Utorak, 13.11.2012.

16:42

Ko je sve u trci za funkcije u DS

Kandidati za novog predsednika DS su Dragan Đilas i Branimir Kuzmanović, saopštio je danas Organizacioni odbor za pripremu vanredne Izborne skupštine DS.

Izvor: Tanjug

Default images

Izborna skupština demokrata zakazana je za 25. novembar.

Đilasa je predložilo 13 gradskih odbora, 97 opštinskih odbora i 149 delegata, a Kuzmanovića 30 članova Glavnog odbora Demokratske stranke.

Budući da će na Izbornoj skupštini biti birano sedam potpredsednika, kandidati za tu funkciju su Nataša Vučković, koju je predložilo 28 opštinskih i četiri gradska odbora, Jovan Marković, koga je predložilo 90 opštinskih odbora, 13 gradskih odbora i 125 delegata Skupštine, Vesna Martinović, koju su predložila 84 opštinska odbora, 11 gradskih odbora i 125 delegata Skupštine.

Među kandidatima za potpredsedničku funkciju su i Dejan Nikolić, koga je predložilo 89 opštinskih odbora, 12 gradskih odbora i 125 delegata Skupštine, Bojan Pajtić, koga su predložila 114 opštinska odbora, 16 gradskih odbora i 140 delegata Skupštine, Miodrag Rakić, koga je predložilo 57 opštinskih i 7 gradskih odbora, kao i Goran Ćirić, koga je predložio 31 opštinski odbor i četiri gradska odbora.

Za predsednika Političkog saveta DS je predložen Dragoljub Mićunović, koji je tu funkciju obavljao i do sada, a predložio ga je predsednik DS Boris Tadić.

Skupština DS će birati i devet članova Predsedništva, a kandidati su - za region Beograda Milica Delević, za region Novog Sada Ana Tomanova Makanova, za region Zrenjanina Tamaš Tot, za region Užica Milovan Mićović, za Kragujevac Ivan Jovanović i Aleksandar Senić, za region Smedereva Ljubiša Stokić i Bratislav Trifunović.

Za region Niša kandidat je Miloš Simonović, za region Leskovca Slobodan Kocić i Slobodan Pejić, a za region Prištine kandidat je Goran Bogdanović.

Skupština DS će, kako piše na sajtu te stranke, birati i 40 članova stalnog sastava Glavnog odbora, devet članova Statutarne komisije i pet članova Nadzornog odbora, a Organizacioni odbor je utvrdio liste kandidata i za ta tela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: