Pajtić: Ne računam više na SPS

Predsednik vojvodjanske vlade i potpredsednik DS Bojan Pajtić kaže da više ne računa na učešće SPS-a u budućoj vladi Vojvodine.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 29.06.2012.

16:22

Default images

Pajtić je rekao da će pokrajinska vlada biti formirana najkasnije do 10. jula a da SPS neće biti njen deo ukoliko napravi republučku vladu suprotno volji građana Vojvodine.

"Vlada Srbije bez DS uopšte ne odgovara političkoj volji gradjana Vojvodine, koja je DS-u najvažnija, i zato neće biti moguće da SPS, ako udje u Vladu Srbije, bude i sastavni deo pokrajinske vlade", rekao je Pajtić.

Pajtić je ocenio da je ono što se dešava u Republici potpuno suprotno volji gradjana Vojvodine, jer stranke koje će činiti buduću Vladu Srbije u Skupštini Vojvodine imaju svega 35 od ukupno 120 poslaničkih mesta, što, prema njegovim rečima, znači da uopšte ne uživaju podršku gradjana Vojvodine.

Pajtić je rekao da će Vlada Vojvodine biti formirana u narednih nekoliko dana, a najkasnije do 10. jula, i da nema nikakvih razloga da konstituisanje nove vlade traje duže od toga.

"Mi kao stranka već sami imamo većinu, ali uprkos tome nismo sami želeli da formiramo novu Vladu Vojvodine. U tom smislu, već smo izabali lidera Saveza vojvodjanskih Madjara Ištvana Pastora za novog predsednika Skupštine Vojvodine", rekao je Pajtić.

On je dodao da je DS-u preostalo da obavi razgovore sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, sa kojima je i do sada delila pokrajinsku vlast.

"Videćemo da li će i LSV biti deo parlamentarne većine u Vojvodini, ali u svakom slučaju, i ako se to dogodi ili ne mi ćemo imati snažnu i stabilnu većinu u Skupštini Vojvodine i nastaviti našu razvojnu politiku", rekao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: