacica ?!Pa sve do nezavisne fasisticke NDH, cini mi se da je to malo duzi period, zar ne ?!
zgslavac ...Kulturne, etničke, vjerske, posljedice turske vladavine su goleme i to se ne mogu se negirati...
Ja tebe pitam :
Da nemogu se negirati i to niko nije radio, a zasto vi negirate pismo i kulturnu bastinu Srba koji su tu ziveli isto onoliko koliko su Turci bili na Kosovu?!
zgslavac ...Gledano iz perspektive nekog povjesničara za 100 godina, srpski period vladavine na Kosovu će se svesti na jedan kratki period, diskontinutet muslimanske prevlasti.
Ja tebe pitam :
Da tacno tako, samo si slucajno ili namerno smetnuo sa uma da je diskontinuitet kod Srba, mi smo prvi bili na tom podruciju a ne Turci.
Da li uopste razumes pojam diskontinuitet?!
zgslavac...Ako ćemo pošteno, onda bi Srbija po tom kriteriju izgubila Srijem i Vojvodinu. Zar nije bolje zadržati VOjvodinu, Banat, Srijem a od Kosova tražiti čuvanje kulturno-historijske baštine Srba i njihovih manjiskih prava?
Ja tebe pitam ?!
Pitam ja :
Ako cemo posteno onda bi trebalo izgubiti kompletnu Dalmaciju i Istru, zar ne?! Zar nije bolje sve to zadrzati a Srbima omoguciti da barem tabla bude na cirilicnom pismu ?!
Pozz

Nemanja-BS

pre 10 godina

Covek vidi da su u Srbiji najgledanije turske serije,tursko more najposecenije,uci se turski jezik da bi se serije razumele pa zasto ne bi rekao i to? Zna on da mu je Srbija 500 godina bila kuca...a vi samo trcite da ne zakasnite na neku seriju!

MLADEN Mladenovic

pre 10 godina

(zgslavac, 24. oktobar 2013 17:32)
-----------------------------------
Divim se Vašoj hrvatskoj pameti.Kao osnova svim tim hrvatskim naučnim "doktrinama" sa kojima se "stručnjaci" poput Vas oglašavaju u srpski medijima, osnove leže u mržnji prema Srbiji i Srbima.To je "krucijalan" argument.Ostalo nije važno.A zar nisu Turci držali i veliki deo ostatka Evrope u ropstvu pa se tamo Erdogan i Turci ipak ne osećaju "kao kod kuće"?!A šta biste rekli kada bi Srbija ponovo podržala osnivanje RSK i izjavila da su to istorijske srpske teritorije?!Ili, da Srbi priznaju nezavisnost Kurdistana,kojih ima "samo" tridesetak miliona?!

Shone

pre 10 godina

Kalemegdan,Dorcol,Terazije,Karaburma su turske reci i to ne znaci da je Beograd turski grad.Kosovo se pre okupacije Nemanjica nazivalo Dardanijom.Isto tako pre dolaska starih Slovena Beograd se nazivao Singedunum sta ne znaci da je to danas rimski grad.
(agim, 24. oktobar 2013 17:22)

Остало не вреди ни коментарисати али "окупацију" Немањића просто морам. Па кога су то окупирали? Албанце којих тада на Космету није ни било? Или Турке? Можда Грке? Куку леле какви све овде пишу тј шта све пишу и још добијају подршку домаћих "бораца за европске вредности". Еј, Немањиће неко да назове окупатором! И то не неко него припадник народа који никада кроз историју није ни имао државу (реално до пре 100 година Албанија није ни постојала) да нешто прича о Немањићима. Мирно бре да станеш кад се помену имена као што су Немања, Стефан, Драгутин, Милутин, Душан, и Урош! Да не говоримо о томе да сте ви Албанци сарадници свих могућих окупатора који су дошли на Балкан. Турци, Немци, Американци, сви су они од вас имали дебеле користи. Додуше и ви од њих, зато се сад и башкарите на нашој територији. Е па уживајте, док још можете, али немојте вашу сарадњу са свим могућим окупаторима прати тако што ћете Немањиће називати окупатором.

Косово је Србија. Вазда било, заувек биће!

Muzicar

pre 10 godina

Nedavno sam snimao film u Carigradu, turci su grad pretvorili u jednu veliku dzamiju, vecina crkava su preuredjene u dzamije, a pravoslavaca nema ni 2 %. Zalosno za tako lep grad, vrata Evrope a pod turskom okupacijom. Ne mogu oni nikada da budu evropljani sa 80 % teritorije u Aziji. Erdogan je fanaticni islamista. Pozdrav Srbima sa Kosova!

Zoran Bukvic

pre 10 godina

Hm, ne vidim sta Turci i Albanci imaju zajednicko? Ok, veru. Imamo je i mi i Grci i Bugari, pa nismo niti zelimo da budemo ista drzava. Ja bih pre pitao Albance da li opet zele da budu Otomanska provincija i cemu ovakva izjava , kad Srbija de fakto polako ali sigurno priznaje Kosovo. Gledajte vi drage komsije ko vam je preko plota, daleko je Istanbul :)

dolazim uskoro

pre 10 godina

Jeste ljubomorni na albance a ne znate da Erdogan dolazi u decembru u Srbiju. Nemojte se brinuti ponovice on vama iste recenice.

zigot

pre 10 godina

@zgslavac, pa da...bilo bi super.... kada bi mi srbi prestali da se kao majmuni lupamo po grudima I pokusamo razmisljati malo realnije odnosno pragmaticnije

Lik

pre 10 godina

@zgslavac

Moram priznati da ima rezona u tvom komentaru sem u delu gde predpostavljaš da će se za 100 god. gledano iz perspektive nekog istoricara, srpski period vladavine na Kosovu svesti na jedan kratki period, diskontinutet muslimanske prevlasti.

To jednostavno ne ide tako. Zna se da su PRE turske invazije tu bili Srbi, da im je tu rođena državnost a POSLE su došli Turci. To je kontinuitet, kao što su u Americi PRVO postojali Indijanci pa su POSLE došli Evropljani.

Zato su Amerikanci uvek na strani onih koji hoće od nekog da se odcepe, stvorili su državu tako što su istrebili starosedeoce i ta krivica je duboko u njima, od toga se nikada neće oprati. Njihova nacija je nastala pre samo 200 i kusur godina, kada su i Engleze najurili pa oni od Engleza postali Amerikanci.

Ali, sve ovo je besmisleno u suštini. Svi mi nastali smo od onog prvobitnog kromanjonskog afričkog plemena koje je delom prešlo u Evroaziju a delom na Američki kontinent. Pravo ima onaj koji može da odbrani to pravo, sve ostalo je bezveze.

Stefan

pre 10 godina

evo nekoliko fotografija za Predsjednika Turske iz Crne Gore, zastave koje smo im zarobili, može doć da ih vidi, ali ne smije da ih dira:
1. alaj barjak prvog bosanskog puka 1878 god http://tinyurl.com/pe8vgx6
2. proroka muhameda zastava dobrovoljačka garda 1878 god. http://tinyurl.com/o36835j
3. zastava vojnog starješine Sulejman Paše 1877 god. http://tinyurl.com/p8clj69
4. proroka muhameda zastava dobrovoljačka garda 1912 god http://tinyurl.com/p5h6wjs

ZmajVukOgnjeni

pre 10 godina

Dragi prijatelji, braco i sestre, zakasnili smo. Dok smo se bavili nacinom kako da prezivimo dok su neka nasa braca cinila sve od iluzionizma i medijske diktature preko politickih odluka i kriminalnih aktivnosti u cilju bogacenja pojedinaca, turci su radili vredno i napravili mocnu drzavu, skolovanu i snaznu vojsku, visokotehnoloski razvijenu industriju, najrespektabilniji su parner SAD u Evropi i na Bliskom Istoku i pregazili bi nas ko plitak potok, eto zasto je Erdogan to rekao. opalio nam je samar i zna da mu nista ne smeno, zna da na njegovu izjavu nece dobiti odgovor ni od svog pandama u Srbiji, a ovu notu MSPa ako mu budu procitali bice samo ako bude imao puno slobodnog vremena.
Sta da radimo ne znam, da odemo svi da izginemo ili da ponovo slusamo zurle jos 500 god il jednom da se izvinimo celom svetu sto smo se rodili na istoj planeti, sto disemo isti vazduh. nisam pametan. al evo svi vi kojima se ovo ne svidja - izvinite!

Banja luka

pre 10 godina

Dobro jutro

Pa oni su neprijatelji ima 700 godina sva komunisticka prica nap. nije vazno sta si vazno da si covjek pada u vodu ja uvjek kazem od 700.000 srba u jasenovcu mora da je jedan barem bio dobar covjek ali i toga su zapalili.

roger

pre 10 godina

Preporucujete citanje Andrica. Ne razumem, Andric nije Turke opisivao u ruzicastom svetlu ali ni Srbe. Ako ste ga citali. A sto se tice Erdogana, moze da prica sta hoce, on je Predsednik jedne od najrazvijenijih ekonomija u Evropi I Aziji. Da li ste bili skoro u Istambulu, koji je Grcki ali Grci to ne znaju. Ako ste bili znacete o cemu pisem.

Dragan

pre 10 godina

Ma, mislio je čovek na tursku kulturu, i u pravu je. Ta kultura nam je i u Srbiji bliska. Naravo, sad će sad svi napaljeni da opletu po njemu. Eh, da nam je pored te kulture i snaga Turske, gde bi nam bio kraj!

neko

pre 10 godina

Drage komsije , ne treba da vas cudi ova izjava. Tog Erdogana niko ne voli pa ni Turci , mnogi ga zele skinuti sa vlasti , svaki dan neke demonstracije protiv njega. Taj je veliki nacionalista i okrenut religiji , ne cudi ta izjava s obzirom na istu religiju i sto na Kosovu ima par miliona Albanaca.
Mada nije trebao ovo izjavljivati , samo cacka mecku.

dragan

pre 10 godina

pa mi im dajemo sve sto traze, zasto da se ne oseca kao kod kuce, kupice nas sve, jer cemo I rasprodati se! alooooo drzavo, ne prodaje se komsiluk ni kuca neprijatelju, sramoto jedna Srbijo nasta si spala... Vostani Srbijo davno si zaspala!

Mozda poznavalac istorije

pre 10 godina

Koliko mi je poznato iz istorije....
Juzni Sloveni su u ne znam kom veku naselili Rasku, koja se smatra kolevkom nase srpske drzave , a ne Kosovo.

Prizrenac

pre 10 godina

Jos malo pa ce biti 15 godina otkad u Prizrenu nema Srba. Svi su rasprodali ono sto su imali i skucili se drugde. Nas se tamo vise niko ne seca. Ovakav Prizren i ovakvo Kosovo vise lice na Tursku nego na Srbiju. Zbog toga je Erdogan u pravu. On se ne pravi lud kao mi vec uzima ono sto je nadohvat ruke.

Vitor

pre 10 godina

@da ti pojasnim i bivseg komsiju iz zg

Ja jesam slovemski nacionalista i bavim se time i zao mi je sto slovenski narodi, tacnije slovenska plemena nisu pronasla nacin za neki oblik zajednickog zivota, a medjusobna svadjanja su sistematski raspirivana i podsticana i odrzavana od strane drugih nacija, ako sto je i hriscanstvo nasilno i krvlju nametnuto Slovenima, pa su sada oni veci hriscani i od samog Hrista. I medjusobno se mrze kao recimo mi i Hrvati ili Poljaci i Rusi (iako su do 15-16 veka Poljaci pisali cirilicom a latinica im je nasilno nametnita). Mozda onako radi neke nove informacije treba pogledati ovu kartu slovenskih plemena iz VII i VIII veka i koja su plemena zivela na ovim podrucjima. Pomalo otreznjujuje i iznenadjujuce: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0e/Slav-7-8-obrez.png

e=mc2

pre 10 godina

Potpuno pogrešna izjava, pogrešan rečnik i ton. Diplomatija na nivou durenja. Osim toga ta Erdoganova izjava bi pre trebala da zabrine Albance nego nas.
@zgslavac
u principu dobar komentar, s malom iznimkom da Bihać i Kosovo nisu baš isto. Ali poenta je dobra.

Žaki

pre 10 godina

Zašto pljujete Erdogana a veličate Sulejmana veličanstvenog? Nije li to šizofrenija? Godinama na ovim stranama pričam da nije teritorija izvor osećanja zajedništva kod Srba već LITURGIJA? Mimo Liturgije Srbi ne postoje, to kažu najsvetije ličnosti srpske istorije i teologije! Nacionalnost je samo osećaj a priroda je ta da smo svi od istih praroditelja. Nije mi jasno zašto vam to Patrijarh ne objasni a ja ga evo pozivam da to javno i učini! Neka javno kaže Pravoslavnu doktrinu i veliku Istinu da sve u životu nije uvek Bogu u volji ali je sve po Njegovom dopuštenju! A kad On nešto dopusti to onda ima za cilj pedagoško ispravljanje pojedinaca i naroda i poziv da se smiravaju pred Njim? Šta to znači (neka kaže Irinej)? Znači da smo se možda (što naravno samo Bog zna) previše podigli u nebesa, počeli se smatrati boljim od drugih pa nas Bog spušta na zemlju. U Njegovoj je vlasti da zemlju uzima jednima i daje je drugima! Sve je Njegovo i On na svome može da radi po svom nahođenju a da to niko ne može sprečiti. Niti je ikome obećano da će večito baštiniti neko zemaljsko dobro!? Zašto to Patrijarh ili drugi velikodostojnici ne govore narodu? Uopšte nije tačno da je teritorija (Kosovo) izvor srpstva i svetosavlja! To je Liturgija i ništa drugo pod kapom nebeskom, makar nemali zemlje ni koliko u saksiji! Zemlja je propadljiva a Crkva ne! Kad god sam ovako pisao bio sam popljuvan pa eto rizikujem to i sada!? I dok ovo kuckam baš su završile vesti i evo Sulejmana veličanstvenog. Klik..

NijeNego

pre 10 godina

Kakav ono bese povod pre par godina da otkazemo gostoprimstvo ambasadorki Crne Gore... A sada? Svaka zemlja koja malo drzi do sebe, reagovala bi daleko ozbiljnije,ne ovako mlako,pomirljivo...Kada bi nas predsednik, naprimer, u Banja Luci rekao da je Republika Srpska, ustvari Srbija, odmah bi ga iz EU, SAD i drugih ,,prijateljskih,, zemalja ,,srdacno,, razapeli...

Porucnik Drebin

pre 10 godina

Pre 150 godina, sto i nije puno vremena, Turci su se ovde izivljavali i terorisali srpsko stanovnistvo, pljackali, silovali .... Sve to ima zapisano i ovo je prirodni nastavak te politike. Da mogu, sutra bi nas ponovo okupirali i istrebili sve hrišćansko - pa i u Siriji, gde se ne zna ko koga ubija, najviše je stradalo hrišćansko stanovništvo tako da ne treba gajiti nikakve iluzije o "prijateljima" sa Istoka, mada i ovi y+sa Zapada nisu mnogo bolji

mlekadzija

pre 10 godina

Ne znam da li ce MSP preduzeti bilo kakve druge korake osim ove mlake izjave. Najmanje sto mogu da ucine je da pozovu turskog ambasdadora i urrucemu demars. No cisto sumnjam...A Erdoganova izjava je cista provokacija. Oni koji duze i bolje pamte secaju se De Gola koji je ekspresno odleteo iz Kanade kada je u Kvebeku izjavio Ziveo slobodni Kvebek...

sankcije = švedski standard

pre 10 godina

Jake izjave srpskih zvanicnika... ali meni licno fale jos diplomatska "dela" kao recimo:
1) povlacenje srpskog ambasadora iz Ankare
2) traziti od Erdogana licno da se izvini Srbiji i srpskom narodu
3) ili cak nesto ekstremnije - uvesti turskim gradjanima vize za prolazak kroz Srbiju.

U 3. slucaju bi Srbija imala velike koristi i mogla bi da popuni recimo budzet, a te pare mogle bi da se koriste i za ocuvanje Kosmeta u Srbiji. Turci bi tako bili najveci prijatelji u ocuvanju Kosmeta u Srbiji :))).

Pozdrav
(A gde su potezi?, 24. oktobar 2013 17:19)

Samo što bi Turci onda išli u Zapadnu Evropu preko Rumunije i da se ne bi cimali oko viza, a i ovako se cimaju bezveze na Gradini i na Batrovcima- 2 puta ulaze i izlaze iz EU, što je komplikovano. Preko Rumunije bi išli 200-300 km dalje, ali bi kod Kapikula ušli u EU i više ne bi izlazili iz nje i ne bi prelazili granice. A ko bi onda bio na gubitku kad se skrati za putarine i pare koje ostaju kod tranzita??? Izgleda da smo mi svu našu pamet već izvezli!

Radovan

pre 10 godina

"Zamislite situaciju da ode Nikolic u Spaniju i da za Kataloniju kaze da podrzava njihovu nezavisnost,da smo mi uz njih i slicno.Kako bi se ponasali zvanicnici Spanije prema njemu,prema nasoj zemlji,ambasadoru...? "

Ako bi ta Katalonija bila proglasila samostalnost i Srbija to priznala zajedno sa, recimo, Rusijom i 100 drugih zemalja to bi bilo sasvim normalno. Ako dodamo da je ta Katalonija nekad bila u sastavu Srbske imperije za pola veka onda bi bilo jos normalnije.

Sawa

pre 10 godina

1. Traziti izvinjenje Erdogana
2. Ako nece, povuci ambasadora iz Turske i noga u juzni deo ledja njihovom
3. Ako ni tada nece, prekid svih odnosa sa Turskom.

Potomci naroda koji je otimao decu iz majcinskih ruku i nabijao nase predake na kolac ne mogu nikad biti nadi prijatelji kao i Nemci. U drugom ratu su nam se svetili za prvi koji su oni poceli a sada nam ne streljaju decu iz ucionica vec nam ubijaju identitet i preko jednog sa visecim obrazima i drugog sa visecom usnom otimaju ognjista i zaduzuju praunuke. Sokiracu se ako mi B92 objavi ovaj komentar, ali neka sam bar moderatora nasekirao..

Silvester

pre 10 godina

Žao mi je što nismo pod Turcima kao nekad 350 godina - znao se neki red i bolje se živelo. Kako je Turcima kad su oni i dalje pod Turcima? Koliko vidim i njima je mnogo dobro krenulo kada su se nas Srba oslobodili...

@Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

@Kaiser Von Banovo brdo
Sta hoces od Mastera.Pa i on ode prvi put u zivotu u Strazbur i ladno izjavi da mu je Strazbur drugi grad.Ja bih samo volela da znam koji mu je prvi nadam se da nije Beograd, mada se ovde lepo uvalio i skucio kao veliki opzicionar, sad tek mogu zamisliti.
Da ne pricam o Vucicu koji pokloni hotel na Kopaoniku, pola Jata ovima sto su 5 puta gori od Erdogana.Oni ce nas pojesti, pre Turaka i bice nam direktori Albanci, zivi bili pa videli.

iovus

pre 10 godina

zgslavac,Bihać i Kosovo ama baš nikakve veze nemaju.Kosovo je od doseljavanja Srba pa do 14.veka bilo uglavnom uvek u okviru srpskih država,a Srbi su na Kosovu bili većina od doseljavanja pa sve do 17.veka(znači nekih 1000 godina).
Turci su doselili Albance na Kosovo,ali i u Makedoniju i delove južne Srbije i CG,jer su im bili saveznici i muslimani.Ime "Kosovo" je srpsko,a srpska su imena i svih gradova,reka i planina na Kosovu.Albanci nemaju ni ime za Kosovo,nego ga zovu "Kosova",a srpska imena gradova samo albanizuju jer svoja imena nemaju(Priština-Prishtine,Peć-Peje,Mitrovica-Mitrovice,Prizren-Prizreni,itd.).Kosovo nije niti će ikad biti zaboravljeno,čekali smo 500 godina da ga povratimo od Turaka,čekaćemo mnooogo manje da ga povratimo od Albanaca.

da ti pojasnim

pre 10 godina

(zgslavac, 24. oktobar 2013 17:32)

Nemas pojma sa istorijom i srpskom kulturom.
Na Kosovu je rodjena srpska nacija i drzavnost,pre toga smo bili razna rastrkana plemena, od kojih nije iskljuceno da su jedan deo cinili danasnji Hrvati u Dalmaciji, tamo je dom najpoznatije i najvaznije srpske plemicke loze, pune najvecih ljudi, pa Kosovska bitka gde su cak neki Hrvatski plemici ucestvovali, i ep i mnogo toga jos.
Kosovo je duboko urezano u svest pravih Srba, narocito Srbijanaca, deo genoma, a ti uporedjujes Bihac s tim.
Ono sto je za jevreje Jerusalim, to je Kosovo za prave Srbe.
Da nije bilo Turske invazije danas ne bi ni bilo Albanaca, a sigurno bi svi Siptari na Kosovu danas bili Srbi.
Ne treba iskljuciti da se samo u lako dostupnim rudama na Kosovu, krije 90 milijardi dolara.

Aleksandar

pre 10 godina

Ja samo pomislim da ovog Erdogana u Turskoj vise ne mogu ocima da gledaju.
Ne znam u ime koje Turske prica kad je trenutno protiv njega 90% stanovnistva u Turskoj. Smesan tip.

Светлана Fox

pre 10 godina

@agim - Isto tako pre dolaska starih Slovena Beograd se nazivao Singedunum sta ne znaci da je to danas rimski grad.

Ево нама мало албанске историографије. Наравно, као што и све друго лажно тумаче, тако и Сингидунум прогласише римским именом Београда. Све како им треба, а да ли то има везе са истином, мање је битно.

agim

pre 10 godina

Kalemegdan,Dorcol,Terazije,Karaburma su turske reci i to ne znaci da je Beograd turski grad.Kosovo se pre okupacije Nemanjica nazivalo Dardanijom.Isto tako pre dolaska starih Slovena Beograd se nazivao Singedunum sta ne znaci da je to danas rimski grad.

A gde su potezi?

pre 10 godina

Jake izjave srpskih zvanicnika... ali meni licno fale jos diplomatska "dela" kao recimo:
1) povlacenje srpskog ambasadora iz Ankare
2) traziti od Erdogana licno da se izvini Srbiji i srpskom narodu
3) ili cak nesto ekstremnije - uvesti turskim gradjanima vize za prolazak kroz Srbiju.

U 3. slucaju bi Srbija imala velike koristi i mogla bi da popuni recimo budzet, a te pare mogle bi da se koriste i za ocuvanje Kosmeta u Srbiji. Turci bi tako bili najveci prijatelji u ocuvanju Kosmeta u Srbiji :))).

Pozdrav

Domagoj

pre 10 godina

"Dušanov grad je verovatno najneprimerenije mesto za takve izjave. Svako u svetu zna da je Kosovo srpska reč i srpska teritorija, čak i oni koji su priznali tu kvazi državu"

Ček, stvarno ovo piše u službenom priopćenju? Pa zašto Srbija vodi pregovore s "kvazi-državom"?

Čekamo odgovor

pre 10 godina

Očekuje se hitno razjašnjenje Erdoganove izjave od strane srpskih evrofila, kroatofila i otomanofila. Kao samosvesniji deo ove zajednice, vi verovatno imate odgovor i na ovu prilično ozbiljnu provokaciju.

Gde si

pre 10 godina

Nikad nisam bio,niti ću ići u tursku! Nemam ni jednog prijatelja turčina,niti gledam turske serije! Mislim da je od mene dovoljno!
(nikola drezgić, 24. oktobar 2013 17:14)

Je li se to ti zalis? Tvoj problem.

Pera SRB

pre 10 godina

Sramota je da nas predsednik utice na svest naroda tako. Umesto da kaze istinu kao sto u Grckoj govore!
Turci nam nikada nisu bili prijatelji niti ce nam ikada biti pre svega jer su verski fanatici i sve im se vrti oko religije koja ne podnosi druge religije.

Ha, Ha, Ma nemoj

pre 10 godina

Sa istorijske strane gledano MSP nema pojma jer istorija ne počinje u 9 veku kada smo mi počeli da prodiremo na vizantijsko Kosovo!!! Tom logikom na Kosovo i Metohiju imaju istorijsko pravo i Grci i Turci.
A sa političke strane gledano zarad para iz fondova EU na silu teramo naš narod dole da glasa na izborima koji su raspisani po zakonima NEZAVISNOG Kosova.

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Zasto Toma nije rekao koju rec, zasto se nije iglasio neko od zvanicnika Srbije nego institucija kakav je MSP. To nema istu tezinu.Nego mi bi da sedimo ne dve stolice..Hocemo turske pare i investicije a niko od zvanicnika ove drzave ni rec da kaze.Dobro se nije oglasio republicki hidrometeoroloski zavod.Ocekujem da neko u narednim danima priupita Vucic,Dacica, Nikolica

God Bless You Giovanni Cocco

pre 10 godina

Ovo je direktan Turski udar na Srbiju. Nama ne treba njihova istorija i tradicija da je delimo, ali bi im bolje bilo da nas se manu. Turska nikad vise nece biti dobrodosla na ovo podneblje.

karapaja

pre 10 godina

Al ste im zapretili....

Zamislite situaciju da ode Nikolic u Spaniju i da za Kataloniju kaze da podrzava njihovu nezavisnost,da smo mi uz njih i slicno.Kako bi se ponasali zvanicnici Spanije prema njemu,prema nasoj zemlji,ambasadoru...?

Pa jos da imamo nase serije,koje su kod njih popularne...

Verujem da bi serije iz "nepoznatih" razloga-recimo odjednom prestale da se emituju,da bi ambasador bio u najmanju ruku zasut raznoraznim pritiscima da se sve to povuce...i da bi na kraju,predsednik morao da se izvini.Pa i njihovi prijatelji u svetu bi kritikovali naseg predsednika.

Na kraju bi se slozili da je eto on POGRESNO PROTUMACEN i da se izvinjava sto je uopste i doslo do toga.

zgslavac

pre 10 godina

Razumijem bijes Srba. Neću se praviti da znam nešto povijest Kosova ali zar nisu Turci tu vladali oko 500 godina? Ej pola milenija! Kulturne, etničke, vjerske, posljedice turske vladavine su goleme i to se nemogu se negirati. Gledano iz perspektive nekog povjesničara za 100 godina, srpski period vladavine na Kosovu će se svesti na jedan kratki period, diskontinutet muslimanske prevlasti.

Evo recimo područje današnjeg Bihaća, sjeverozapad Bosne je bio teritorij Hrvatske daleko prije Turaka, i dosta dugo nakon turskog osvajanja Bosne pa i Hercegovine. Aj ti danas nekom u Cazinu, Bihaću ili Kladuši reci da je ovo Hrvatska. Nije, nekad je bila, ali više nije.

Ako ćemo pošteno, onda bi Srbija po tom kriteriju izgubila Srijem i Vojvodinu koje su naselili daleko, daleko kasnije. Zar nije bolje zadržati VOjvodinu, Banat, Srijem a od Kosova tražiti smao čuvanje kulturno-historijske baštine Srba i čuvanje njihovis manjiskih prava?

Darko

pre 10 godina

Jel su ovo nasi prijatelji gospodine Predsednice!? Pa oni nas omalovazavaju gde god stignu! Ovo je bruka i sramota,svi nam se pod smejavaju i vredjaju!!!

A gde su potezi?

pre 10 godina

Jake izjave srpskih zvanicnika... ali meni licno fale jos diplomatska "dela" kao recimo:
1) povlacenje srpskog ambasadora iz Ankare
2) traziti od Erdogana licno da se izvini Srbiji i srpskom narodu
3) ili cak nesto ekstremnije - uvesti turskim gradjanima vize za prolazak kroz Srbiju.

U 3. slucaju bi Srbija imala velike koristi i mogla bi da popuni recimo budzet, a te pare mogle bi da se koriste i za ocuvanje Kosmeta u Srbiji. Turci bi tako bili najveci prijatelji u ocuvanju Kosmeta u Srbiji :))).

Pozdrav

Domagoj

pre 10 godina

"Dušanov grad je verovatno najneprimerenije mesto za takve izjave. Svako u svetu zna da je Kosovo srpska reč i srpska teritorija, čak i oni koji su priznali tu kvazi državu"

Ček, stvarno ovo piše u službenom priopćenju? Pa zašto Srbija vodi pregovore s "kvazi-državom"?

zgslavac

pre 10 godina

Razumijem bijes Srba. Neću se praviti da znam nešto povijest Kosova ali zar nisu Turci tu vladali oko 500 godina? Ej pola milenija! Kulturne, etničke, vjerske, posljedice turske vladavine su goleme i to se nemogu se negirati. Gledano iz perspektive nekog povjesničara za 100 godina, srpski period vladavine na Kosovu će se svesti na jedan kratki period, diskontinutet muslimanske prevlasti.

Evo recimo područje današnjeg Bihaća, sjeverozapad Bosne je bio teritorij Hrvatske daleko prije Turaka, i dosta dugo nakon turskog osvajanja Bosne pa i Hercegovine. Aj ti danas nekom u Cazinu, Bihaću ili Kladuši reci da je ovo Hrvatska. Nije, nekad je bila, ali više nije.

Ako ćemo pošteno, onda bi Srbija po tom kriteriju izgubila Srijem i Vojvodinu koje su naselili daleko, daleko kasnije. Zar nije bolje zadržati VOjvodinu, Banat, Srijem a od Kosova tražiti smao čuvanje kulturno-historijske baštine Srba i čuvanje njihovis manjiskih prava?

Pera SRB

pre 10 godina

Sramota je da nas predsednik utice na svest naroda tako. Umesto da kaze istinu kao sto u Grckoj govore!
Turci nam nikada nisu bili prijatelji niti ce nam ikada biti pre svega jer su verski fanatici i sve im se vrti oko religije koja ne podnosi druge religije.

God Bless You Giovanni Cocco

pre 10 godina

Ovo je direktan Turski udar na Srbiju. Nama ne treba njihova istorija i tradicija da je delimo, ali bi im bolje bilo da nas se manu. Turska nikad vise nece biti dobrodosla na ovo podneblje.

Darko

pre 10 godina

Jel su ovo nasi prijatelji gospodine Predsednice!? Pa oni nas omalovazavaju gde god stignu! Ovo je bruka i sramota,svi nam se pod smejavaju i vredjaju!!!

agim

pre 10 godina

Kalemegdan,Dorcol,Terazije,Karaburma su turske reci i to ne znaci da je Beograd turski grad.Kosovo se pre okupacije Nemanjica nazivalo Dardanijom.Isto tako pre dolaska starih Slovena Beograd se nazivao Singedunum sta ne znaci da je to danas rimski grad.

Gde si

pre 10 godina

Nikad nisam bio,niti ću ići u tursku! Nemam ni jednog prijatelja turčina,niti gledam turske serije! Mislim da je od mene dovoljno!
(nikola drezgić, 24. oktobar 2013 17:14)

Je li se to ti zalis? Tvoj problem.

da ti pojasnim

pre 10 godina

(zgslavac, 24. oktobar 2013 17:32)

Nemas pojma sa istorijom i srpskom kulturom.
Na Kosovu je rodjena srpska nacija i drzavnost,pre toga smo bili razna rastrkana plemena, od kojih nije iskljuceno da su jedan deo cinili danasnji Hrvati u Dalmaciji, tamo je dom najpoznatije i najvaznije srpske plemicke loze, pune najvecih ljudi, pa Kosovska bitka gde su cak neki Hrvatski plemici ucestvovali, i ep i mnogo toga jos.
Kosovo je duboko urezano u svest pravih Srba, narocito Srbijanaca, deo genoma, a ti uporedjujes Bihac s tim.
Ono sto je za jevreje Jerusalim, to je Kosovo za prave Srbe.
Da nije bilo Turske invazije danas ne bi ni bilo Albanaca, a sigurno bi svi Siptari na Kosovu danas bili Srbi.
Ne treba iskljuciti da se samo u lako dostupnim rudama na Kosovu, krije 90 milijardi dolara.

karapaja

pre 10 godina

Al ste im zapretili....

Zamislite situaciju da ode Nikolic u Spaniju i da za Kataloniju kaze da podrzava njihovu nezavisnost,da smo mi uz njih i slicno.Kako bi se ponasali zvanicnici Spanije prema njemu,prema nasoj zemlji,ambasadoru...?

Pa jos da imamo nase serije,koje su kod njih popularne...

Verujem da bi serije iz "nepoznatih" razloga-recimo odjednom prestale da se emituju,da bi ambasador bio u najmanju ruku zasut raznoraznim pritiscima da se sve to povuce...i da bi na kraju,predsednik morao da se izvini.Pa i njihovi prijatelji u svetu bi kritikovali naseg predsednika.

Na kraju bi se slozili da je eto on POGRESNO PROTUMACEN i da se izvinjava sto je uopste i doslo do toga.

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Zasto Toma nije rekao koju rec, zasto se nije iglasio neko od zvanicnika Srbije nego institucija kakav je MSP. To nema istu tezinu.Nego mi bi da sedimo ne dve stolice..Hocemo turske pare i investicije a niko od zvanicnika ove drzave ni rec da kaze.Dobro se nije oglasio republicki hidrometeoroloski zavod.Ocekujem da neko u narednim danima priupita Vucic,Dacica, Nikolica

Čekamo odgovor

pre 10 godina

Očekuje se hitno razjašnjenje Erdoganove izjave od strane srpskih evrofila, kroatofila i otomanofila. Kao samosvesniji deo ove zajednice, vi verovatno imate odgovor i na ovu prilično ozbiljnu provokaciju.

Ha, Ha, Ma nemoj

pre 10 godina

Sa istorijske strane gledano MSP nema pojma jer istorija ne počinje u 9 veku kada smo mi počeli da prodiremo na vizantijsko Kosovo!!! Tom logikom na Kosovo i Metohiju imaju istorijsko pravo i Grci i Turci.
A sa političke strane gledano zarad para iz fondova EU na silu teramo naš narod dole da glasa na izborima koji su raspisani po zakonima NEZAVISNOG Kosova.

crni domino

pre 10 godina

Sto neprijateljska izjava!?
Covek ne zivi u oblacima kao ti i tebi slicni!
Ti Mrkicu ne samo sto lazes sebe zbog tvoje funkcije, nego lazes i narod Srbije!
Aloooo! Vi naprednjaci sa SPSom ste izgubili Kosovo 99e. Probudite se!
Potpisali ste kapitulaciju u Kumanovu i kao popisani povukli vojsku i policiju sa Kosova!
A sada ga tupite,da izvines!

Shone

pre 10 godina

Kalemegdan,Dorcol,Terazije,Karaburma su turske reci i to ne znaci da je Beograd turski grad.Kosovo se pre okupacije Nemanjica nazivalo Dardanijom.Isto tako pre dolaska starih Slovena Beograd se nazivao Singedunum sta ne znaci da je to danas rimski grad.
(agim, 24. oktobar 2013 17:22)

Остало не вреди ни коментарисати али "окупацију" Немањића просто морам. Па кога су то окупирали? Албанце којих тада на Космету није ни било? Или Турке? Можда Грке? Куку леле какви све овде пишу тј шта све пишу и још добијају подршку домаћих "бораца за европске вредности". Еј, Немањиће неко да назове окупатором! И то не неко него припадник народа који никада кроз историју није ни имао државу (реално до пре 100 година Албанија није ни постојала) да нешто прича о Немањићима. Мирно бре да станеш кад се помену имена као што су Немања, Стефан, Драгутин, Милутин, Душан, и Урош! Да не говоримо о томе да сте ви Албанци сарадници свих могућих окупатора који су дошли на Балкан. Турци, Немци, Американци, сви су они од вас имали дебеле користи. Додуше и ви од њих, зато се сад и башкарите на нашој територији. Е па уживајте, док још можете, али немојте вашу сарадњу са свим могућим окупаторима прати тако што ћете Немањиће називати окупатором.

Косово је Србија. Вазда било, заувек биће!

Muzicar

pre 10 godina

Nedavno sam snimao film u Carigradu, turci su grad pretvorili u jednu veliku dzamiju, vecina crkava su preuredjene u dzamije, a pravoslavaca nema ni 2 %. Zalosno za tako lep grad, vrata Evrope a pod turskom okupacijom. Ne mogu oni nikada da budu evropljani sa 80 % teritorije u Aziji. Erdogan je fanaticni islamista. Pozdrav Srbima sa Kosova!

tamo_daleko

pre 10 godina

Za internet pretnje smo jedino i sposobni.Grci bi za ovakvu izjavu vec imali 300 000 ljudi ispred turske ambasade.Zato nas i samara k'o stigne.
Vlada samo "truli" o EU integracijama i razvoju ekonomije a u Presevu se vijori albanska zastava,dizu se spomenici bivsim zlocincima,nazivi ulica se menjaju...Cenu slobode cemo nauciti onog trenutka kada je izgubimo.

Tigran

pre 10 godina

A zasto Srbija ne sme da donese rezoluciju o osudi genocida nad Jermenima? Smele su Nemacka, Francuska, Italija, Kanada, Rusija, Grcka, Poljska itd. ali jedna Srbija ne sme iako je Turska ponizava i gazi na ovaj nacin. Inace ta Turska svake godine u julu usvaja rezoluciju kojom osudjuje genocid u Srebrenici. Za poredjenje, u genocidu nad Jermenima je stradalo 1.5 miliona ljudi! a Turska preti i vredja sve drzave koje usvoje rezoluciju kojom priznaju taj genocid. A Srbiji sole pamet.

Nikos

pre 10 godina

Da ste u poslednjih 20 godina manje kraduckali i jos manje se busali u prsa junacka, vodili ratove protiv celog sveta, a vise gledali kako da ne upropastite zemlju, sad ne bi svaka shusha mogla da drvi sta mu padne na pamet. Ali niste, pa mu se moze. E sad cuti i trpi.

Poturica gori od turcina - vazda bilo

pre 10 godina

@Ti si nas Mudzahid Tajipeeee,Tajipeeeee. Znam da necete objaviti,ali Bosnjaci u Pazaru su danas ponosni na njega.
(Emir NP, 24. oktobar 2013 17:33)

I onda se "bosnjaci" ljute kad ih zoves turcima :(
Evo, covjek lijepo bez uvijanja kaze onako kako jeste. Dakle, turci, tj. okupatori i dosljaci, kakvi bosnjaci, kakvi bakraci...

Prizrenac

pre 10 godina

Jos malo pa ce biti 15 godina otkad u Prizrenu nema Srba. Svi su rasprodali ono sto su imali i skucili se drugde. Nas se tamo vise niko ne seca. Ovakav Prizren i ovakvo Kosovo vise lice na Tursku nego na Srbiju. Zbog toga je Erdogan u pravu. On se ne pravi lud kao mi vec uzima ono sto je nadohvat ruke.

Aleksandar

pre 10 godina

Ja samo pomislim da ovog Erdogana u Turskoj vise ne mogu ocima da gledaju.
Ne znam u ime koje Turske prica kad je trenutno protiv njega 90% stanovnistva u Turskoj. Smesan tip.

Bez dlake

pre 10 godina

sledi komentar iz Vecernjeg Lista na ovu temu:
"Gospodo draga nezaboravimo da je turska najvece zlo koje je ikada moglo zahvatiti nasu Hrvatsku,zbog njih smo izgubili hrvatsku zemlju BIH,narod nam je raseljen i odveden u roblje,zemlja opustosena,500 godina borbe s njima nas je unazadilo bar jos toliko,stoga svi oni koji daju potporu kosovu koje cini se vec zeli postati produzena ruka turske,molim za oprez,jer osmanlije bi ponovno mogle pokucati na nasa vrata,i nemojte se slucajno uzdati u eu i u nato jer sve se to preko noci moze raspasti."
Mislim da nije potrebno nista dodati.

ISTINA

pre 10 godina

Ovakve izjave G. Edogana treba da zabrinu vise nas Albance nego vas Srbe. Mi Albanci nismo Turci i nista zajednickog sa njima nemamo. Jedan deo naseg naroda je presao od Katolicanstva na islam , Topuzom i macen , drugi deo je uz velika Zrtvovanja zadrzao svoju staru veru, zato smo izgradili Veliku Katedralu na centru Pristine, najvecu na Balkanu. Nezavisno od vere ,svi mi Albanci smo duboko privrzeni Evropskoj civilizaciji i Kulturi , tu spadamo i tu cemo uvek biti. Vrata su nam uvek otvorena za sve ljude dobre volje.

Sawa

pre 10 godina

1. Traziti izvinjenje Erdogana
2. Ako nece, povuci ambasadora iz Turske i noga u juzni deo ledja njihovom
3. Ako ni tada nece, prekid svih odnosa sa Turskom.

Potomci naroda koji je otimao decu iz majcinskih ruku i nabijao nase predake na kolac ne mogu nikad biti nadi prijatelji kao i Nemci. U drugom ratu su nam se svetili za prvi koji su oni poceli a sada nam ne streljaju decu iz ucionica vec nam ubijaju identitet i preko jednog sa visecim obrazima i drugog sa visecom usnom otimaju ognjista i zaduzuju praunuke. Sokiracu se ako mi B92 objavi ovaj komentar, ali neka sam bar moderatora nasekirao..

drasko

pre 10 godina

zgslavac ...ali zar nisu Turci tu vladali oko 500 godina?
Ja tebe pitam :
A zar nisu Ugari, kasnije Austro-Ugari upravljali danasnjom Hrvatskom nakon smrti poslednjeg hrvatskog kralja Petra Svacica ?!Pa sve do nezavisne fasisticke NDH, cini mi se da je to malo duzi period, zar ne ?!
zgslavac ...Kulturne, etničke, vjerske, posljedice turske vladavine su goleme i to se ne mogu se negirati...
Ja tebe pitam :
Da nemogu se negirati i to niko nije radio, a zasto vi negirate pismo i kulturnu bastinu Srba koji su tu ziveli isto onoliko koliko su Turci bili na Kosovu?!
zgslavac ...Gledano iz perspektive nekog povjesničara za 100 godina, srpski period vladavine na Kosovu će se svesti na jedan kratki period, diskontinutet muslimanske prevlasti.
Ja tebe pitam :
Da tacno tako, samo si slucajno ili namerno smetnuo sa uma da je diskontinuitet kod Srba, mi smo prvi bili na tom podruciju a ne Turci.
Da li uopste razumes pojam diskontinuitet?!
zgslavac...Ako ćemo pošteno, onda bi Srbija po tom kriteriju izgubila Srijem i Vojvodinu. Zar nije bolje zadržati VOjvodinu, Banat, Srijem a od Kosova tražiti čuvanje kulturno-historijske baštine Srba i njihovih manjiskih prava?
Ja tebe pitam ?!
Pitam ja :
Ako cemo posteno onda bi trebalo izgubiti kompletnu Dalmaciju i Istru, zar ne?! Zar nije bolje sve to zadrzati a Srbima omoguciti da barem tabla bude na cirilicnom pismu ?!
Pozz

ZmajVukOgnjeni

pre 10 godina

Dragi prijatelji, braco i sestre, zakasnili smo. Dok smo se bavili nacinom kako da prezivimo dok su neka nasa braca cinila sve od iluzionizma i medijske diktature preko politickih odluka i kriminalnih aktivnosti u cilju bogacenja pojedinaca, turci su radili vredno i napravili mocnu drzavu, skolovanu i snaznu vojsku, visokotehnoloski razvijenu industriju, najrespektabilniji su parner SAD u Evropi i na Bliskom Istoku i pregazili bi nas ko plitak potok, eto zasto je Erdogan to rekao. opalio nam je samar i zna da mu nista ne smeno, zna da na njegovu izjavu nece dobiti odgovor ni od svog pandama u Srbiji, a ovu notu MSPa ako mu budu procitali bice samo ako bude imao puno slobodnog vremena.
Sta da radimo ne znam, da odemo svi da izginemo ili da ponovo slusamo zurle jos 500 god il jednom da se izvinimo celom svetu sto smo se rodili na istoj planeti, sto disemo isti vazduh. nisam pametan. al evo svi vi kojima se ovo ne svidja - izvinite!

Damario

pre 10 godina

Sad vam ni Turci ne daju mira, da li imate jednu zemlju u svom susjedstvu da možete kazat, eto to nam je prijatelj, ajde jedna samo:) Srbi imali ste svojih prilika i propustili ste ih :) Sada vas cijeli svijet gleda kao zločince a Srbija se raspala još 1991. kada smo dosanjali ono što smo sanjali stoljećima, polako ali sisurno smo išli svojim putom i danas imamo državu možda jesmo pod Njemačkom, Europskim povećalom ali bar živimo kao ljudi a zemlja nam se ne raspada naša koljevka nam je vraćena a vama, vama su i Kosovo uzeli :) , polako sad će Vojvodina svojim putom i Srbija će bit kao Beogradski pašaluk jer i dosad su po pitanju smanjivanja utjecaja i teritorije Srbije, ono što dogovore i učinili, kako ste se ponjeli tako vam se vraća ali u mnogo većoj mjeri ! Ne radujem se neuspjehu Srbije, potpuno sam ravnodušan, jer mi imamo svoju domovinu i za nju srce dali, ali se ne radujem ničijoj nesreći. Neuspiješna priča, vaši nisu radili pametno i sada im se to obija o glavu, samo se držite vaših "prijatelja Rusa" koji su vam vidim vratili Kosovo :))) Mi jesmo isto sluge ali nama su pravi prijatelji iz Europe, Njemačka i SAD vratili "krajinu" koja nam je bila oduzeta na kratko i dali sve što su obećali, a vama ..nitko vam ništa ne vraća i dalje vas cijepaju :)

Nemanja-BS

pre 10 godina

Covek vidi da su u Srbiji najgledanije turske serije,tursko more najposecenije,uci se turski jezik da bi se serije razumele pa zasto ne bi rekao i to? Zna on da mu je Srbija 500 godina bila kuca...a vi samo trcite da ne zakasnite na neku seriju!

dolazim uskoro

pre 10 godina

Jeste ljubomorni na albance a ne znate da Erdogan dolazi u decembru u Srbiju. Nemojte se brinuti ponovice on vama iste recenice.

MLADEN Mladenovic

pre 10 godina

(zgslavac, 24. oktobar 2013 17:32)
-----------------------------------
Divim se Vašoj hrvatskoj pameti.Kao osnova svim tim hrvatskim naučnim "doktrinama" sa kojima se "stručnjaci" poput Vas oglašavaju u srpski medijima, osnove leže u mržnji prema Srbiji i Srbima.To je "krucijalan" argument.Ostalo nije važno.A zar nisu Turci držali i veliki deo ostatka Evrope u ropstvu pa se tamo Erdogan i Turci ipak ne osećaju "kao kod kuće"?!A šta biste rekli kada bi Srbija ponovo podržala osnivanje RSK i izjavila da su to istorijske srpske teritorije?!Ili, da Srbi priznaju nezavisnost Kurdistana,kojih ima "samo" tridesetak miliona?!

Dejan

pre 10 godina

"Spojicemo Damask sa Sarajevom, i to sve mirnim putem" izjavuo Davutoglu, ministar spoljnih poslova Turske u Martu ove godine. Dovoljno.

Paor

pre 10 godina

Samo bratski reciprocitet.
Otvoreno potencirajte pitanje Kurda, pruzati pomoc u logistici u UN, a sve u cilju nezavisnosti Kurdistana.
Ma zdraaavooo !

CIA

pre 10 godina

Migli bi Srbi jos jedan rat,a? Pa nije ga bilo 13 godina,da ne ispadnete iz forme.Jel vam rec reciprocitet zamena za osvetu? Da ste na vreme gledali svoja posla a ne podrzavali politicare lopove,slali decu u smrt zbog njih,i sada fanaticno verujete u njih,ne bi se nasli u ovoj situaciji.

Светлана Fox

pre 10 godina

@agim - Isto tako pre dolaska starih Slovena Beograd se nazivao Singedunum sta ne znaci da je to danas rimski grad.

Ево нама мало албанске историографије. Наравно, као што и све друго лажно тумаче, тако и Сингидунум прогласише римским именом Београда. Све како им треба, а да ли то има везе са истином, мање је битно.

iovus

pre 10 godina

zgslavac,Bihać i Kosovo ama baš nikakve veze nemaju.Kosovo je od doseljavanja Srba pa do 14.veka bilo uglavnom uvek u okviru srpskih država,a Srbi su na Kosovu bili većina od doseljavanja pa sve do 17.veka(znači nekih 1000 godina).
Turci su doselili Albance na Kosovo,ali i u Makedoniju i delove južne Srbije i CG,jer su im bili saveznici i muslimani.Ime "Kosovo" je srpsko,a srpska su imena i svih gradova,reka i planina na Kosovu.Albanci nemaju ni ime za Kosovo,nego ga zovu "Kosova",a srpska imena gradova samo albanizuju jer svoja imena nemaju(Priština-Prishtine,Peć-Peje,Mitrovica-Mitrovice,Prizren-Prizreni,itd.).Kosovo nije niti će ikad biti zaboravljeno,čekali smo 500 godina da ga povratimo od Turaka,čekaćemo mnooogo manje da ga povratimo od Albanaca.

Stefan

pre 10 godina

evo nekoliko fotografija za Predsjednika Turske iz Crne Gore, zastave koje smo im zarobili, može doć da ih vidi, ali ne smije da ih dira:
1. alaj barjak prvog bosanskog puka 1878 god http://tinyurl.com/pe8vgx6
2. proroka muhameda zastava dobrovoljačka garda 1878 god. http://tinyurl.com/o36835j
3. zastava vojnog starješine Sulejman Paše 1877 god. http://tinyurl.com/p8clj69
4. proroka muhameda zastava dobrovoljačka garda 1912 god http://tinyurl.com/p5h6wjs

Porucnik Drebin

pre 10 godina

Pre 150 godina, sto i nije puno vremena, Turci su se ovde izivljavali i terorisali srpsko stanovnistvo, pljackali, silovali .... Sve to ima zapisano i ovo je prirodni nastavak te politike. Da mogu, sutra bi nas ponovo okupirali i istrebili sve hrišćansko - pa i u Siriji, gde se ne zna ko koga ubija, najviše je stradalo hrišćansko stanovništvo tako da ne treba gajiti nikakve iluzije o "prijateljima" sa Istoka, mada i ovi y+sa Zapada nisu mnogo bolji

neko

pre 10 godina

Drage komsije , ne treba da vas cudi ova izjava. Tog Erdogana niko ne voli pa ni Turci , mnogi ga zele skinuti sa vlasti , svaki dan neke demonstracije protiv njega. Taj je veliki nacionalista i okrenut religiji , ne cudi ta izjava s obzirom na istu religiju i sto na Kosovu ima par miliona Albanaca.
Mada nije trebao ovo izjavljivati , samo cacka mecku.

najgluplji narod na svetu

pre 10 godina

koliko ovde ima zaludnika i sanjara koji jos misle da je kosovo srbija...
da li ste vi skoro bili na kosovu?
da ste bili videli bi prvo granicu a onda totalno drugaciji svet od onog ovde, gde svako pominjanje reci srbija podseca na okupaciju...
pa bosna i crna gora su vise srbija od kosova
i jos jedna stvar, premijer srbije razgovara sa premijerom kosova i potpisuje sa njim sporazume a pritom ukida i ono malo srpskih insitucija koje su ostale na severu posle kapitulacije

sto se tice ovog erdogana, evo sve se coek potreso sto vi ovde penite po internetu, turska je za srbiju sila i u ekonomskom i u svakom drugom pogledu, zato na primer toma i pre njega tadic su isli na noge tom erdoganu...

kada cete vise shvatiti da je ceo taj problem kosova zapravo dosao iz beograda i da su preko tog problema obrnute ogromne pare i da je zahvaljujuci tom problemu, ratu i bombardovanju gomila beskicmenjaka iz 80tih za samo 10 godina postlao bogata elita koja i dan danas vlada svima nama
samo se vi i dalje lozite na kosovo a beneficijari ce trljati ruke...

Silvester

pre 10 godina

Žao mi je što nismo pod Turcima kao nekad 350 godina - znao se neki red i bolje se živelo. Kako je Turcima kad su oni i dalje pod Turcima? Koliko vidim i njima je mnogo dobro krenulo kada su se nas Srba oslobodili...

NijeNego

pre 10 godina

Kakav ono bese povod pre par godina da otkazemo gostoprimstvo ambasadorki Crne Gore... A sada? Svaka zemlja koja malo drzi do sebe, reagovala bi daleko ozbiljnije,ne ovako mlako,pomirljivo...Kada bi nas predsednik, naprimer, u Banja Luci rekao da je Republika Srpska, ustvari Srbija, odmah bi ga iz EU, SAD i drugih ,,prijateljskih,, zemalja ,,srdacno,, razapeli...

sankcije = švedski standard

pre 10 godina

Jake izjave srpskih zvanicnika... ali meni licno fale jos diplomatska "dela" kao recimo:
1) povlacenje srpskog ambasadora iz Ankare
2) traziti od Erdogana licno da se izvini Srbiji i srpskom narodu
3) ili cak nesto ekstremnije - uvesti turskim gradjanima vize za prolazak kroz Srbiju.

U 3. slucaju bi Srbija imala velike koristi i mogla bi da popuni recimo budzet, a te pare mogle bi da se koriste i za ocuvanje Kosmeta u Srbiji. Turci bi tako bili najveci prijatelji u ocuvanju Kosmeta u Srbiji :))).

Pozdrav
(A gde su potezi?, 24. oktobar 2013 17:19)

Samo što bi Turci onda išli u Zapadnu Evropu preko Rumunije i da se ne bi cimali oko viza, a i ovako se cimaju bezveze na Gradini i na Batrovcima- 2 puta ulaze i izlaze iz EU, što je komplikovano. Preko Rumunije bi išli 200-300 km dalje, ali bi kod Kapikula ušli u EU i više ne bi izlazili iz nje i ne bi prelazili granice. A ko bi onda bio na gubitku kad se skrati za putarine i pare koje ostaju kod tranzita??? Izgleda da smo mi svu našu pamet već izvezli!

@Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

@Kaiser Von Banovo brdo
Sta hoces od Mastera.Pa i on ode prvi put u zivotu u Strazbur i ladno izjavi da mu je Strazbur drugi grad.Ja bih samo volela da znam koji mu je prvi nadam se da nije Beograd, mada se ovde lepo uvalio i skucio kao veliki opzicionar, sad tek mogu zamisliti.
Da ne pricam o Vucicu koji pokloni hotel na Kopaoniku, pola Jata ovima sto su 5 puta gori od Erdogana.Oni ce nas pojesti, pre Turaka i bice nam direktori Albanci, zivi bili pa videli.

agim

pre 10 godina

@ oni koje su me u predhodnim komentarima prozvali.Citajuci decenijama komentare na b92 primetio sam da svaki Srbin ima svoju posebnu verziju srpske istorije.Imam jedno pitanje koje mi niko nije mogao odgovoriti.Sta je sa pisanjima Ptolomeja(oko 100 godine nove ere)koji je u svojim pisanjima(kad je putovao tadasnjom Iliriom,danasnjim balkanom) pominjao Ilirsko pleme Albani koji su po njemu ziveli "gle slucajnosti" na podrucju sadasnje Albanije ? Citajte i nesto o Albanopolisu kojeg je i Ana Karanjina pominjala u 10-11 veku kad se "rodio" srpski narod u podrucju Raske.
Kad vec posedujete kompjutere citajte malo i neutralne izvore.Citanje je zlato.

MS

pre 10 godina

Sad treba kao reciprocnu mjeru Srbija da prizna Kurdistan i da otvori kancelariju za vezu sa Radnickom partijom Kurdistana . Turci se izgleda uveliko spremaju za novi pohod ka zapadnoj Evropi naravno mi smo tu kao i uvjek prvi i poslednji bastion odbrane od ove posasti,naravno opet cemo vjekovima da krvarimo i za sebe i za druge...

ilirimajes

pre 10 godina

@agim
Citao sam ja te vase albanske SciFi verzije "istorije" i odlicno su stivo - humoristicko. Danas sebe nazivate "kosovarima" a tu vasu "drzavu" nazivate "kosovom" iako je to srpski/slovenski naziv, kada ste spremni u 21. veku da sebe nazivate prema tudjem nazivu i da za sebe prisvojite tudje nazive, zasto to ne bi uradili i sa nazivom "albani" kojeg ste ukrali od jednog keltskog plemena. Citaj i ti malo a ne samo to vase albansko "trece oko" stivo. Ili jos bolje, radi nesto, proci ce ti zivot u jalovom dokazivanju necega nedokazivog. A zivot prodje samo tako.

Mozda poznavalac istorije

pre 10 godina

Koliko mi je poznato iz istorije....
Juzni Sloveni su u ne znam kom veku naselili Rasku, koja se smatra kolevkom nase srpske drzave , a ne Kosovo.

...sve sve ali nista

pre 10 godina

kriv nam erdogan??!! pa pogledajte sportski blog,i videcete koliko srbi mrze srbe...eno grobari se nasladjuju zvezdinim porazom od macabia!! pohvalio bih erdogana sto postuje i voli svoj narod i van turske a mi mozemo samo da se ponasamo kao imbecili !

Sin po materi

pre 10 godina

Mi cemo u EU a Turci nikada. A posebno cemo im 'pomoci' da udju kada mi prvi udjemo. A i jos nekima koje mnogo vole tu iz komsiluka koji se ponasaju kao jos veci turci.

Enver Kelmendi

pre 10 godina

Nije neprijateljska izjava g.Erdogana nego nepromisljena izjava.On bi mogao da kaze:"Ja se osecam danas kao Kosovar",kao sto je rekao 26.juna 1963. John F.Kennedy u Berlinu:"Ich bin heute ein Berliner",sto u slobodnom prevodu znaci,ja sam(osecam se)danas Berninerom.

hogar

pre 10 godina

@ISTINA
Ma u potpunosti si u pravu. Ama bas nikakve veze sa Turcima nemate, kada prolazis kroz Albaniju ili "republjik kosova" ne znas da li si u Svedskoj ili u Svajcarskoj ili ipak u Norveskoj... Totalno konfuzno.

Banja luka

pre 10 godina

Dobro jutro

Pa oni su neprijatelji ima 700 godina sva komunisticka prica nap. nije vazno sta si vazno da si covjek pada u vodu ja uvjek kazem od 700.000 srba u jasenovcu mora da je jedan barem bio dobar covjek ali i toga su zapalili.

Žaki

pre 10 godina

Zašto pljujete Erdogana a veličate Sulejmana veličanstvenog? Nije li to šizofrenija? Godinama na ovim stranama pričam da nije teritorija izvor osećanja zajedništva kod Srba već LITURGIJA? Mimo Liturgije Srbi ne postoje, to kažu najsvetije ličnosti srpske istorije i teologije! Nacionalnost je samo osećaj a priroda je ta da smo svi od istih praroditelja. Nije mi jasno zašto vam to Patrijarh ne objasni a ja ga evo pozivam da to javno i učini! Neka javno kaže Pravoslavnu doktrinu i veliku Istinu da sve u životu nije uvek Bogu u volji ali je sve po Njegovom dopuštenju! A kad On nešto dopusti to onda ima za cilj pedagoško ispravljanje pojedinaca i naroda i poziv da se smiravaju pred Njim? Šta to znači (neka kaže Irinej)? Znači da smo se možda (što naravno samo Bog zna) previše podigli u nebesa, počeli se smatrati boljim od drugih pa nas Bog spušta na zemlju. U Njegovoj je vlasti da zemlju uzima jednima i daje je drugima! Sve je Njegovo i On na svome može da radi po svom nahođenju a da to niko ne može sprečiti. Niti je ikome obećano da će večito baštiniti neko zemaljsko dobro!? Zašto to Patrijarh ili drugi velikodostojnici ne govore narodu? Uopšte nije tačno da je teritorija (Kosovo) izvor srpstva i svetosavlja! To je Liturgija i ništa drugo pod kapom nebeskom, makar nemali zemlje ni koliko u saksiji! Zemlja je propadljiva a Crkva ne! Kad god sam ovako pisao bio sam popljuvan pa eto rizikujem to i sada!? I dok ovo kuckam baš su završile vesti i evo Sulejmana veličanstvenog. Klik..

Dejan Radojevic

pre 10 godina

Dokle god Srbija bude imala premijera kao sto je Ivica Dacic tako ce se sve drzave i svi zvanicnici ponasati prema nasem narodu i drzavi,svi nam se smeju,ceo svet,u istoriji srbije nije se desilo vece zlo od Ivice Tacica,unistio je za predehodnih par godina od kada je na vlasti sve sto je vredelo,u pravu je Milan Beko,kaznice ga narod na predstojecim izborima,on je dobar sama za neki rijaliti tipa Farma-Veliki brat.

er

pre 10 godina

@crni domino

Javio se i autosovinista kome su uvek Srbi za sve krivi. Vec smo se zabrinuli gde si. Nego, steta sto se ranije nisi rodio, bio bi idealan janicar i jos bi se i sam prijavio.

android

pre 10 godina

Cek malo, gledam ove komentare i pitam se jel ja zivim u nekom paralelnom univerzumu ili sta se desava? Zar nije Turska ucestvovala u napadu na SRJ? Zar nije Turska posle priznala Kosovo? Zar nismo mi posle svega toga odlucili da zazmurimo na sve to? Pa sto nam onda smeta ovakva izjava? Najsmesniji su mi ovi sto su se >sad< setili da bojkotuju turske serije i da ne idu na more u Tursku!?

Tibor Soradi

pre 10 godina

SRBIJA I MRAČNI POLITIČARI! Srbija još uvek živi u mraku kad ne znaju ko su im prijatelj, kad su Turci bili prijatelji Srbiji? MALOUMNICI pa će sad Nikolić razvije prijateljstvo sa svim neprijateljima, čovek se umislio akoje na izborima kroz manipulaciju pobedio sad su mu svi prijatelji od Turaka do Emirata! Znaju oni al se prave budale i zaludjuju ovaj jadan narod, gori ste nego Turci daleko vam kuća bila.

zigot

pre 10 godina

@zgslavac, pa da...bilo bi super.... kada bi mi srbi prestali da se kao majmuni lupamo po grudima I pokusamo razmisljati malo realnije odnosno pragmaticnije

zoran

pre 10 godina

Komšije Albanci, baš se nešto pitam da li će vam biti bolje POD Turcima nego što vam je bilo SA Srbima?? Koliko znam, do sada su vaši sunarodnici u Albaniji promenili gomilu vladara. Od Mletaka, preko Turaka, do Rusa, Jugoslavije do Kineza i Amera. Kako će im biti pod Turcima ostaje da se vidi...

Radovan

pre 10 godina

"Zamislite situaciju da ode Nikolic u Spaniju i da za Kataloniju kaze da podrzava njihovu nezavisnost,da smo mi uz njih i slicno.Kako bi se ponasali zvanicnici Spanije prema njemu,prema nasoj zemlji,ambasadoru...? "

Ako bi ta Katalonija bila proglasila samostalnost i Srbija to priznala zajedno sa, recimo, Rusijom i 100 drugih zemalja to bi bilo sasvim normalno. Ako dodamo da je ta Katalonija nekad bila u sastavu Srbske imperije za pola veka onda bi bilo jos normalnije.

Sg

pre 10 godina

@Agim Ne uci se istorija na kompjuteru, i iz knjiga sto se stampaju u Bosni. Citanje jeste zlato, jos ako se ne cita povrsno, nego se malo dublje zaroni.

Dragan

pre 10 godina

Ma, mislio je čovek na tursku kulturu, i u pravu je. Ta kultura nam je i u Srbiji bliska. Naravo, sad će sad svi napaljeni da opletu po njemu. Eh, da nam je pored te kulture i snaga Turske, gde bi nam bio kraj!

roger

pre 10 godina

Preporucujete citanje Andrica. Ne razumem, Andric nije Turke opisivao u ruzicastom svetlu ali ni Srbe. Ako ste ga citali. A sto se tice Erdogana, moze da prica sta hoce, on je Predsednik jedne od najrazvijenijih ekonomija u Evropi I Aziji. Da li ste bili skoro u Istambulu, koji je Grcki ali Grci to ne znaju. Ako ste bili znacete o cemu pisem.

ZmajVukOgnjeni

pre 10 godina

ne vrdi "izvini" niko ne cuje!
a sad slusajte svi kojima je ovaj gest Erdogana prijao, NI DANAS NI ZA 100 GOD NI DA OSTANE JEDAN SRBIN - KOSOVO NECE ZVATI NIT ALBANSKIM NIT TURSKIM! I DA NAPRAVITE VELIKU ALBANIJU I ZELENU PENTAGONALU I DO NISA DA DODJETE, ZNAJTE I STREPITE DA CE DOCI DAN KAD CEMO VRATITI ONO STO JE NASE! ZATO SE RADUJTE U TUZI JER JE SVAKI DAN, DAN MANJE CRVENOCRNOG ORLA NA KOSOVU. ovo nije jezik mrznje ovo pise sitnim slovima u ugovoru koji ste sa amerima pottpisali kad ste uzimali kredit za nezavisnost u svajcarcima.
Nismo mi nikad maltretirali albance, uvek nam vas je bilo zao

Lik

pre 10 godina

@zgslavac

Moram priznati da ima rezona u tvom komentaru sem u delu gde predpostavljaš da će se za 100 god. gledano iz perspektive nekog istoricara, srpski period vladavine na Kosovu svesti na jedan kratki period, diskontinutet muslimanske prevlasti.

To jednostavno ne ide tako. Zna se da su PRE turske invazije tu bili Srbi, da im je tu rođena državnost a POSLE su došli Turci. To je kontinuitet, kao što su u Americi PRVO postojali Indijanci pa su POSLE došli Evropljani.

Zato su Amerikanci uvek na strani onih koji hoće od nekog da se odcepe, stvorili su državu tako što su istrebili starosedeoce i ta krivica je duboko u njima, od toga se nikada neće oprati. Njihova nacija je nastala pre samo 200 i kusur godina, kada su i Engleze najurili pa oni od Engleza postali Amerikanci.

Ali, sve ovo je besmisleno u suštini. Svi mi nastali smo od onog prvobitnog kromanjonskog afričkog plemena koje je delom prešlo u Evroaziju a delom na Američki kontinent. Pravo ima onaj koji može da odbrani to pravo, sve ostalo je bezveze.

dragan

pre 10 godina

pa mi im dajemo sve sto traze, zasto da se ne oseca kao kod kuce, kupice nas sve, jer cemo I rasprodati se! alooooo drzavo, ne prodaje se komsiluk ni kuca neprijatelju, sramoto jedna Srbijo nasta si spala... Vostani Srbijo davno si zaspala!

kgkg

pre 10 godina

Dacicu, na vlasti si vise od dvadeset godina sa tom tvojom unistilackom strankom. I od kada si tu nasa drzava prozivljava razna ponizenja. Nekada su Srbi ziveli lepo sa svojim susedima i imali postovanje drugih nacija, a od kada si ti tu sve je otislo u ...

crni domino

pre 10 godina

Crni domino?!
"Jadan komentar , pun zlobe i pakosti, kao i uvek..."
(Бојан Илић, 24. oktobar 2013 21:00)

Sta cekas Bojane!? Pokupi patrijote, proterajte Turke i oslobodite Kosovo! Resen prolem!
Pun nam je kufer vas patrijota na jeziku!

mlekadzija

pre 10 godina

Ne znam da li ce MSP preduzeti bilo kakve druge korake osim ove mlake izjave. Najmanje sto mogu da ucine je da pozovu turskog ambasdadora i urrucemu demars. No cisto sumnjam...A Erdoganova izjava je cista provokacija. Oni koji duze i bolje pamte secaju se De Gola koji je ekspresno odleteo iz Kanade kada je u Kvebeku izjavio Ziveo slobodni Kvebek...

Vitor

pre 10 godina

@da ti pojasnim i bivseg komsiju iz zg

Ja jesam slovemski nacionalista i bavim se time i zao mi je sto slovenski narodi, tacnije slovenska plemena nisu pronasla nacin za neki oblik zajednickog zivota, a medjusobna svadjanja su sistematski raspirivana i podsticana i odrzavana od strane drugih nacija, ako sto je i hriscanstvo nasilno i krvlju nametnuto Slovenima, pa su sada oni veci hriscani i od samog Hrista. I medjusobno se mrze kao recimo mi i Hrvati ili Poljaci i Rusi (iako su do 15-16 veka Poljaci pisali cirilicom a latinica im je nasilno nametnita). Mozda onako radi neke nove informacije treba pogledati ovu kartu slovenskih plemena iz VII i VIII veka i koja su plemena zivela na ovim podrucjima. Pomalo otreznjujuje i iznenadjujuce: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0e/Slav-7-8-obrez.png

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@(Damario, 24. oktobar 2013 21:31)

Prilicno vatren i dugacak komentar za nekog ko je "ravnodusan". Uglavnom, cak i da sve to sto si nabrojao ima veze s mozgom, nikad, ali nikad, se ne bih mijenjao ni s tobom, niti bih mijenjao istoriju svog naroda, za povijest tvoga naroda. Dovoljno je 5 minuta "guglanja" i svaki iole normalan Hrvat ce da se zacrveni.
Aufwiedersehen.

Zoran Bukvic

pre 10 godina

Hm, ne vidim sta Turci i Albanci imaju zajednicko? Ok, veru. Imamo je i mi i Grci i Bugari, pa nismo niti zelimo da budemo ista drzava. Ja bih pre pitao Albance da li opet zele da budu Otomanska provincija i cemu ovakva izjava , kad Srbija de fakto polako ali sigurno priznaje Kosovo. Gledajte vi drage komsije ko vam je preko plota, daleko je Istanbul :)

e=mc2

pre 10 godina

Potpuno pogrešna izjava, pogrešan rečnik i ton. Diplomatija na nivou durenja. Osim toga ta Erdoganova izjava bi pre trebala da zabrine Albance nego nas.
@zgslavac
u principu dobar komentar, s malom iznimkom da Bihać i Kosovo nisu baš isto. Ali poenta je dobra.

zadovoljan..

pre 10 godina

Srbija sve vise pocinje da lici na oblast Turske...Gledamo sopstvenu istoriju,njihovim ocima!Pa sada svi vide zavodnika Sulejmana,pa nikako detetu da objasnim,da on nije bio bas tako kul i romantican prema nama!Nemamo nista protiv prelepih turskih slatkisa...Zbog njih sam voleo da skoknem i do Istanbula..Ali vise i ne moram,posto su oni dosli ovde!Na svakom koraku je po neka poslasticarnica sa nacionalnim turskim slatkisima...I tako kad umorni s posla stignemo kuci..Sacekaju nas mnoge turske serije na skoro svim domacim kanalima!Ma ima i dobrih,ali ubi kolicina koja nam se prikazuje...Imamo utisak da ce zavrsiti na kraju kao one Latino..Koje danas kad vidis,odmah menjas kanal!Jer kad vidis jednu,video si sve!Hiperprodukcija turskih serija,poprima neverovatne razmere...I tako uvalimo se u krevet,upalimo tv,odgledamo nekoliko turskih serija,pojedemo tursku baklavu...i zaspimo!Pa razmisljam ,kad bi nam dosao Erdogan sta bi nama rekao!Kad bi video kolicinu svojih serija na svim tv kanalima i baklave na svakom cosku!Verovatno bi nam zadovoljno rekao...Masala,masala!

Damario

pre 10 godina

RE:Mare

Jutro Mare :) a tko je rekao da ste vi nama Hrvatima prijatelji ???? Hrvati i Srbi nemaju genetičko neprijateljstvo i sukob nije višestoljetni ali u posljednjih 100 godina vi nam nikako ne možete bit prijatelji a niti mi vami i to je takovo, nitko vas u regiji ne voli i svi vam gledaju vidjet leđa što prije kada se smanjite, to ste si sami krivi. Hrvatska je uvijek željela svoju neovisnost i danas je imamo ma što rekli nama su vratili naš teritorij u cijelosti i živimo u Europi, a to što smo pod okom Njemačke mene veseli jer ja njima vjerujem, kad god smo ih slušali što imaju reć Hrvatska je profitirala, jednostavno Srbija se nije snašla kao država u suvremenom dobu, nije si ispunila ono najbitnije da je prvo vole susjedi, a Hrvatska si je to uradila a i tamo gdje jesmo griješili mi smo spretno od one strane koja je bila loša, prešli spretno na stranu pobjednika, a slažem se da jeste Hrvatska u ww2 radila svašta, ali vi ste nam omogućili da i taj grijeh predjemo kao pobjednici, jer smo si oprali biografiju kroz Jugoslaviju i mirno čekali svoj trenutak kad ćemo imat državu, tko vam je kriv ispali ste.....

song

pre 10 godina

Ja to gledam na drugaciji nacin.Erdogan je porucio Kosovo je PDK,glasajte za PDK Hasima Tacija !! Kako stvari svoje tacijeva stranka je izgubila sve vece gradove pa je sve snage usmerila na Prizren i izbore 3.11.,u tom smeru treba gledati na posetu turskog premijera.

Axel F.

pre 10 godina

Ja ne razumem ove naše,pa zar niste potpisali Briselski sporazum,kojim ste prećutno priznali Kosovo.Da još ne pominjem,kako je ista ova garnitura na vlasti potpisala kapitulaciju 1999.godine.

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@Sta cekas Bojane!? Pokupi patrijote, proterajte Turke i oslobodite Kosovo! Resen prolem!
Pun nam je kufer vas patrijota na jeziku!
(crni domino, 24. oktobar 2013 22:37)

E moj crni domino, ne mogu ljudi oslobodit' kol'ko vi mozete prodat'....

Damin gambit

pre 10 godina

Alo bre Srbi sta ste se napal'li???

Da li je Turska priznala Kosovo jos onomad? JESTE!

Prema tome, sto se Turske tice, oni mogu tamo izjavljivati sta god hoce sve dok kosovski Albanci to zele da trpe! Da su to izjavili recimo Grci, Rumuni (do 2015. godine) ili Spanci, onda bi imalo smisla da se nesto busate u grudi... Ovako sa stanovista medjunarodnih odnosa predsednik jedne nezavisne drzave otisao u posetu predsedniku druge drzave koju je priznao kao nezavisnu...

I to je to... nema dalje! Cuj.... traziti izvinjenje od Erdogana! Pa kad niste trazili izvinjenje kad su priznali Kosovo... sad stvarno nema smisla!

nemanjic

pre 10 godina

...zar nam oni nisu prijateljska zemlja !? pa zatrpase nas ovi nasi sa turskim serijama,kao satro prijateljska zemlja,itd. svi znamo da nam turci i nemci nikada prijatelji nisu bili. istrebise nas kroz vekove... njemu se moze turska je velika sila i bas ga briga za reakciju nase drzave.svi su bacili oko na nasu napacenu zemlju,dobra je i nije skupa.kupuje se sve za malo novaca,pojedini i dusu prodaju. eee,moja srbijo,doziveli smo da nas svi porazavaju.pradedovi nam se u grobovima okrecu.

Jelena

pre 10 godina

Pa sta se vi nervirate zbog Erdoganove izjave; kao da je govorio o Srbiji?!Ako stanovnicima Kosova to ne smeta,ko vas, bre, pita?! Mozete da uvedete embargo Turskoj, evo, vec su u panici,sta ces bez Srba...

zeks

pre 10 godina

Svi pricate srpski, a niko Srbin nije... Da li znate zasto smo ovako jadni?? Pa zbog vas, jer su JUNACI SRPSKI IZGINULI ZA SLOBODU, A OSTALI SU VASI DJEDOVI IZDAJNIXI I DEZERTERI KOJI SU UZIVALI. A njihovi potomci ste vi liberalni Srbi i antisrbi i bivsi Srbi. A znajte dobro, da neprijatelji nasi mrze sve nas podjednako, ali vise cene nas ponosne i hrabre. Toliko vas je izdajnika da se bojim da kad dodje vreme, nece biti koga da vas brani. A i ne treba, dosta su posteni i hrabri ginuli, dok ste se vi sakrivali ko misevi i cekali da frka prodje, a onda se pojavljivali i zaklinjali u SRBSTVO!
Tako je vazda bilo!

agim

pre 10 godina

@(ilirimajes, 24. oktobar 2013 21:28)
Ajd da vidimo ko izmislja ? Jedini narod na svetu koji prica albanskim jezikom su Albanci koji je "slucajno" najbliziji ilirskom jeziku.Srbi su na primer ukrali jezik od starih Slovena,malo ga promenili i eto izmisljen je srpski jezik.Cirilica je bugarsko pismo koju su takodje Srbi ukrali.Imate li vi nesto a sta nije ukradeno ?

Ah da ja sam citao,albansku,jos vise srpsku(citajuci razne verzije srpske istorije sam i naucio "srpskohrvatski" jezik i pored cinjenice da jos nikada u zivotu nisam bio u Srbiji i nikada nisam ucio na srpskom jeziku) a najvise sam citao neutralnu istoriju raznih evropskih istoricara..Ima i dosta pravednih srpskih istoricara i politicara koji priznaju da je albanska verzija istorije pravedna !!!

Nina

pre 10 godina

http://www.24sata.info/vijesti/regija/149271-nikolic-moj-narod-u-gradjanima-bih-i-turske-vidi-i-prijatelje.html
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/406017/Turci-zele-da-za-ulazu-u-Beograd

Juče bilo sada se pripoveda. Toma i njegovi navijači su iz sva glasa jurcali da daju komentare o velikom srpskom prijatelju Turskoj.

Daniel

pre 10 godina

@CIA
a odakle si ti to da dajes takve optuzujuce izjave?
za svaki rat je potrebno dvoje ( najmanje)
sto se Erdogana tice, pa taj je poznat po skandaloznim,provokativnim i agresivnim izjavama vec dugo
cacka Evropu i zapadni svet da bi mu ubrzali pridruzivanje EU

alo

pre 10 godina

to vam smeta a kada je vrh crnogorske drzave izjavio da treba pobiti sve srbe niste nista izjavili. kad su priznali kosovo, svi su cutali pa i vi dacicu. a jos im dozvoljavate naseljavanje srbije, ima ih ovde vise nego dole a kad bude kao sa kosovom pitacete se. a vi ste unistili srbiju sa svojim gazdom milosevicem, zbog vas je srbija zaratila sa celim svetom, vi ste dozvolili njegovoj miri i sinu da uzmu nase pare i odu u rusiju

larry

pre 10 godina

sa stanovista nekog ko je priznao kosovo kao npr. turska ovako nesto nije iznenadjujuce... samo me brine jedna stvar a to je da iza nezavisnosti kosova ne stoji albanija nego mozda turska i nemacka a to ne sluti na dobro za vojvodinu i rasku

nesam skoluvala

pre 10 godina

"Kako Vucic moze da trpi takav bezobrazluk od strane gospodina Erdogana, posebno sto Vucic ima 4-5 puta vecu podrsku naroda od Erdogana", upitao se Nebojsa Stefanovic..

Petar

pre 10 godina

Jeste ova naša zemlja Srbija u lošem stanju već duže vreme i tako će i ostati ko zna koliko vremena još. Ipak, i ovako ranjene je se mnogo plaše u komšiluku, što se vidi po zluradim komentarima. Komšije, gledajte svoja posla, sigurno imate šta pametno da radite u svojim državama.

crni domino

pre 10 godina

"Javio se i autosovinista kome su uvek Srbi za sve krivi. Vec smo se zabrinuli gde si. Nego, steta sto se ranije nisi rodio, bio bi idealan janicar i jos bi se i sam prijavio."
(er, 24. oktobar 2013 21:18)

Patrijoto, ostavi gusle, prst na celo pa se pitaj gde ste vi i tebi slicni pogresili dok ste vladali Kosovom i uzivali kada vidite Albance sa testerom na ramenu da po Srbiji idu i struzu nam drva!
Zbog vas takvih doci ce dan kada cemo mi ici na Kosovo da njima struzemo drva!

'ajduk

pre 10 godina

Ček', pa njemu javljeno da je to država priznata od 90% Eu zemalja i ko zna koliko još ostalih. Manite se sablji i mačeva, nikad nismo dobro prolazili u takvim okolnostima, držite se posla koji ste započeli i dobro je, kasno je za čuvanje dostojanstva i ponosa, davno smo to izgubili

Aнастасија

pre 10 godina

Овакво понашање Ердогана није за мене изненађење. Турска само константно спроводи своју политику - да сви муслимани треба да живе у истој држави. Оваква реакција Владе је једино што је исправно затражити у оваквом тренутку.

ilirimajes

pre 10 godina

@agim

Nakon procitane tvoje "replike" a narocito onog dela sa "kradjom" jezika od starih Slovena!? Svaka daljna diskusija bi bilo tesko gubljenje vremena. Inace latinicu koju danas koristite ste sami izmislili? Kako to da albanski spada u satem a ilirski u kentum grupu jezika i kako su onda "najslicniji"? Uglavnom, ziv ti bio i nastavi sa bajkama, nista to nije cudno za Balkan, i Srbi su svasta verovali za vreme slobe, sada je red na vaus nacional-romanticarsku fazu. nego garant verujes i u Deda Mraza, uostalom i on je Albanac i zato se oblaci u crveno, zar ne?

Aleksandar Matic

pre 10 godina

Erdogan je zadubljeni islamista a verovatno da i nepoznaje istoriju te zbog toga i govori takve gluposti. Srbija treba da se odrekne i zabrani da turski biznismeni mogu da kupuje i grade u Srbiji. Njihov novac omazan krvlju nasih predaka nam nije poteban.

Gde si

pre 10 godina

Nikad nisam bio,niti ću ići u tursku! Nemam ni jednog prijatelja turčina,niti gledam turske serije! Mislim da je od mene dovoljno!
(nikola drezgić, 24. oktobar 2013 17:14)

Je li se to ti zalis? Tvoj problem.

zgslavac

pre 10 godina

Razumijem bijes Srba. Neću se praviti da znam nešto povijest Kosova ali zar nisu Turci tu vladali oko 500 godina? Ej pola milenija! Kulturne, etničke, vjerske, posljedice turske vladavine su goleme i to se nemogu se negirati. Gledano iz perspektive nekog povjesničara za 100 godina, srpski period vladavine na Kosovu će se svesti na jedan kratki period, diskontinutet muslimanske prevlasti.

Evo recimo područje današnjeg Bihaća, sjeverozapad Bosne je bio teritorij Hrvatske daleko prije Turaka, i dosta dugo nakon turskog osvajanja Bosne pa i Hercegovine. Aj ti danas nekom u Cazinu, Bihaću ili Kladuši reci da je ovo Hrvatska. Nije, nekad je bila, ali više nije.

Ako ćemo pošteno, onda bi Srbija po tom kriteriju izgubila Srijem i Vojvodinu koje su naselili daleko, daleko kasnije. Zar nije bolje zadržati VOjvodinu, Banat, Srijem a od Kosova tražiti smao čuvanje kulturno-historijske baštine Srba i čuvanje njihovis manjiskih prava?

agim

pre 10 godina

Kalemegdan,Dorcol,Terazije,Karaburma su turske reci i to ne znaci da je Beograd turski grad.Kosovo se pre okupacije Nemanjica nazivalo Dardanijom.Isto tako pre dolaska starih Slovena Beograd se nazivao Singedunum sta ne znaci da je to danas rimski grad.

A gde su potezi?

pre 10 godina

Jake izjave srpskih zvanicnika... ali meni licno fale jos diplomatska "dela" kao recimo:
1) povlacenje srpskog ambasadora iz Ankare
2) traziti od Erdogana licno da se izvini Srbiji i srpskom narodu
3) ili cak nesto ekstremnije - uvesti turskim gradjanima vize za prolazak kroz Srbiju.

U 3. slucaju bi Srbija imala velike koristi i mogla bi da popuni recimo budzet, a te pare mogle bi da se koriste i za ocuvanje Kosmeta u Srbiji. Turci bi tako bili najveci prijatelji u ocuvanju Kosmeta u Srbiji :))).

Pozdrav

Domagoj

pre 10 godina

"Dušanov grad je verovatno najneprimerenije mesto za takve izjave. Svako u svetu zna da je Kosovo srpska reč i srpska teritorija, čak i oni koji su priznali tu kvazi državu"

Ček, stvarno ovo piše u službenom priopćenju? Pa zašto Srbija vodi pregovore s "kvazi-državom"?

da ti pojasnim

pre 10 godina

(zgslavac, 24. oktobar 2013 17:32)

Nemas pojma sa istorijom i srpskom kulturom.
Na Kosovu je rodjena srpska nacija i drzavnost,pre toga smo bili razna rastrkana plemena, od kojih nije iskljuceno da su jedan deo cinili danasnji Hrvati u Dalmaciji, tamo je dom najpoznatije i najvaznije srpske plemicke loze, pune najvecih ljudi, pa Kosovska bitka gde su cak neki Hrvatski plemici ucestvovali, i ep i mnogo toga jos.
Kosovo je duboko urezano u svest pravih Srba, narocito Srbijanaca, deo genoma, a ti uporedjujes Bihac s tim.
Ono sto je za jevreje Jerusalim, to je Kosovo za prave Srbe.
Da nije bilo Turske invazije danas ne bi ni bilo Albanaca, a sigurno bi svi Siptari na Kosovu danas bili Srbi.
Ne treba iskljuciti da se samo u lako dostupnim rudama na Kosovu, krije 90 milijardi dolara.

Damario

pre 10 godina

Sad vam ni Turci ne daju mira, da li imate jednu zemlju u svom susjedstvu da možete kazat, eto to nam je prijatelj, ajde jedna samo:) Srbi imali ste svojih prilika i propustili ste ih :) Sada vas cijeli svijet gleda kao zločince a Srbija se raspala još 1991. kada smo dosanjali ono što smo sanjali stoljećima, polako ali sisurno smo išli svojim putom i danas imamo državu možda jesmo pod Njemačkom, Europskim povećalom ali bar živimo kao ljudi a zemlja nam se ne raspada naša koljevka nam je vraćena a vama, vama su i Kosovo uzeli :) , polako sad će Vojvodina svojim putom i Srbija će bit kao Beogradski pašaluk jer i dosad su po pitanju smanjivanja utjecaja i teritorije Srbije, ono što dogovore i učinili, kako ste se ponjeli tako vam se vraća ali u mnogo većoj mjeri ! Ne radujem se neuspjehu Srbije, potpuno sam ravnodušan, jer mi imamo svoju domovinu i za nju srce dali, ali se ne radujem ničijoj nesreći. Neuspiješna priča, vaši nisu radili pametno i sada im se to obija o glavu, samo se držite vaših "prijatelja Rusa" koji su vam vidim vratili Kosovo :))) Mi jesmo isto sluge ali nama su pravi prijatelji iz Europe, Njemačka i SAD vratili "krajinu" koja nam je bila oduzeta na kratko i dali sve što su obećali, a vama ..nitko vam ništa ne vraća i dalje vas cijepaju :)

Pera SRB

pre 10 godina

Sramota je da nas predsednik utice na svest naroda tako. Umesto da kaze istinu kao sto u Grckoj govore!
Turci nam nikada nisu bili prijatelji niti ce nam ikada biti pre svega jer su verski fanatici i sve im se vrti oko religije koja ne podnosi druge religije.

God Bless You Giovanni Cocco

pre 10 godina

Ovo je direktan Turski udar na Srbiju. Nama ne treba njihova istorija i tradicija da je delimo, ali bi im bolje bilo da nas se manu. Turska nikad vise nece biti dobrodosla na ovo podneblje.

Ha, Ha, Ma nemoj

pre 10 godina

Sa istorijske strane gledano MSP nema pojma jer istorija ne počinje u 9 veku kada smo mi počeli da prodiremo na vizantijsko Kosovo!!! Tom logikom na Kosovo i Metohiju imaju istorijsko pravo i Grci i Turci.
A sa političke strane gledano zarad para iz fondova EU na silu teramo naš narod dole da glasa na izborima koji su raspisani po zakonima NEZAVISNOG Kosova.

CIA

pre 10 godina

Migli bi Srbi jos jedan rat,a? Pa nije ga bilo 13 godina,da ne ispadnete iz forme.Jel vam rec reciprocitet zamena za osvetu? Da ste na vreme gledali svoja posla a ne podrzavali politicare lopove,slali decu u smrt zbog njih,i sada fanaticno verujete u njih,ne bi se nasli u ovoj situaciji.

agim

pre 10 godina

@ oni koje su me u predhodnim komentarima prozvali.Citajuci decenijama komentare na b92 primetio sam da svaki Srbin ima svoju posebnu verziju srpske istorije.Imam jedno pitanje koje mi niko nije mogao odgovoriti.Sta je sa pisanjima Ptolomeja(oko 100 godine nove ere)koji je u svojim pisanjima(kad je putovao tadasnjom Iliriom,danasnjim balkanom) pominjao Ilirsko pleme Albani koji su po njemu ziveli "gle slucajnosti" na podrucju sadasnje Albanije ? Citajte i nesto o Albanopolisu kojeg je i Ana Karanjina pominjala u 10-11 veku kad se "rodio" srpski narod u podrucju Raske.
Kad vec posedujete kompjutere citajte malo i neutralne izvore.Citanje je zlato.

Aleksandar

pre 10 godina

Ja samo pomislim da ovog Erdogana u Turskoj vise ne mogu ocima da gledaju.
Ne znam u ime koje Turske prica kad je trenutno protiv njega 90% stanovnistva u Turskoj. Smesan tip.

Shone

pre 10 godina

Kalemegdan,Dorcol,Terazije,Karaburma su turske reci i to ne znaci da je Beograd turski grad.Kosovo se pre okupacije Nemanjica nazivalo Dardanijom.Isto tako pre dolaska starih Slovena Beograd se nazivao Singedunum sta ne znaci da je to danas rimski grad.
(agim, 24. oktobar 2013 17:22)

Остало не вреди ни коментарисати али "окупацију" Немањића просто морам. Па кога су то окупирали? Албанце којих тада на Космету није ни било? Или Турке? Можда Грке? Куку леле какви све овде пишу тј шта све пишу и још добијају подршку домаћих "бораца за европске вредности". Еј, Немањиће неко да назове окупатором! И то не неко него припадник народа који никада кроз историју није ни имао државу (реално до пре 100 година Албанија није ни постојала) да нешто прича о Немањићима. Мирно бре да станеш кад се помену имена као што су Немања, Стефан, Драгутин, Милутин, Душан, и Урош! Да не говоримо о томе да сте ви Албанци сарадници свих могућих окупатора који су дошли на Балкан. Турци, Немци, Американци, сви су они од вас имали дебеле користи. Додуше и ви од њих, зато се сад и башкарите на нашој територији. Е па уживајте, док још можете, али немојте вашу сарадњу са свим могућим окупаторима прати тако што ћете Немањиће називати окупатором.

Косово је Србија. Вазда било, заувек биће!

Silvester

pre 10 godina

Žao mi je što nismo pod Turcima kao nekad 350 godina - znao se neki red i bolje se živelo. Kako je Turcima kad su oni i dalje pod Turcima? Koliko vidim i njima je mnogo dobro krenulo kada su se nas Srba oslobodili...

Čekamo odgovor

pre 10 godina

Očekuje se hitno razjašnjenje Erdoganove izjave od strane srpskih evrofila, kroatofila i otomanofila. Kao samosvesniji deo ove zajednice, vi verovatno imate odgovor i na ovu prilično ozbiljnu provokaciju.

Светлана Fox

pre 10 godina

@agim - Isto tako pre dolaska starih Slovena Beograd se nazivao Singedunum sta ne znaci da je to danas rimski grad.

Ево нама мало албанске историографије. Наравно, као што и све друго лажно тумаче, тако и Сингидунум прогласише римским именом Београда. Све како им треба, а да ли то има везе са истином, мање је битно.

Muzicar

pre 10 godina

Nedavno sam snimao film u Carigradu, turci su grad pretvorili u jednu veliku dzamiju, vecina crkava su preuredjene u dzamije, a pravoslavaca nema ni 2 %. Zalosno za tako lep grad, vrata Evrope a pod turskom okupacijom. Ne mogu oni nikada da budu evropljani sa 80 % teritorije u Aziji. Erdogan je fanaticni islamista. Pozdrav Srbima sa Kosova!

karapaja

pre 10 godina

Al ste im zapretili....

Zamislite situaciju da ode Nikolic u Spaniju i da za Kataloniju kaze da podrzava njihovu nezavisnost,da smo mi uz njih i slicno.Kako bi se ponasali zvanicnici Spanije prema njemu,prema nasoj zemlji,ambasadoru...?

Pa jos da imamo nase serije,koje su kod njih popularne...

Verujem da bi serije iz "nepoznatih" razloga-recimo odjednom prestale da se emituju,da bi ambasador bio u najmanju ruku zasut raznoraznim pritiscima da se sve to povuce...i da bi na kraju,predsednik morao da se izvini.Pa i njihovi prijatelji u svetu bi kritikovali naseg predsednika.

Na kraju bi se slozili da je eto on POGRESNO PROTUMACEN i da se izvinjava sto je uopste i doslo do toga.

Darko

pre 10 godina

Jel su ovo nasi prijatelji gospodine Predsednice!? Pa oni nas omalovazavaju gde god stignu! Ovo je bruka i sramota,svi nam se pod smejavaju i vredjaju!!!

iovus

pre 10 godina

zgslavac,Bihać i Kosovo ama baš nikakve veze nemaju.Kosovo je od doseljavanja Srba pa do 14.veka bilo uglavnom uvek u okviru srpskih država,a Srbi su na Kosovu bili većina od doseljavanja pa sve do 17.veka(znači nekih 1000 godina).
Turci su doselili Albance na Kosovo,ali i u Makedoniju i delove južne Srbije i CG,jer su im bili saveznici i muslimani.Ime "Kosovo" je srpsko,a srpska su imena i svih gradova,reka i planina na Kosovu.Albanci nemaju ni ime za Kosovo,nego ga zovu "Kosova",a srpska imena gradova samo albanizuju jer svoja imena nemaju(Priština-Prishtine,Peć-Peje,Mitrovica-Mitrovice,Prizren-Prizreni,itd.).Kosovo nije niti će ikad biti zaboravljeno,čekali smo 500 godina da ga povratimo od Turaka,čekaćemo mnooogo manje da ga povratimo od Albanaca.

crni domino

pre 10 godina

Sto neprijateljska izjava!?
Covek ne zivi u oblacima kao ti i tebi slicni!
Ti Mrkicu ne samo sto lazes sebe zbog tvoje funkcije, nego lazes i narod Srbije!
Aloooo! Vi naprednjaci sa SPSom ste izgubili Kosovo 99e. Probudite se!
Potpisali ste kapitulaciju u Kumanovu i kao popisani povukli vojsku i policiju sa Kosova!
A sada ga tupite,da izvines!

ISTINA

pre 10 godina

Ovakve izjave G. Edogana treba da zabrinu vise nas Albance nego vas Srbe. Mi Albanci nismo Turci i nista zajednickog sa njima nemamo. Jedan deo naseg naroda je presao od Katolicanstva na islam , Topuzom i macen , drugi deo je uz velika Zrtvovanja zadrzao svoju staru veru, zato smo izgradili Veliku Katedralu na centru Pristine, najvecu na Balkanu. Nezavisno od vere ,svi mi Albanci smo duboko privrzeni Evropskoj civilizaciji i Kulturi , tu spadamo i tu cemo uvek biti. Vrata su nam uvek otvorena za sve ljude dobre volje.

ilirimajes

pre 10 godina

@agim
Citao sam ja te vase albanske SciFi verzije "istorije" i odlicno su stivo - humoristicko. Danas sebe nazivate "kosovarima" a tu vasu "drzavu" nazivate "kosovom" iako je to srpski/slovenski naziv, kada ste spremni u 21. veku da sebe nazivate prema tudjem nazivu i da za sebe prisvojite tudje nazive, zasto to ne bi uradili i sa nazivom "albani" kojeg ste ukrali od jednog keltskog plemena. Citaj i ti malo a ne samo to vase albansko "trece oko" stivo. Ili jos bolje, radi nesto, proci ce ti zivot u jalovom dokazivanju necega nedokazivog. A zivot prodje samo tako.

Radovan

pre 10 godina

"Zamislite situaciju da ode Nikolic u Spaniju i da za Kataloniju kaze da podrzava njihovu nezavisnost,da smo mi uz njih i slicno.Kako bi se ponasali zvanicnici Spanije prema njemu,prema nasoj zemlji,ambasadoru...? "

Ako bi ta Katalonija bila proglasila samostalnost i Srbija to priznala zajedno sa, recimo, Rusijom i 100 drugih zemalja to bi bilo sasvim normalno. Ako dodamo da je ta Katalonija nekad bila u sastavu Srbske imperije za pola veka onda bi bilo jos normalnije.

Sawa

pre 10 godina

1. Traziti izvinjenje Erdogana
2. Ako nece, povuci ambasadora iz Turske i noga u juzni deo ledja njihovom
3. Ako ni tada nece, prekid svih odnosa sa Turskom.

Potomci naroda koji je otimao decu iz majcinskih ruku i nabijao nase predake na kolac ne mogu nikad biti nadi prijatelji kao i Nemci. U drugom ratu su nam se svetili za prvi koji su oni poceli a sada nam ne streljaju decu iz ucionica vec nam ubijaju identitet i preko jednog sa visecim obrazima i drugog sa visecom usnom otimaju ognjista i zaduzuju praunuke. Sokiracu se ako mi B92 objavi ovaj komentar, ali neka sam bar moderatora nasekirao..

ZmajVukOgnjeni

pre 10 godina

ne vrdi "izvini" niko ne cuje!
a sad slusajte svi kojima je ovaj gest Erdogana prijao, NI DANAS NI ZA 100 GOD NI DA OSTANE JEDAN SRBIN - KOSOVO NECE ZVATI NIT ALBANSKIM NIT TURSKIM! I DA NAPRAVITE VELIKU ALBANIJU I ZELENU PENTAGONALU I DO NISA DA DODJETE, ZNAJTE I STREPITE DA CE DOCI DAN KAD CEMO VRATITI ONO STO JE NASE! ZATO SE RADUJTE U TUZI JER JE SVAKI DAN, DAN MANJE CRVENOCRNOG ORLA NA KOSOVU. ovo nije jezik mrznje ovo pise sitnim slovima u ugovoru koji ste sa amerima pottpisali kad ste uzimali kredit za nezavisnost u svajcarcima.
Nismo mi nikad maltretirali albance, uvek nam vas je bilo zao

najgluplji narod na svetu

pre 10 godina

koliko ovde ima zaludnika i sanjara koji jos misle da je kosovo srbija...
da li ste vi skoro bili na kosovu?
da ste bili videli bi prvo granicu a onda totalno drugaciji svet od onog ovde, gde svako pominjanje reci srbija podseca na okupaciju...
pa bosna i crna gora su vise srbija od kosova
i jos jedna stvar, premijer srbije razgovara sa premijerom kosova i potpisuje sa njim sporazume a pritom ukida i ono malo srpskih insitucija koje su ostale na severu posle kapitulacije

sto se tice ovog erdogana, evo sve se coek potreso sto vi ovde penite po internetu, turska je za srbiju sila i u ekonomskom i u svakom drugom pogledu, zato na primer toma i pre njega tadic su isli na noge tom erdoganu...

kada cete vise shvatiti da je ceo taj problem kosova zapravo dosao iz beograda i da su preko tog problema obrnute ogromne pare i da je zahvaljujuci tom problemu, ratu i bombardovanju gomila beskicmenjaka iz 80tih za samo 10 godina postlao bogata elita koja i dan danas vlada svima nama
samo se vi i dalje lozite na kosovo a beneficijari ce trljati ruke...

drasko

pre 10 godina

zgslavac ...ali zar nisu Turci tu vladali oko 500 godina?
Ja tebe pitam :
A zar nisu Ugari, kasnije Austro-Ugari upravljali danasnjom Hrvatskom nakon smrti poslednjeg hrvatskog kralja Petra Svacica ?!Pa sve do nezavisne fasisticke NDH, cini mi se da je to malo duzi period, zar ne ?!
zgslavac ...Kulturne, etničke, vjerske, posljedice turske vladavine su goleme i to se ne mogu se negirati...
Ja tebe pitam :
Da nemogu se negirati i to niko nije radio, a zasto vi negirate pismo i kulturnu bastinu Srba koji su tu ziveli isto onoliko koliko su Turci bili na Kosovu?!
zgslavac ...Gledano iz perspektive nekog povjesničara za 100 godina, srpski period vladavine na Kosovu će se svesti na jedan kratki period, diskontinutet muslimanske prevlasti.
Ja tebe pitam :
Da tacno tako, samo si slucajno ili namerno smetnuo sa uma da je diskontinuitet kod Srba, mi smo prvi bili na tom podruciju a ne Turci.
Da li uopste razumes pojam diskontinuitet?!
zgslavac...Ako ćemo pošteno, onda bi Srbija po tom kriteriju izgubila Srijem i Vojvodinu. Zar nije bolje zadržati VOjvodinu, Banat, Srijem a od Kosova tražiti čuvanje kulturno-historijske baštine Srba i njihovih manjiskih prava?
Ja tebe pitam ?!
Pitam ja :
Ako cemo posteno onda bi trebalo izgubiti kompletnu Dalmaciju i Istru, zar ne?! Zar nije bolje sve to zadrzati a Srbima omoguciti da barem tabla bude na cirilicnom pismu ?!
Pozz

MLADEN Mladenovic

pre 10 godina

(zgslavac, 24. oktobar 2013 17:32)
-----------------------------------
Divim se Vašoj hrvatskoj pameti.Kao osnova svim tim hrvatskim naučnim "doktrinama" sa kojima se "stručnjaci" poput Vas oglašavaju u srpski medijima, osnove leže u mržnji prema Srbiji i Srbima.To je "krucijalan" argument.Ostalo nije važno.A zar nisu Turci držali i veliki deo ostatka Evrope u ropstvu pa se tamo Erdogan i Turci ipak ne osećaju "kao kod kuće"?!A šta biste rekli kada bi Srbija ponovo podržala osnivanje RSK i izjavila da su to istorijske srpske teritorije?!Ili, da Srbi priznaju nezavisnost Kurdistana,kojih ima "samo" tridesetak miliona?!

Poturica gori od turcina - vazda bilo

pre 10 godina

@Ti si nas Mudzahid Tajipeeee,Tajipeeeee. Znam da necete objaviti,ali Bosnjaci u Pazaru su danas ponosni na njega.
(Emir NP, 24. oktobar 2013 17:33)

I onda se "bosnjaci" ljute kad ih zoves turcima :(
Evo, covjek lijepo bez uvijanja kaze onako kako jeste. Dakle, turci, tj. okupatori i dosljaci, kakvi bosnjaci, kakvi bakraci...

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Zasto Toma nije rekao koju rec, zasto se nije iglasio neko od zvanicnika Srbije nego institucija kakav je MSP. To nema istu tezinu.Nego mi bi da sedimo ne dve stolice..Hocemo turske pare i investicije a niko od zvanicnika ove drzave ni rec da kaze.Dobro se nije oglasio republicki hidrometeoroloski zavod.Ocekujem da neko u narednim danima priupita Vucic,Dacica, Nikolica

Mozda poznavalac istorije

pre 10 godina

Koliko mi je poznato iz istorije....
Juzni Sloveni su u ne znam kom veku naselili Rasku, koja se smatra kolevkom nase srpske drzave , a ne Kosovo.

Porucnik Drebin

pre 10 godina

Pre 150 godina, sto i nije puno vremena, Turci su se ovde izivljavali i terorisali srpsko stanovnistvo, pljackali, silovali .... Sve to ima zapisano i ovo je prirodni nastavak te politike. Da mogu, sutra bi nas ponovo okupirali i istrebili sve hrišćansko - pa i u Siriji, gde se ne zna ko koga ubija, najviše je stradalo hrišćansko stanovništvo tako da ne treba gajiti nikakve iluzije o "prijateljima" sa Istoka, mada i ovi y+sa Zapada nisu mnogo bolji

tamo_daleko

pre 10 godina

Za internet pretnje smo jedino i sposobni.Grci bi za ovakvu izjavu vec imali 300 000 ljudi ispred turske ambasade.Zato nas i samara k'o stigne.
Vlada samo "truli" o EU integracijama i razvoju ekonomije a u Presevu se vijori albanska zastava,dizu se spomenici bivsim zlocincima,nazivi ulica se menjaju...Cenu slobode cemo nauciti onog trenutka kada je izgubimo.

Sg

pre 10 godina

@Agim Ne uci se istorija na kompjuteru, i iz knjiga sto se stampaju u Bosni. Citanje jeste zlato, jos ako se ne cita povrsno, nego se malo dublje zaroni.

Damario

pre 10 godina

RE:Mare

Jutro Mare :) a tko je rekao da ste vi nama Hrvatima prijatelji ???? Hrvati i Srbi nemaju genetičko neprijateljstvo i sukob nije višestoljetni ali u posljednjih 100 godina vi nam nikako ne možete bit prijatelji a niti mi vami i to je takovo, nitko vas u regiji ne voli i svi vam gledaju vidjet leđa što prije kada se smanjite, to ste si sami krivi. Hrvatska je uvijek željela svoju neovisnost i danas je imamo ma što rekli nama su vratili naš teritorij u cijelosti i živimo u Europi, a to što smo pod okom Njemačke mene veseli jer ja njima vjerujem, kad god smo ih slušali što imaju reć Hrvatska je profitirala, jednostavno Srbija se nije snašla kao država u suvremenom dobu, nije si ispunila ono najbitnije da je prvo vole susjedi, a Hrvatska si je to uradila a i tamo gdje jesmo griješili mi smo spretno od one strane koja je bila loša, prešli spretno na stranu pobjednika, a slažem se da jeste Hrvatska u ww2 radila svašta, ali vi ste nam omogućili da i taj grijeh predjemo kao pobjednici, jer smo si oprali biografiju kroz Jugoslaviju i mirno čekali svoj trenutak kad ćemo imat državu, tko vam je kriv ispali ste.....

Enver Kelmendi

pre 10 godina

Nije neprijateljska izjava g.Erdogana nego nepromisljena izjava.On bi mogao da kaze:"Ja se osecam danas kao Kosovar",kao sto je rekao 26.juna 1963. John F.Kennedy u Berlinu:"Ich bin heute ein Berliner",sto u slobodnom prevodu znaci,ja sam(osecam se)danas Berninerom.

dolazim uskoro

pre 10 godina

Jeste ljubomorni na albance a ne znate da Erdogan dolazi u decembru u Srbiju. Nemojte se brinuti ponovice on vama iste recenice.

Banja luka

pre 10 godina

Dobro jutro

Pa oni su neprijatelji ima 700 godina sva komunisticka prica nap. nije vazno sta si vazno da si covjek pada u vodu ja uvjek kazem od 700.000 srba u jasenovcu mora da je jedan barem bio dobar covjek ali i toga su zapalili.

Dragan

pre 10 godina

Ma, mislio je čovek na tursku kulturu, i u pravu je. Ta kultura nam je i u Srbiji bliska. Naravo, sad će sad svi napaljeni da opletu po njemu. Eh, da nam je pored te kulture i snaga Turske, gde bi nam bio kraj!

neko

pre 10 godina

Drage komsije , ne treba da vas cudi ova izjava. Tog Erdogana niko ne voli pa ni Turci , mnogi ga zele skinuti sa vlasti , svaki dan neke demonstracije protiv njega. Taj je veliki nacionalista i okrenut religiji , ne cudi ta izjava s obzirom na istu religiju i sto na Kosovu ima par miliona Albanaca.
Mada nije trebao ovo izjavljivati , samo cacka mecku.

er

pre 10 godina

@crni domino

Javio se i autosovinista kome su uvek Srbi za sve krivi. Vec smo se zabrinuli gde si. Nego, steta sto se ranije nisi rodio, bio bi idealan janicar i jos bi se i sam prijavio.

e=mc2

pre 10 godina

Potpuno pogrešna izjava, pogrešan rečnik i ton. Diplomatija na nivou durenja. Osim toga ta Erdoganova izjava bi pre trebala da zabrine Albance nego nas.
@zgslavac
u principu dobar komentar, s malom iznimkom da Bihać i Kosovo nisu baš isto. Ali poenta je dobra.

agim

pre 10 godina

@(ilirimajes, 24. oktobar 2013 21:28)
Ajd da vidimo ko izmislja ? Jedini narod na svetu koji prica albanskim jezikom su Albanci koji je "slucajno" najbliziji ilirskom jeziku.Srbi su na primer ukrali jezik od starih Slovena,malo ga promenili i eto izmisljen je srpski jezik.Cirilica je bugarsko pismo koju su takodje Srbi ukrali.Imate li vi nesto a sta nije ukradeno ?

Ah da ja sam citao,albansku,jos vise srpsku(citajuci razne verzije srpske istorije sam i naucio "srpskohrvatski" jezik i pored cinjenice da jos nikada u zivotu nisam bio u Srbiji i nikada nisam ucio na srpskom jeziku) a najvise sam citao neutralnu istoriju raznih evropskih istoricara..Ima i dosta pravednih srpskih istoricara i politicara koji priznaju da je albanska verzija istorije pravedna !!!

roger

pre 10 godina

Preporucujete citanje Andrica. Ne razumem, Andric nije Turke opisivao u ruzicastom svetlu ali ni Srbe. Ako ste ga citali. A sto se tice Erdogana, moze da prica sta hoce, on je Predsednik jedne od najrazvijenijih ekonomija u Evropi I Aziji. Da li ste bili skoro u Istambulu, koji je Grcki ali Grci to ne znaju. Ako ste bili znacete o cemu pisem.

Tigran

pre 10 godina

A zasto Srbija ne sme da donese rezoluciju o osudi genocida nad Jermenima? Smele su Nemacka, Francuska, Italija, Kanada, Rusija, Grcka, Poljska itd. ali jedna Srbija ne sme iako je Turska ponizava i gazi na ovaj nacin. Inace ta Turska svake godine u julu usvaja rezoluciju kojom osudjuje genocid u Srebrenici. Za poredjenje, u genocidu nad Jermenima je stradalo 1.5 miliona ljudi! a Turska preti i vredja sve drzave koje usvoje rezoluciju kojom priznaju taj genocid. A Srbiji sole pamet.

Nikos

pre 10 godina

Da ste u poslednjih 20 godina manje kraduckali i jos manje se busali u prsa junacka, vodili ratove protiv celog sveta, a vise gledali kako da ne upropastite zemlju, sad ne bi svaka shusha mogla da drvi sta mu padne na pamet. Ali niste, pa mu se moze. E sad cuti i trpi.

Sin po materi

pre 10 godina

Mi cemo u EU a Turci nikada. A posebno cemo im 'pomoci' da udju kada mi prvi udjemo. A i jos nekima koje mnogo vole tu iz komsiluka koji se ponasaju kao jos veci turci.

Bez dlake

pre 10 godina

sledi komentar iz Vecernjeg Lista na ovu temu:
"Gospodo draga nezaboravimo da je turska najvece zlo koje je ikada moglo zahvatiti nasu Hrvatsku,zbog njih smo izgubili hrvatsku zemlju BIH,narod nam je raseljen i odveden u roblje,zemlja opustosena,500 godina borbe s njima nas je unazadilo bar jos toliko,stoga svi oni koji daju potporu kosovu koje cini se vec zeli postati produzena ruka turske,molim za oprez,jer osmanlije bi ponovno mogle pokucati na nasa vrata,i nemojte se slucajno uzdati u eu i u nato jer sve se to preko noci moze raspasti."
Mislim da nije potrebno nista dodati.

zoran

pre 10 godina

Komšije Albanci, baš se nešto pitam da li će vam biti bolje POD Turcima nego što vam je bilo SA Srbima?? Koliko znam, do sada su vaši sunarodnici u Albaniji promenili gomilu vladara. Od Mletaka, preko Turaka, do Rusa, Jugoslavije do Kineza i Amera. Kako će im biti pod Turcima ostaje da se vidi...

zigot

pre 10 godina

@zgslavac, pa da...bilo bi super.... kada bi mi srbi prestali da se kao majmuni lupamo po grudima I pokusamo razmisljati malo realnije odnosno pragmaticnije

MS

pre 10 godina

Sad treba kao reciprocnu mjeru Srbija da prizna Kurdistan i da otvori kancelariju za vezu sa Radnickom partijom Kurdistana . Turci se izgleda uveliko spremaju za novi pohod ka zapadnoj Evropi naravno mi smo tu kao i uvjek prvi i poslednji bastion odbrane od ove posasti,naravno opet cemo vjekovima da krvarimo i za sebe i za druge...

Stefan

pre 10 godina

evo nekoliko fotografija za Predsjednika Turske iz Crne Gore, zastave koje smo im zarobili, može doć da ih vidi, ali ne smije da ih dira:
1. alaj barjak prvog bosanskog puka 1878 god http://tinyurl.com/pe8vgx6
2. proroka muhameda zastava dobrovoljačka garda 1878 god. http://tinyurl.com/o36835j
3. zastava vojnog starješine Sulejman Paše 1877 god. http://tinyurl.com/p8clj69
4. proroka muhameda zastava dobrovoljačka garda 1912 god http://tinyurl.com/p5h6wjs

Zoran Bukvic

pre 10 godina

Hm, ne vidim sta Turci i Albanci imaju zajednicko? Ok, veru. Imamo je i mi i Grci i Bugari, pa nismo niti zelimo da budemo ista drzava. Ja bih pre pitao Albance da li opet zele da budu Otomanska provincija i cemu ovakva izjava , kad Srbija de fakto polako ali sigurno priznaje Kosovo. Gledajte vi drage komsije ko vam je preko plota, daleko je Istanbul :)

Lik

pre 10 godina

@zgslavac

Moram priznati da ima rezona u tvom komentaru sem u delu gde predpostavljaš da će se za 100 god. gledano iz perspektive nekog istoricara, srpski period vladavine na Kosovu svesti na jedan kratki period, diskontinutet muslimanske prevlasti.

To jednostavno ne ide tako. Zna se da su PRE turske invazije tu bili Srbi, da im je tu rođena državnost a POSLE su došli Turci. To je kontinuitet, kao što su u Americi PRVO postojali Indijanci pa su POSLE došli Evropljani.

Zato su Amerikanci uvek na strani onih koji hoće od nekog da se odcepe, stvorili su državu tako što su istrebili starosedeoce i ta krivica je duboko u njima, od toga se nikada neće oprati. Njihova nacija je nastala pre samo 200 i kusur godina, kada su i Engleze najurili pa oni od Engleza postali Amerikanci.

Ali, sve ovo je besmisleno u suštini. Svi mi nastali smo od onog prvobitnog kromanjonskog afričkog plemena koje je delom prešlo u Evroaziju a delom na Američki kontinent. Pravo ima onaj koji može da odbrani to pravo, sve ostalo je bezveze.

crni domino

pre 10 godina

Crni domino?!
"Jadan komentar , pun zlobe i pakosti, kao i uvek..."
(Бојан Илић, 24. oktobar 2013 21:00)

Sta cekas Bojane!? Pokupi patrijote, proterajte Turke i oslobodite Kosovo! Resen prolem!
Pun nam je kufer vas patrijota na jeziku!

Paor

pre 10 godina

Samo bratski reciprocitet.
Otvoreno potencirajte pitanje Kurda, pruzati pomoc u logistici u UN, a sve u cilju nezavisnosti Kurdistana.
Ma zdraaavooo !

sankcije = švedski standard

pre 10 godina

Jake izjave srpskih zvanicnika... ali meni licno fale jos diplomatska "dela" kao recimo:
1) povlacenje srpskog ambasadora iz Ankare
2) traziti od Erdogana licno da se izvini Srbiji i srpskom narodu
3) ili cak nesto ekstremnije - uvesti turskim gradjanima vize za prolazak kroz Srbiju.

U 3. slucaju bi Srbija imala velike koristi i mogla bi da popuni recimo budzet, a te pare mogle bi da se koriste i za ocuvanje Kosmeta u Srbiji. Turci bi tako bili najveci prijatelji u ocuvanju Kosmeta u Srbiji :))).

Pozdrav
(A gde su potezi?, 24. oktobar 2013 17:19)

Samo što bi Turci onda išli u Zapadnu Evropu preko Rumunije i da se ne bi cimali oko viza, a i ovako se cimaju bezveze na Gradini i na Batrovcima- 2 puta ulaze i izlaze iz EU, što je komplikovano. Preko Rumunije bi išli 200-300 km dalje, ali bi kod Kapikula ušli u EU i više ne bi izlazili iz nje i ne bi prelazili granice. A ko bi onda bio na gubitku kad se skrati za putarine i pare koje ostaju kod tranzita??? Izgleda da smo mi svu našu pamet već izvezli!

Daniel

pre 10 godina

@CIA
a odakle si ti to da dajes takve optuzujuce izjave?
za svaki rat je potrebno dvoje ( najmanje)
sto se Erdogana tice, pa taj je poznat po skandaloznim,provokativnim i agresivnim izjavama vec dugo
cacka Evropu i zapadni svet da bi mu ubrzali pridruzivanje EU

NijeNego

pre 10 godina

Kakav ono bese povod pre par godina da otkazemo gostoprimstvo ambasadorki Crne Gore... A sada? Svaka zemlja koja malo drzi do sebe, reagovala bi daleko ozbiljnije,ne ovako mlako,pomirljivo...Kada bi nas predsednik, naprimer, u Banja Luci rekao da je Republika Srpska, ustvari Srbija, odmah bi ga iz EU, SAD i drugih ,,prijateljskih,, zemalja ,,srdacno,, razapeli...

ZmajVukOgnjeni

pre 10 godina

Dragi prijatelji, braco i sestre, zakasnili smo. Dok smo se bavili nacinom kako da prezivimo dok su neka nasa braca cinila sve od iluzionizma i medijske diktature preko politickih odluka i kriminalnih aktivnosti u cilju bogacenja pojedinaca, turci su radili vredno i napravili mocnu drzavu, skolovanu i snaznu vojsku, visokotehnoloski razvijenu industriju, najrespektabilniji su parner SAD u Evropi i na Bliskom Istoku i pregazili bi nas ko plitak potok, eto zasto je Erdogan to rekao. opalio nam je samar i zna da mu nista ne smeno, zna da na njegovu izjavu nece dobiti odgovor ni od svog pandama u Srbiji, a ovu notu MSPa ako mu budu procitali bice samo ako bude imao puno slobodnog vremena.
Sta da radimo ne znam, da odemo svi da izginemo ili da ponovo slusamo zurle jos 500 god il jednom da se izvinimo celom svetu sto smo se rodili na istoj planeti, sto disemo isti vazduh. nisam pametan. al evo svi vi kojima se ovo ne svidja - izvinite!

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@(Damario, 24. oktobar 2013 21:31)

Prilicno vatren i dugacak komentar za nekog ko je "ravnodusan". Uglavnom, cak i da sve to sto si nabrojao ima veze s mozgom, nikad, ali nikad, se ne bih mijenjao ni s tobom, niti bih mijenjao istoriju svog naroda, za povijest tvoga naroda. Dovoljno je 5 minuta "guglanja" i svaki iole normalan Hrvat ce da se zacrveni.
Aufwiedersehen.

Prizrenac

pre 10 godina

Jos malo pa ce biti 15 godina otkad u Prizrenu nema Srba. Svi su rasprodali ono sto su imali i skucili se drugde. Nas se tamo vise niko ne seca. Ovakav Prizren i ovakvo Kosovo vise lice na Tursku nego na Srbiju. Zbog toga je Erdogan u pravu. On se ne pravi lud kao mi vec uzima ono sto je nadohvat ruke.

mlekadzija

pre 10 godina

Ne znam da li ce MSP preduzeti bilo kakve druge korake osim ove mlake izjave. Najmanje sto mogu da ucine je da pozovu turskog ambasdadora i urrucemu demars. No cisto sumnjam...A Erdoganova izjava je cista provokacija. Oni koji duze i bolje pamte secaju se De Gola koji je ekspresno odleteo iz Kanade kada je u Kvebeku izjavio Ziveo slobodni Kvebek...

...sve sve ali nista

pre 10 godina

kriv nam erdogan??!! pa pogledajte sportski blog,i videcete koliko srbi mrze srbe...eno grobari se nasladjuju zvezdinim porazom od macabia!! pohvalio bih erdogana sto postuje i voli svoj narod i van turske a mi mozemo samo da se ponasamo kao imbecili !

dragan

pre 10 godina

pa mi im dajemo sve sto traze, zasto da se ne oseca kao kod kuce, kupice nas sve, jer cemo I rasprodati se! alooooo drzavo, ne prodaje se komsiluk ni kuca neprijatelju, sramoto jedna Srbijo nasta si spala... Vostani Srbijo davno si zaspala!

Nemanja-BS

pre 10 godina

Covek vidi da su u Srbiji najgledanije turske serije,tursko more najposecenije,uci se turski jezik da bi se serije razumele pa zasto ne bi rekao i to? Zna on da mu je Srbija 500 godina bila kuca...a vi samo trcite da ne zakasnite na neku seriju!

Dejan

pre 10 godina

"Spojicemo Damask sa Sarajevom, i to sve mirnim putem" izjavuo Davutoglu, ministar spoljnih poslova Turske u Martu ove godine. Dovoljno.

crni domino

pre 10 godina

"Javio se i autosovinista kome su uvek Srbi za sve krivi. Vec smo se zabrinuli gde si. Nego, steta sto se ranije nisi rodio, bio bi idealan janicar i jos bi se i sam prijavio."
(er, 24. oktobar 2013 21:18)

Patrijoto, ostavi gusle, prst na celo pa se pitaj gde ste vi i tebi slicni pogresili dok ste vladali Kosovom i uzivali kada vidite Albance sa testerom na ramenu da po Srbiji idu i struzu nam drva!
Zbog vas takvih doci ce dan kada cemo mi ici na Kosovo da njima struzemo drva!

hogar

pre 10 godina

@ISTINA
Ma u potpunosti si u pravu. Ama bas nikakve veze sa Turcima nemate, kada prolazis kroz Albaniju ili "republjik kosova" ne znas da li si u Svedskoj ili u Svajcarskoj ili ipak u Norveskoj... Totalno konfuzno.

Žaki

pre 10 godina

Zašto pljujete Erdogana a veličate Sulejmana veličanstvenog? Nije li to šizofrenija? Godinama na ovim stranama pričam da nije teritorija izvor osećanja zajedništva kod Srba već LITURGIJA? Mimo Liturgije Srbi ne postoje, to kažu najsvetije ličnosti srpske istorije i teologije! Nacionalnost je samo osećaj a priroda je ta da smo svi od istih praroditelja. Nije mi jasno zašto vam to Patrijarh ne objasni a ja ga evo pozivam da to javno i učini! Neka javno kaže Pravoslavnu doktrinu i veliku Istinu da sve u životu nije uvek Bogu u volji ali je sve po Njegovom dopuštenju! A kad On nešto dopusti to onda ima za cilj pedagoško ispravljanje pojedinaca i naroda i poziv da se smiravaju pred Njim? Šta to znači (neka kaže Irinej)? Znači da smo se možda (što naravno samo Bog zna) previše podigli u nebesa, počeli se smatrati boljim od drugih pa nas Bog spušta na zemlju. U Njegovoj je vlasti da zemlju uzima jednima i daje je drugima! Sve je Njegovo i On na svome može da radi po svom nahođenju a da to niko ne može sprečiti. Niti je ikome obećano da će večito baštiniti neko zemaljsko dobro!? Zašto to Patrijarh ili drugi velikodostojnici ne govore narodu? Uopšte nije tačno da je teritorija (Kosovo) izvor srpstva i svetosavlja! To je Liturgija i ništa drugo pod kapom nebeskom, makar nemali zemlje ni koliko u saksiji! Zemlja je propadljiva a Crkva ne! Kad god sam ovako pisao bio sam popljuvan pa eto rizikujem to i sada!? I dok ovo kuckam baš su završile vesti i evo Sulejmana veličanstvenog. Klik..

Jelena

pre 10 godina

Pa sta se vi nervirate zbog Erdoganove izjave; kao da je govorio o Srbiji?!Ako stanovnicima Kosova to ne smeta,ko vas, bre, pita?! Mozete da uvedete embargo Turskoj, evo, vec su u panici,sta ces bez Srba...

'ajduk

pre 10 godina

Ček', pa njemu javljeno da je to država priznata od 90% Eu zemalja i ko zna koliko još ostalih. Manite se sablji i mačeva, nikad nismo dobro prolazili u takvim okolnostima, držite se posla koji ste započeli i dobro je, kasno je za čuvanje dostojanstva i ponosa, davno smo to izgubili

@Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

@Kaiser Von Banovo brdo
Sta hoces od Mastera.Pa i on ode prvi put u zivotu u Strazbur i ladno izjavi da mu je Strazbur drugi grad.Ja bih samo volela da znam koji mu je prvi nadam se da nije Beograd, mada se ovde lepo uvalio i skucio kao veliki opzicionar, sad tek mogu zamisliti.
Da ne pricam o Vucicu koji pokloni hotel na Kopaoniku, pola Jata ovima sto su 5 puta gori od Erdogana.Oni ce nas pojesti, pre Turaka i bice nam direktori Albanci, zivi bili pa videli.

Vitor

pre 10 godina

@da ti pojasnim i bivseg komsiju iz zg

Ja jesam slovemski nacionalista i bavim se time i zao mi je sto slovenski narodi, tacnije slovenska plemena nisu pronasla nacin za neki oblik zajednickog zivota, a medjusobna svadjanja su sistematski raspirivana i podsticana i odrzavana od strane drugih nacija, ako sto je i hriscanstvo nasilno i krvlju nametnuto Slovenima, pa su sada oni veci hriscani i od samog Hrista. I medjusobno se mrze kao recimo mi i Hrvati ili Poljaci i Rusi (iako su do 15-16 veka Poljaci pisali cirilicom a latinica im je nasilno nametnita). Mozda onako radi neke nove informacije treba pogledati ovu kartu slovenskih plemena iz VII i VIII veka i koja su plemena zivela na ovim podrucjima. Pomalo otreznjujuje i iznenadjujuce: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0e/Slav-7-8-obrez.png

Dejan Radojevic

pre 10 godina

Dokle god Srbija bude imala premijera kao sto je Ivica Dacic tako ce se sve drzave i svi zvanicnici ponasati prema nasem narodu i drzavi,svi nam se smeju,ceo svet,u istoriji srbije nije se desilo vece zlo od Ivice Tacica,unistio je za predehodnih par godina od kada je na vlasti sve sto je vredelo,u pravu je Milan Beko,kaznice ga narod na predstojecim izborima,on je dobar sama za neki rijaliti tipa Farma-Veliki brat.

song

pre 10 godina

Ja to gledam na drugaciji nacin.Erdogan je porucio Kosovo je PDK,glasajte za PDK Hasima Tacija !! Kako stvari svoje tacijeva stranka je izgubila sve vece gradove pa je sve snage usmerila na Prizren i izbore 3.11.,u tom smeru treba gledati na posetu turskog premijera.

Tibor Soradi

pre 10 godina

SRBIJA I MRAČNI POLITIČARI! Srbija još uvek živi u mraku kad ne znaju ko su im prijatelj, kad su Turci bili prijatelji Srbiji? MALOUMNICI pa će sad Nikolić razvije prijateljstvo sa svim neprijateljima, čovek se umislio akoje na izborima kroz manipulaciju pobedio sad su mu svi prijatelji od Turaka do Emirata! Znaju oni al se prave budale i zaludjuju ovaj jadan narod, gori ste nego Turci daleko vam kuća bila.

kgkg

pre 10 godina

Dacicu, na vlasti si vise od dvadeset godina sa tom tvojom unistilackom strankom. I od kada si tu nasa drzava prozivljava razna ponizenja. Nekada su Srbi ziveli lepo sa svojim susedima i imali postovanje drugih nacija, a od kada si ti tu sve je otislo u ...

Petar

pre 10 godina

Jeste ova naša zemlja Srbija u lošem stanju već duže vreme i tako će i ostati ko zna koliko vremena još. Ipak, i ovako ranjene je se mnogo plaše u komšiluku, što se vidi po zluradim komentarima. Komšije, gledajte svoja posla, sigurno imate šta pametno da radite u svojim državama.

android

pre 10 godina

Cek malo, gledam ove komentare i pitam se jel ja zivim u nekom paralelnom univerzumu ili sta se desava? Zar nije Turska ucestvovala u napadu na SRJ? Zar nije Turska posle priznala Kosovo? Zar nismo mi posle svega toga odlucili da zazmurimo na sve to? Pa sto nam onda smeta ovakva izjava? Najsmesniji su mi ovi sto su se >sad< setili da bojkotuju turske serije i da ne idu na more u Tursku!?

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@Sta cekas Bojane!? Pokupi patrijote, proterajte Turke i oslobodite Kosovo! Resen prolem!
Pun nam je kufer vas patrijota na jeziku!
(crni domino, 24. oktobar 2013 22:37)

E moj crni domino, ne mogu ljudi oslobodit' kol'ko vi mozete prodat'....

nesam skoluvala

pre 10 godina

"Kako Vucic moze da trpi takav bezobrazluk od strane gospodina Erdogana, posebno sto Vucic ima 4-5 puta vecu podrsku naroda od Erdogana", upitao se Nebojsa Stefanovic..

Axel F.

pre 10 godina

Ja ne razumem ove naše,pa zar niste potpisali Briselski sporazum,kojim ste prećutno priznali Kosovo.Da još ne pominjem,kako je ista ova garnitura na vlasti potpisala kapitulaciju 1999.godine.

Damin gambit

pre 10 godina

Alo bre Srbi sta ste se napal'li???

Da li je Turska priznala Kosovo jos onomad? JESTE!

Prema tome, sto se Turske tice, oni mogu tamo izjavljivati sta god hoce sve dok kosovski Albanci to zele da trpe! Da su to izjavili recimo Grci, Rumuni (do 2015. godine) ili Spanci, onda bi imalo smisla da se nesto busate u grudi... Ovako sa stanovista medjunarodnih odnosa predsednik jedne nezavisne drzave otisao u posetu predsedniku druge drzave koju je priznao kao nezavisnu...

I to je to... nema dalje! Cuj.... traziti izvinjenje od Erdogana! Pa kad niste trazili izvinjenje kad su priznali Kosovo... sad stvarno nema smisla!

zeks

pre 10 godina

Svi pricate srpski, a niko Srbin nije... Da li znate zasto smo ovako jadni?? Pa zbog vas, jer su JUNACI SRPSKI IZGINULI ZA SLOBODU, A OSTALI SU VASI DJEDOVI IZDAJNIXI I DEZERTERI KOJI SU UZIVALI. A njihovi potomci ste vi liberalni Srbi i antisrbi i bivsi Srbi. A znajte dobro, da neprijatelji nasi mrze sve nas podjednako, ali vise cene nas ponosne i hrabre. Toliko vas je izdajnika da se bojim da kad dodje vreme, nece biti koga da vas brani. A i ne treba, dosta su posteni i hrabri ginuli, dok ste se vi sakrivali ko misevi i cekali da frka prodje, a onda se pojavljivali i zaklinjali u SRBSTVO!
Tako je vazda bilo!

alo

pre 10 godina

to vam smeta a kada je vrh crnogorske drzave izjavio da treba pobiti sve srbe niste nista izjavili. kad su priznali kosovo, svi su cutali pa i vi dacicu. a jos im dozvoljavate naseljavanje srbije, ima ih ovde vise nego dole a kad bude kao sa kosovom pitacete se. a vi ste unistili srbiju sa svojim gazdom milosevicem, zbog vas je srbija zaratila sa celim svetom, vi ste dozvolili njegovoj miri i sinu da uzmu nase pare i odu u rusiju

zadovoljan..

pre 10 godina

Srbija sve vise pocinje da lici na oblast Turske...Gledamo sopstvenu istoriju,njihovim ocima!Pa sada svi vide zavodnika Sulejmana,pa nikako detetu da objasnim,da on nije bio bas tako kul i romantican prema nama!Nemamo nista protiv prelepih turskih slatkisa...Zbog njih sam voleo da skoknem i do Istanbula..Ali vise i ne moram,posto su oni dosli ovde!Na svakom koraku je po neka poslasticarnica sa nacionalnim turskim slatkisima...I tako kad umorni s posla stignemo kuci..Sacekaju nas mnoge turske serije na skoro svim domacim kanalima!Ma ima i dobrih,ali ubi kolicina koja nam se prikazuje...Imamo utisak da ce zavrsiti na kraju kao one Latino..Koje danas kad vidis,odmah menjas kanal!Jer kad vidis jednu,video si sve!Hiperprodukcija turskih serija,poprima neverovatne razmere...I tako uvalimo se u krevet,upalimo tv,odgledamo nekoliko turskih serija,pojedemo tursku baklavu...i zaspimo!Pa razmisljam ,kad bi nam dosao Erdogan sta bi nama rekao!Kad bi video kolicinu svojih serija na svim tv kanalima i baklave na svakom cosku!Verovatno bi nam zadovoljno rekao...Masala,masala!

nemanjic

pre 10 godina

...zar nam oni nisu prijateljska zemlja !? pa zatrpase nas ovi nasi sa turskim serijama,kao satro prijateljska zemlja,itd. svi znamo da nam turci i nemci nikada prijatelji nisu bili. istrebise nas kroz vekove... njemu se moze turska je velika sila i bas ga briga za reakciju nase drzave.svi su bacili oko na nasu napacenu zemlju,dobra je i nije skupa.kupuje se sve za malo novaca,pojedini i dusu prodaju. eee,moja srbijo,doziveli smo da nas svi porazavaju.pradedovi nam se u grobovima okrecu.

Aнастасија

pre 10 godina

Овакво понашање Ердогана није за мене изненађење. Турска само константно спроводи своју политику - да сви муслимани треба да живе у истој држави. Оваква реакција Владе је једино што је исправно затражити у оваквом тренутку.

ilirimajes

pre 10 godina

@agim

Nakon procitane tvoje "replike" a narocito onog dela sa "kradjom" jezika od starih Slovena!? Svaka daljna diskusija bi bilo tesko gubljenje vremena. Inace latinicu koju danas koristite ste sami izmislili? Kako to da albanski spada u satem a ilirski u kentum grupu jezika i kako su onda "najslicniji"? Uglavnom, ziv ti bio i nastavi sa bajkama, nista to nije cudno za Balkan, i Srbi su svasta verovali za vreme slobe, sada je red na vaus nacional-romanticarsku fazu. nego garant verujes i u Deda Mraza, uostalom i on je Albanac i zato se oblaci u crveno, zar ne?

larry

pre 10 godina

sa stanovista nekog ko je priznao kosovo kao npr. turska ovako nesto nije iznenadjujuce... samo me brine jedna stvar a to je da iza nezavisnosti kosova ne stoji albanija nego mozda turska i nemacka a to ne sluti na dobro za vojvodinu i rasku

Nina

pre 10 godina

http://www.24sata.info/vijesti/regija/149271-nikolic-moj-narod-u-gradjanima-bih-i-turske-vidi-i-prijatelje.html
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/406017/Turci-zele-da-za-ulazu-u-Beograd

Juče bilo sada se pripoveda. Toma i njegovi navijači su iz sva glasa jurcali da daju komentare o velikom srpskom prijatelju Turskoj.

Aleksandar Matic

pre 10 godina

Erdogan je zadubljeni islamista a verovatno da i nepoznaje istoriju te zbog toga i govori takve gluposti. Srbija treba da se odrekne i zabrani da turski biznismeni mogu da kupuje i grade u Srbiji. Njihov novac omazan krvlju nasih predaka nam nije poteban.