Ponedeljak, 06.08.2007.

12:07

"Alkaida oblikovana u BiH"

Džon Šindler, autor knjige o terorizmu, smatra da je Alkaida oblikovana kao moderna teroristička organizacija tokom rata u BiH.

Izvor: FoNet

Default images

U intervjuu za mrežu Si-En-En Šindler tvrdi da je članove Alkaide u BiH pozvala tadašnja vlast, kao i da su u BiH od 1992. do 1995. imali kampove za obuku.

Šindler tvrdi je Osama bin Laden eksploatisao rat u BiH za svoje vlastite ciljeve, kao i zabrinjavajući nivo podrške američke vlade mudžahedinima u BiH.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, u knjizi se govori i kako je Klintonova administracija, u saradnji sa Iranom, tajno snabdevala bosanske mudžahedine, uključujući Alkaidu, milionima dolara u oružju i opremi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: