Luka Bojović neće u Srbiju

Luka Bojović izjavio je pred španskim Nacionalnim sudom u Madridu da ne želi da bude izručen Srbiji, prenose španski mediji.

Izvor: Danas

Utorak, 12.02.2013.

20:48

Default images

On je na ročištu, sazvanom povodom izručenja, izrazio želju da ne bude izručen Srbiji.

Pred sudskim većem kojim je predsedavala sudija Anhela Muriljo, Luka Bojović je obrazlagao svoju želju tvrdeći da su njegova osnovna prava u postupku koji se protiv njega i ostalih optuženih vodi u Srbiji "ugrožena", s obzirom na to da je, kako tvrdi, "bio onemogućen da stupi u kontakt sa svojim srpskim advokatima i da im izloži uputstva za odbranu".

Kada je o njegovoj odbrani reč, Luka Bojović je precizirao da su on i njegova porodica u Beogradu živeli "potpuno normalno", sve dok nije otputovao u Španiju i ne znajući da je protiv njega izdata poternica i nalog za hapšenjem. U Španiji je, prenose tamošnji mediji, Luka Bojović boravio sa uredno izdatom boravišnom dozvolom do trenutka pritvaranja u Valensiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: