Nisu hteli da prime osuđenika

Osuđenik Strahinja Rašeta nalazi se u bekstvu, nakon što su u novosadskom okružnom zatvoru odbili da ga prime na izdržavanje kazne.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.11.2008.

18:24

Default images

Uprava za izvršenje zavodskih sankcija zbog toga je smenila upravnika novosadskog okružnog zatvora Dragana Jakšića i suspendovala jednog stražara i načelnicu pravne službe.

Naime 7. novembra u zatvor u Novom Sadu na izdržavanje kazne doveden je Strahinja Rašeta koji je pred sudom u Rumi pravnosnažno osuđen na godinu dana zatvora.

Stražar nije hteo da ga primi, a o tome se konsultovao i sa načelnicom pravne službe koja se složila da osuđenika ne treba primiti.

O ovome su telefonom obavetili upravnika zatvora koji ništa nije učinio, saznaje B92 u upravi za izvršenje zatvorskih sankcija. S

Strahinja Rašeta je bio na poternici opštinskog suda u Rumi pred kojim je osuđen.

Nakon što je uhapšen suđeno mu je i u Šapcu gde je osuđen na 4,5 godine zatvora.

Osuđeni Rašeta je posle ovog incidenta ponovo u bekstvu.

Upava za izvršenje zavodskih sankcija je odmah po dobijanju informacija o ovom slučaju regovala smenila upravnika i suspendovala dvoje službenika zatvora.

U Upravi je rečeno za B92 da će pružiti punu sradnju MUP-u i tužilaštvu u vezi sa ovim slučajem kao što će i u buduće energično reagovati protiv svih oblika nezakonitog postupanja u zatvorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: