FSS pokrenuo postupak protiv Save

Fudbalski savez pokrenuo disciplinski postupak protiv Save Miloševića zbog izjave u "Insajder debati".

Izvor: B92

Sreda, 13.04.2011.

18:57

Default images

FSS je kao odgovor na sve optužbe iznete u emisiji "Insajder debata", odlučio da pokrene disciplinski postupak protiv Save Miloševića zbog njegovih izjava u emisiji o tome da je stanje u srpskom fudbalu katastrofalno.

Gost u emisiji bio je i predsednik Tomislav Karadžić, koji je ignorisao brojne dokaze o neregularnostima u fudbalu i mnoštvo optužbi koje je Milošević tada izneo.

Umesto da odgovori na optužbe da kriminal i neregularnost i dalje prate događaje u srpskom fudbalu, Fudbalski savez Srbije odlučio je da pred disciplinske organe izvede Savu Miloševića i Bobana Dmitrovića koji na nepravilnosti poslednjih dana ukazuju.

Savo Milošević, koji je u emisiji "Insajder debata" optužio Savez za brojne nepravilnosti, kaže da ovim postupkom FSS ugrožava njegova osnovna ljudska prava.

"Ne znam zbog čega, osim da su bili uvređeni onim što sam rekao u 'Insajderu'. Očigledno je da imaju problema sa različitim mišljenjem i sa ovim pokušavaju da ugroze moju slobodu govora, pa ću ja podneti tužbu ukoliko se oni budu obratili nadležnim organima, tamo će ih čekati moja tužba za ugrožavanje slobode govora", najavljuje Milošević.

Podsetimo, u emisiji "Insajder debata" Karadžić je tvrdio da je u fudbalu u Srbiji sve u redu, dok je Milošević naveo da će se odreći cele svoje karijere ako je to tačno:

Karadžić: Današnji fudbal je otišao kilometarskim koracima napred. Danas je Fudbalski savez najstabilnija organizacija u Srbiji.

Milošević: Ako gospodin Karadžić tvrdi da u našem fudbalu nema nameštanja i da ih nije bilo, ja pristajem da poništim kompletno svoju karijeru fudbalsku. Gospodin Karadžić je 20 godina u tom sistemu, deo je tog problema, da li je on minoran ili veliki, ne ulazim u to. Nemoguće je očekivati da ljudi koji su deo sistemskog problema rešavaju isti taj problem, neće ga nikad rešiti.

Osim postupka protiv Miloševića, FSS postupak pokreće i protiv Bobana Dmitrovića bivšeg fudbalera koji je javno izjavio da mu je traženo da igra nameštene mečeve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: