PRIVATNI RACUNI ILI OCUVANJE PROPALIH FIRMI?

Izvor: B92

Četvrtak, 09.08.2001.

14:49

Default images
Kako B92 saznaje, Vladinu Komisiju za ispitivanje privrednog kriminala od znacajnijih politicara bivseg rezima samoinicijativno su je posetili samo bivsi direktor “Jugopetrola “ Dragan Tomic i generalni direktor kompanije “Simpo” Dragomir Tomic. Na konstataciju komisije da je “Jugopetrol” na spisku ekstraprofitera Tomic je odgovorio da su sve privilegije bile u cilju ocuvanja firme, koja je grcala u gubicima. Prema nasem izvoru, medjutim, Komisija je usla u trag racunu u Kanadi, na kome jedna od dve cerke Tomica ima oko dva miliona dolara. Tomic je, kada mu je predocen dokaz o racunu, samo zamolio za tolerantnost s obzirom da mu je cerka u drugom stanju. Advokat Dragana Tomica Dejan Putnikovic demantuje ovu informaciju: "Nije tacno da se g. Tomic samoinicijativno javio Komisiji, vec je po telefonskom pozivu gospodina Radovica, predsednika Komisije, on dosao na razgovor. Ova informacija, vezana za cerku g. Tomica je izmisljotina, s obzirom da cerka g. Tomica zivi u Kanadi, i ona svakako tamo ima svoje racune, jer tamo radi, ali taj iznos od dva miliona dolara je potpuno jedan besmislen i izmisljen iznos i o tome nema nikakvih dokaza".

Prema recima naseg izvora Komisija je usla u trag i jednom delu iznetog novca Dragomira Tomica, bivsem potpredsedniku republicke Vlade i direktoru “Simpa”. U ovom slucaju je rec o racunu njegovog sina u francuskim bankama. Vladina Komisija za ispitivanje privrednog kriminala pozvala je i obavila razgovor i sa bivsim predsednikom Vlade Srbije Mirkom Marjanovicem, koji je tvrdio da nema racune u inostranstvu. Njemu je predocena kopija njegovog racuna u jednoj svajcarskoj banci u iznosu od milion i 200.000 svajcarskih franaka. Racun u Svajcarskoj imao je bivsi ministar zdravlja Milovan Bojic. Za njega je utvrdjeno da je preko privatne firme u Lihtenstajnu, a trgujuci lekovima samo na ovom racunu inkasirao 800.000 svajcarskih franaka. Bojic je, isto tako, u prvom razgovoru sa Komisijom tvrdio da se nije obogatio u proslom rezimu. Inace, javnosti ce uskoro biti prezentovani i milionske malverzacije fudbalskog i vaterpolo tima “Partizan”. Prema prvim naznakama rec je o izbegavanju placanja poreza na novac od prodaje igraca stranim ekipama, a kao poslednji slucaj navodi se trensfer Matije Kezmana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: