Španski policajci protestuju

Hiljade policajaca i članova njihovih porodica protestuju danas širom Španije protiv vladinih mera štednje koje ih pogađaju.

Izvor: B92

Subota, 17.11.2012.

16:55

Default images

Oni su naročito ogorčeni na zamrzavanje penzija i oduzimanje božićnih bonusa, javio je AP.

Više od 5.000 osoba marširalo je danas do zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Madridu, duvajući u pištaljke i uzvikujući slogane.

"Ovde smo da bismo poručili vladi da bezbednost treba da bude prioritet", izjavio je portparol Ujedinjenog sindikata radnika policije (SUPU) Hoze Marija Benito.

Benito je rekao da su policajci zabrinuti da će smanjenje budžeta izazvati nestabilnost uslova rada, da će oprema biti neodgovarajuća i da 15.000 policajaca koji su napustili policiju neće dobiti zamenu.

"U ćudljivim vremenima potreban nam je adekvatan odgovor policije", rekao je predstavnik SUPU, a prenosi američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: