Izvršno veće odbilo da dodeli sredstva RTV Novi Sad

Izvor: B92

Subota, 30.08.2003.

11:25

Default images
Izvršno veće Vojvodine odbilo je da za septembar i oktobar mesec izdvoji 120 miliona dinara za finansiranje Radiotelevizije Novi Sad, čime je funkcionisanje ovog medija ozbiljno dovedeno u pitanje. Generalni direktor RTV Novi Sad Petar Jovanović rekao je agenciji Beta da je odluka pokrajinske vlade štetna i izrazio uverenje da će uskoro biti promenjena.

"Stanje u TV Novi Sad je alarmantno. Očekujem da će odluka biti promenjena i da će sredstva biti pronađena za mesece u kojima očekujemo konačnu odluku za uvođenje pretplate. Sada su u pitanju meseci i bilo bi jako progrešno da ova odluka ostane na snazi", kazao je Jovanović. Vojvođanski sekretar za informacije Rafail Ruskovski rekao je agenciji Beta da je Izvršno veće svakog meseca obezbeđivalo 60 miliona dinara za RTV Novi Sad i dodao da su ta sredstva korišćena za isplate zarada zaposlenih i za nabavku nove opreme. "Izvršno veće ovom odlukom želi da ukaže republičkim organima, direktoru i Upravnom odboru RTS-a, ministarstvu finansija da nisu ispoštovali obavezu o transformaciji RTV NS u pokrajinski radio-difuzni servis", kazao je Ruskovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: