Velika akcija protiv džihadista

Pakistanska vojska je saopštila da je pokrenula "operaciju širokih razmera" protiv lokalnih i stranih militantnih grupa u plemenskom regionu Severni Vaziristan.

Izvor: B92

Nedelja, 15.06.2014.

18:11

Default images

Region se nalazi u blizini granice s Avganistanom.

Akcija je pokrenuta nekoliko sati pošto su vazduhoplovne snage napale skrovišta džihadista, pri čemu je poginulo između 80 i 100 pobunjenika.

Time je bar za dogledno vreme prekinuta politika pakistanskih vlasti da pregovaraju s pobunjenicima. Nema informacija o tome kolike su snage angažovane u ovoj ofanzivi na pobunjenike, prenosi AP.

SAD se već odavno zalažu za to da pakistanske vlasti primene silu protiv pobunjenika u Severnom Vaziristanu, jer oni tu oblast koriste i kao bazu iz koje napadaju NATO i avganistanske snage u Avganistanu.

Do operacije vlasti dolazi nedelju dana posle napada militanata na aerodrom u Karačiju, u kojem je pogiunulo najmanje 36 ljudi, od čega deset iz redova napadača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: