Četvrtak, 19.11.2015.

00:10

Sarajevo: Napadač na vojnike izvršio samoubistvo

Enes Omeragić, koji je u sarajevskom naselju Rajlovac ubio dvojicu vojnika Oružanih snaga BiH, počinio je samoubistvo u svojoj kući.

Izvor: B92, Beta

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

To je za regionalnu televiziju N1 potvrdio ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić. Prema nepotvrđenim informacijama, on se razneo eksplozivom.

Sarajevski mediji takođe izveštavaju da je ubica vojnika počinio samoubistva u svojoj kući, koju je policija držala pod opsadom.

Omeragić je u sredu u sarajevskom naselju Rajlovac u jednoj kladionici ubio dva vojnika Oružanih snaga BiH, a potom je pucao na gradski autobus, ranivši još jednog vojnika i lakše povredivši još dve osobe.

Omeragić je bio pripadnik selafijskog pokreta, objavili su sarajevski mediji.

Zvanično niko još nije potvrdio da li se u Rajlovcu desio teroristički akt.

Televizija Federacije BiH je objavila da je napadač prilikom ulaska u kladionicu, gde je otvorio vatru po vojnicima, uzviknuo "Alahu ekber".

Ubijeni vojnici su jedan Bošnjak i jedan Srbin, koji su radili na formacijskim mestima vozača u bataljonu Vojne policije Brigade taktičke podrške.

Predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je da su Oružane snage BiH podigle stepen gotovosti na svim lokacijama posle ubistava u Sarajevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: