Sreda, 08.09.2010.

13:33

Ivanović: Protiv ultimatuma EU

Srbija ne sme da prihvati ultimatum EU o zajedničkoj rezoluciji o Kosovu, jer će Srbi na Kosovu tražiti rusko državljanstvo, saopštio je SNV Severnog Kosova.

Izvor: B92

Default images

Milan Ivanović je naveo da Srbi sa Kosova i Metohije imaju čvrste garancije Rusije da se neće saglasiti sa rezolucijom kojom se potvrđuje nezavisnost Kosova.

Ivanović je rekao da je na Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji da, koristeći sva politička i demokratska sredstva, iskažu nepoverenje u vlasti Srbije i brane Kosovo u sastavu Srbije, prenosi RT RS.

"Ukoliko ta rezolucija bude usvojena, a prihvati je predsednik Srbije Boris Tadić bez saglasnosti Rusije, pokrenućemo inicijativu za priznavanje ruskog državljanstva Srbima na Kosovu i Metohiji, jer Rusija zna da štiti svoje građane, ma gde oni živeli", rekao je Ivanović povodom informacija iz izvora u EU da će Srbija prihvatiti zajedničku rezoluciju o Kosovu.

Prve konkretne poteze delegati Skupštine Zajednice srpskih opština i naselja sa Kosova i Metohije preduzeće, kako ističe Ivanović, odmah po završetku zasedanja Generalne skupštine UN, koja će početi sutra u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: