Samit NATO-a u Portorožu

Danas u Portorožu završeno zasedanje ministara odbrane zemalja-članica Severnoatlantskog saveza.

Izvor: B92

Petak, 29.09.2006.

09:20

Default images

U Portorožu je održan i formalan sastanak NATO-Rusija, na kom je učestvovao ministar odbrane Rusije Sergej Ivanov. Susret ministara odbrane zemalja NATO-a uglavnom je predstavljao pripreme za susret na vrhu u Rigi, krajem novembra.

Susretu su prisustvovali i generalni sekretar NATO-a, Jap de Hop Shefer i ministar odbrane Rusije Sergej Ivanov jer je tokom susreta u Portorožu organizovan i formalni susret NATO-Rusija. Jap de Hop Shefer je pozvao Rusiju i Gruziju da smanje napetosti u međusobnom sporu i dodao da NATO ne igra aktivnu ulogu u tom sporu.

S generalnim sekretarom NATO-a je, tokom samita u Portorožu, razgovarao i premijer Slovenije Janez Janša, koji je naglasio i značaj misije NATO-a na Kosovu, posebno tokom pregovora o njegovom budućem statusu. Janša je rekao i da će Slovenija iduće godine bitno ojačati svoje snage na Kosovu, u okviru KFOR-a, i da će poslati svoj motorizovani bataljon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: