Dečak operisan posle pada s litice

Desetogodišnji dečak koji je na Tašmajdanu sa litice upao u rupu dubine osam metara, operisan je u Urgentnom centru i njegovo stanje je stabilno.

Izvor: Beta, RTS

Sreda, 17.04.2013.

18:58

Default images

Kako je agenciji Beta rečeno u MUP-u, nesreća se dogodila u Aberdarevoj ulici oko 17.50.

Šef dežurne hirurške ekipe u toj zdravstvenoj ustanovi profesor Vladimir Đukić izjavio je Tanjugu da je dečak primljen sa teškim povredama opasnim po život.

Prema njegovim rečima, dominantna je bila povreda glave i maksilofacijalna trauma.

Radio-televizija Srbije je prenela da je dete palo niz liticu iznad ulaza u lagum u Tašmajdanskom parku, kao i da su ga iz rupe izvukli vatrogasci i lekari Hitne pomoći i odvezli ga u Urgentni centar.

Kako su ranije objavili pojedini mediji, očevici su izjavili da se neposredno pre nesreće grupa dečaka igrala iznad laguma na Tašmajdanu.

Dečak V. E. (10) pao je niz liticu iznad ulaza u lagum u Tašmajdanskom parku, preko puta zgrade Radio televizije Srbije. Uz pomoć vatrogasaca lekari Hitne pomoći izvukli su dete i odvezli ga u Urgentni centar, javlja RTS.

Prema rečima portparolke Hitne pomoći, Nade Macure, dečak je bez svesti prebačen na Odeljenje reanimacije Urgentnog centra.

Kako je objasnila, dečaku je ustanovljena povreda glave u vidu razderotine čela, nosa i usta, tupa povreda desne strane grudnog koša, a sumnja se i na prelom skočnog zgloba.

"Dečak je pao je sa litice, odnosno stene visine oko 15 metara, kod Aberdareve ulice", rekla je Macura.

Nesreća se dogodila oko 17.45. Prema izjavama očevidaca, nepostredno pred pad, grupa dečaka se igrala na tom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: