Ponedeljak, 14.12.2009.

17:51

Mrkonjić: Autoput do RS od 2011.

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić najavio je da će 2011. početi izgradnja autoputa do Republike Srpske, u koji će biti uloženo 1,14 milijardi evra.

Izvor: Beta

Default images

Mrkonjić je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa ministrom saobraćaja Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem kazao je da je reč o autoputu, dugom oko 200 kilometara, koji će povezati Koridor 10, od Pojata, preko Kruševca, Čačka, Požege i Užica, sa Višegradom.

"Iduće godine će biti završena dokumentacija i eksproprijacija, a u 2011. godini će početi izgradnja", kazao je on i naglasio da će Srbija konkurisati kod međunarodnih finansijskih institucija da bi obezbedila novac za izgradnju tog autoputa.

Ministar saobraćaja Republike Srpske Nedeljko Čubrilović kazao je da će RS podržati izgradnju autoputa i dodao da će to omogućiti povezivanje sa krakom C panevropskog Koridora 5, od Osijeka do Mostara.

Čubrilović je kazao da ne veruje da će iko u Federaciji Bosne i Hercegovine imati bilo šta protiv izgradnje tog autoputa.

"Niko nema ništa protiv nijednog putnog pravca u BiH. Oko toga se uvek lako dogovorimo", kazao je on.

Na konferenciji je rečeno da će izgradnja 60 kilometara autoputa od Požege do Kotromana koštati oko 830 miliona evra, odnosno oko 14 miliona evra po kilometru, pošto će biti neophodna izgradnja 60 mostova, 20 tunela i 13 nadvožnjaka.

Čubrilović je naveo i da će avio-kompanija Republike Srpske “Skaj Srpska” u naredna dva meseca nabaviti dva nova aviona i uspostaviti saobraćaj između Beograda i Banjaluke, a u saradnji sa Jat ervejzom i do drugih odredišta.

Ministar saobraćaja RS nije mogao da precizira o kojim avionima je reč i kolika je vrednost nabavke, pošto je tender u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: