Vals: Nema pregovora sa otmičarima

Premijer Francuske Manuel Vals kaže da neće biti pregovora sa alžirskim ekstremistima "Vojnici kalifata" koja je saopštila da je otela francuskog državljanina.

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

13:03

Default images

Vals je istakao da "nema diskusije, nema pregovora i nikada nećemo pristati na ucenu. Čak i ako smo, naravno, veoma zabrinuti posle autentičnosti snimka", prenela je agencija AFP.

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus izjavio je da otmica državljanina Francuske neće uticati na učešće te zemlje u koaliciji, predvođenoj SAD, protiv ekstremističke Islamske države.

"Učinićemo sve što možemo da oslobodimo taoce, ali teroristička grupa neće promeniti stav Francuske", rekao je Fabijus novinarima u Njujorku.

Francuz Erve Pjer Gurdel otet je u nedelju u Alžiru, a odgovornost je preuzela ekstremistička grupa Vojnici kalifata koja je u video snimku zapretila da će ga ubiti ako Pariz u roku od 24 sata ne obustavi vazdušne udare protiv Islamske države u Iraku.

Francusko ministarstvo spoljnih poslova je potvrdilo autentičnost snimka.

Grupa Vojnici kalifata, koja je prekinula saradnju sa Al Kaidom Islamskog Magreba, 14. septembra se zaklela na vernost Islamskoj državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: