Petak, 22.11.2013.

18:43

Produžen pritvor Dreničkoj grupi

Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici produžio je danas pritvor za još dva meseca optuženima iz takozvane Dreničke grupe OVK koji su okrivljeni za ratne zločine.

Izvor: Beta

Default images

To je za prištinske medije potvrdio Arijanit Koci, advokat Samija Ljuštakua, predsednika opštine Srbica i bivšeg komandanta dreničke operativne zone OVK.

"Danas sam dobio odluku. Na zahtev tužioca, mom klijentu i drugima je produžena mera pritvora još za dva meseca", rekao je advokat Koci.

Neki od optuženih iz Dreničke grupe se nalaze u pritvoru od 31. maja, a optuženi su za ratni zločin nad civilnim stanovništvom, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistvo, za koje se pretpostavlja da su izvršeni u centru pritvora OVK u selu Likovce, tokom 1998. godine.

Pored bivšeg vrhovnog komandanta OVK i ambasadora Kosova u Albaniji Sulejmana Seljimija i Ljuštakua, na optužnici su i imena poslanika Skupštine Kosova Fadilja Demakua, predsednika opštine Glogovac Nedžata Demakau, Agima, Baškima, Dritona i Seljmana Demaaj, Jahira Demakua, Zećira Demakua, Sabita Gecija, Ismeta Hadža, Sahita Jašarija, Isnija Tačija i Avnjai Zabeljija.

Prema toj optužnici, Seljimi se optužuje da je izvršio sedam krivičnih dela, dok se Ljuštaku, Sahit Jašari i Sabit Geci optužuju za ubistvo tadašnjeg komandanta policije u Glogovcu Ivana Bulatovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: