Politika

Petak, 29.06.2012.

16:22

Pajtić: Ne računam više na SPS

Predsednik vojvodjanske vlade i potpredsednik DS Bojan Pajtić kaže da više ne računa na učešće SPS-a u budućoj vladi Vojvodine.

Izvor: Beta

Pajtiæ: Ne raèunam više na SPS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

DuleNS

pre 11 godina

Pa valjda je veca tezina vlada Vojvodine od gradonacelnika Beograda. Neka smeni SPS Djilasa, pa znate kako je SPS zavrsio.........

Alan Ford

pre 11 godina

@ (Miladin, 29. jun 2012 18:31)

Zaista smesan komentar. Od svih potkupljivih nadjoste Kostunicu da vam krpi rupe nastale zbog eventualnog odlaska socijalista!? Pa sta on ima zajednicko sa DS-om!? Manite se vise trgovine,trgovali ste i s Dacicem pre 4 godine, pa sada imate simptome manijakalne depresije. Treba cutati i cuvati to malo sto imate,da ne bi ostali bez icega. Najdobronamernije.

lorimer

pre 11 godina

"Pokusavam da zamislim kako ce izgledati zvanicna komunikacija, postovanje rokova prilikom prebacivanja sredstava iz republickog budzeta i sveukupan polozaj vlasti u Vojvodini u odnosu na vladu u Beogradu. Sa minimalnim, ali neophodnim ustupcima socijalistima - zadrzali bi gotovo celokupnu vlast, a realno bi ostvarili mnogo bolji polozaj i obezbedili nesmetano i efikasno vodjenje sopstvene politike u naredne 4 godine.
(Dj.R., 29. jun 2012 21:15)"

Ne razbijaj glavu. Da citiram Crnčevića - "Nećemo ljubiti svinju u d**e, pa makar više nikad ne jeli čvaraka".

Sa radikalima i njihovim drugarima nemamo nikakvu potrebu da komuniciramo, a najmanje da im pravimo ustupke.

I kako god rep. vlada odluči, neće ići njoj u prilog. Ako ukine sve prinadležnosti Vojvodini, i slepac zna šta će se tada desiti. AKo ih ne prekine - to znači da su mirni kao bubice, i da su njihove ucene bez osnova.

Tako, drugari moji. Izaberite mudro.

DRAGAN

pre 11 godina

Vojvodjani nedajte se.Ostanite na pravom putu.A jug ce se razvijati kao sever onda kada jug bude radio onoliko koliklo radi sever.Pogledajte malo nasta lice Vojvodjanska polja a nasta Sumadijska.Onda ce vam biti jasnol ako hocete da shvatite zasto je sever bogatiji od juga.Bojim se dacemo vrlo brzo saznati kako izgleda gore nego sada.Srbijanac.

bolid

pre 11 godina

@ (Mario Bros, 29. jun 2012 19:55)

Zato sto je bagra sa desne obale Dunava iz SPSa ugurala Vojvodjane u neke glupe ratove i koristila ih kao topovsko meso, da li mislis da ce to ikada biti oprosteno!!!!!!!!!!!

Dj.R.

pre 11 godina

Jos jedan ishitren i nepromisljen potez DS-a... Umesto da iskoriste ovu priliku i otarase se Canka i LSV-a ciji su zahtevi nerealni i neprihvatljivi, konsoliduju svoje redove i iskoriste SPS kao direktnu vezu i svojevrsno osiguranje dobre i funkcionalne saradnje sa republickom vladom - oni reaguju emotivno i protivno interesima Vojvodine. Treba sagledati siru sliku. Pokusavam da zamislim kako ce izgledati zvanicna komunikacija, postovanje rokova prilikom prebacivanja sredstava iz republickog budzeta i sveukupan polozaj vlasti u Vojvodini u odnosu na vladu u Beogradu. Sa minimalnim, ali neophodnim ustupcima socijalistima - zadrzali bi gotovo celokupnu vlast, a realno bi ostvarili mnogo bolji polozaj i obezbedili nesmetano i efikasno vodjenje sopstvene politike u naredne 4 godine. Cenu ovakvog raspleta platice i Dragan Djilas u Beogradu, u to nema sumnje - a to ce biti uvod u ozbiljne sukobe unutar DS-a i najava daljeg slabljenja ove stranke.

Vaše pravo da neznate ništa...

pre 11 godina

Vi ste iz Ds-a krivi što ste radili loše ovih godina, što ste se "pomirili" sa Sps-om i zato ste izgubili toliko glasača.I sve dok ne sredite svoje redove nećete bolje proći.Pozdrav od bivšeg glasača

Sele

pre 11 godina

Da vas podsetimo,na republickom nivou je demokratska stranka izgubila izbore na svim nivoima...vi ste u pokrajini dobili izbore,ali,u drzavi su dosle promene na svim nivoima vlasti i to morate prihvatiti...

Milka

pre 11 godina

Jasan stav, samo ne znam kako cete funkcionisati sa tom vasom vecinom, ako ste u Republici opozicija. Znamo svi,da se ne lazemo, kako prolaze sredine u kojima je opozicija na vlasti...

Draguljce

pre 11 godina

Nadam se da ce sps prepoznati sta kazu njihovi glasaci i nece praviti koaliciju sa ds-om koji je definitivno porazen na izborima...

Jasmina

pre 11 godina

sta pokusavate g-dine Pajticu? Da ucenjujete.kao da ste vi neki vazan faktor za formiranje vlade u Republici.Pogresili ste...trenutno ste na republickom nivou u opoziciji, pa cete videti kako to izgleda...

Mario Bros

pre 11 godina

Ako je SPS dobra Đilasu, zašto ne bi bila ok i za Pajtića? Treba li ovakvim stavom Pajtić da ugrozi Đilasa za koga je glasala velika većina građana u Beogradu. Malo nelogično ponašanje, tj logično ako ga definišemo kao uvređenost.

No kako je poznato da ove ekspoziture stranaka van Beograda rade na dugme, verujem da će koliko danas ili sutra neko u Beogradu stisnuti "mute" dugme i Pajtića više nećemo slušati na ovu temu.

Sumadinac

pre 11 godina

Jel bre Pajticu, jel ces to sad malo i da prodajes separatisticke fore i fazone?
Pa ako bre, al nemoj da prodajes maglu, odmah pristupi realizaciji da vas vise ne finansiramo, al i Beograd da povedes sa sobom i tamo je DS dobila.

dejan

pre 11 godina

Gospodine Pajticu, Vasa ucenjivacka politika uopste nije "demokretska". To je njhov izbor. Odgovaralo vam je dok su bili sa vama, a sada drvlje i kamenje na njih. Pa ako Vam se ne svidja, dajte vlast drugima, malo da se iskopa sta ste sve radili. Pa ako ste bili toliko dobri i brizni, evo ja cu prvi glasati za vas na sledecim izborima.
Sportski podnesite poraz, pruzite ruku i nadajte se da ce posle sledecih izbora biti drugacije.
Ko je kakav, pokazalo se. Nisam "demokrata", ali gospodinu Tadicu svaka cast. Covek je pokazao kako se "sportski" prihvata poraz. Isto tako ne vidim razlog zasto Djilas nebi bio gradonacelnik Beograda. Je l' ga je narod izabrao? Dao vecinu njegovoj stranci? Jeste! Zato neka covek nastavi tamo gde je stao, a neka buduca vremena ce mu suditi ako nije bio posten.
Dajte bre vise, opametite se. Neka svako ucestvuje u vlasti ako ce nama svima biti bolje!

banopoljac

pre 11 godina

dobro al svka motka ima dva kraja vi njih zeznete u Vojvodini a oni vas i u Beogradu i ostalim gradovima pa ćete na kraju ipak izvući deblji kraj

zlala

pre 11 godina

cuti pajticu, ako ste i u vojvodini krali kao deka mirko, bolje cuti. Razvijaj se ko ti brani, ali ono sto sam ja prosao vojvodine siromasnije je od centralne srbije.

Miladin

pre 11 godina

Nista cudno , posle ovog poteza Dacica i nekolicine oko njega koji ulazi u Vladu sa Vicicem i Karicem i Veljom Ilicem.
Djilas da napravi sto pre dogovor sa beogradskim DSSom , i pocisti sve SPS kadrove iz Grada Beograda , pa neka ih Dacic rasporedjuje sa Dinkicem i Vucicem po republici.
Ne vidim problem za nas demokrate , da u Beogradu , u ovakvoj situaciji ne budemo u koaliciji sa DSSom. Djilas da ponudi DSSu sva mesta koje imaju SPSovci u Beogradu i da vidis kako se radi posao.
Djilase budi pametan i brzo kod Ace Popovica na dogovor !!!

sabahudin

pre 11 godina

Ajde Pajtiću molim te neupotrebljavaj to volja naroda bar ne vi iz
DS.Toliko ste puta izigrali to "volja naroda",da nemate pravo to
ni da izgovorite.Lepo reci te SPS u znak odmazde što ide u RV sa
naprednjacima neće biti u PV.

Rajko golubar

pre 11 godina

Pričaš da volji građana,pa ako je tako volja građana što ste prvo
hteli SPS sa vama,a sad odjednom nije to volja građana Vojvodine.
Pazi da nije tako,reci jednostavno to je revanšizam i tačka.

DARKO

pre 11 godina

Djilas nece podneti ostavku, a crveno - crna koalicija ga moze uz pomoc DSS smeniti na prvoj sednici i sta onda??? Preveliki je rizik, smeniti uspesnog coveka, za bilo koju vlast, a ako hoce eto nas na ulicama, da na miran nacin branimo volju Beogradjana.

Željko

pre 11 godina

Dzabe vam vlada ....kada nema para.Ko će vam dati novac??!!!Ključ od kase je i dalje u Beogradu....zahvaljujući vama!!!!
(Emili, 29. jun 2012 16:41)
A da li je baš tako? Od ukupne količine stranih investicija u Srbiju, oko 40% je investirano u Vojvodinu. Možda kasa jeste u Bgd, ali se ta kasa takođe sa oko 40% puni u Vojvodini. Zato, pamet u glavu, jer takve poruke ste svojevremeno slali Sloveniji i Hrvatskoj pa se zna kako se to rešilo. Svi du se odcepili bežeći od te bolesne beogradske politike koja ima želju svima da upravlja. Ne zaboravite da je prve demokratske izbore u Vojvodini dobio Ivan Đurić, a ne Slobodan Milošević. Zato je u rat u Hrvatsku poslat novosadski korpus da pobegnu manjine i intelektualci i da se kazni Vojvodina i zato su izbeglice masovno naseljene baš u Vojvodinu da se dodatno promeni podobnost stanovništva, pa i pored svega toga stranke Vlade Srbije imaju samo 35 od 120 odbornika u skupšini Vojvodine. Žeželjev most je na evropskom koridoru 10 i republičkog je značaja ali ga finansiraju Novi Sad, Vojvodina i EU. Nego dajte vi nama naših 7% budžeta pa da tek onda vidite vojvođansko čudo. A ako ne date, opet ćete videti vojvođansko čudo.

Andrej

pre 11 godina

Bravo Pajtiću! Da bar Vojvodina bude slobodna od crveno - crne koalicije! Treba i Đilas da im okrene leđa! Besmisleno je da zamenik predsednika DS šuruje sa SPS - om, nakon što su njegovog predsednika toliko ponizili Dačić i ekipa! NE SPS - u!

betmen

pre 11 godina

PAJTIĆ PONOVO! O, NEEEE!!!!
Pre njegovog dolaska u pokrajinskoj vladi bilo je 500 ZAPOSLENIH. POSLE DOLASKA PAJTIĆE, SADA IMA 1400 ZAPOSLENIH!!!
Bravo "majstore"! Kako ti radi hotel? Je li popunjen?

filipbg

pre 11 godina

znači po g.Pajtiću ako nije po volji Vojvođana onda nije nivoi volji naroda??? pa nije samo Vojvodina Srbija, ima je još hvala bogu...

Fokus

pre 11 godina

Ako ste dobro pratili u Beogradu DS ima potpisan koalicioni spurazum sa PUPS-om,posebno,a ne sa koalicijiom SPS-PUPS-JS,a PUPS i DS zajedno imaju vecinu u gradskoj skupstini...

PetarPan

pre 11 godina

Srecan put Vojvodini. A posle ce da nam bude kriva svetska zaveva i stvani pvacenici za njeno odvajanje,a ovaj maloumni narod to sam radi.

strasni sud

pre 11 godina

Ivica dao banku da udje u kolo.Nudice 10 da izadje, ali nece moci.
Sve ovo mirise na nove izbore.
Vojvodina i Beograd cine vise od pola stanovnika Srbije,tu se Dacic presabrao.Naprednjaci, veliki vizionari promena, imali su jedino cilj da DS posalju u opoziciju,nemaju oni pojma ni sa vodjenjem zemlje ni sa politikom.Onaj Stefanovic sto su ga planirali za predsednika Skupstine ne zna jadan recenicu postenu da sklopi.

Slaviša

pre 11 godina

Pa, da vam je volja građana na prvom mestu onda bi se na republičkom nivu napravila koalicija SNS i DS,kao 2 stranke sa najviše mandata. A, upravo je DS sve uradio da u vladi ne bude SNS, iako je politička volja građana Srbije da upravo oni budu nosioci vlade.

istina

pre 11 godina

SAM NAPRAVIO VEĆINU. Naravno, da je ima. A izborni listići što su iznošeni iz zgrade Veća i bacani? Šta sa njima? Na njima nisu zaokružene demorate!!!

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

Ma nemojte tako.
Zar vas Boris nije istorijski pomirio sa njima i vratio ih na grbacu gradjana Srbije?
A vi bi sada da izvucete samo svoju grbu!

Nesh M.

pre 11 godina

Toliko o DS-u... Ako je Pajtić pametan (a deluje da jeste) počeće stvaranje DSV-a, i auf wiedersehen UŽAS-u (skraćenica od Uža Srbija)

Milos

pre 11 godina

Nadam se da ce ovog puta vise raditi na autonomiji i razvoju Vojvodine jer vise nemaju sta izgubiti na republickom nivou. Valjda su se naucili pameti pa ce pokusati da zadrze birace u Vojvodini umesto da se trude oko nacionalisticko opredeljenih biraca. Pokazalo se kuda ih je odveo takav put.

naivni vojvodjani

pre 11 godina

Pajticu radnici ti dobijaju pastete umesto plata ,ti tu pricas o nekom razvijanju,upropastio si Novi Sad ,uzimas provizije po selima za raznorazne poslove na stetu Vojvodjana!Sledeci put necete imati toliko para da kupujete glasove po Vojvodini pa cemo da vidimo tu tvoju stabilnu vecinu!

Posmatrač

pre 11 godina

Potpuno legitimno... Kao što je potpuno legitimno (u smislu poštovanja izborne volje građana-glasača) i legalno da republičku vladu formiraju SPS i SNS.
U AP Vojvodini neće da im partner bude SPS koji je pomogao srbijanskom domaćinu (i novosadskom masteru) da bude preCednik, Velji-selji da bude miListar, izvesnom Kariću da se vrati iz bekstva, a o Vulinu i da ne govorim.
O žuti - konačno nešto ispravno!

realno?

pre 11 godina

A stvarno ne znam šta ste drugo očekivali?
Da SPS može da sedi na koliko stolica u isto vreme? (tačnije u koliko fotelja)
Malo li je?
A što se mene tiče, neka im predaju i Beograd - pa neka se i tu "pokažu" koliko su "sposobni"!

Cvele

pre 11 godina

Ja mislim da je to potpuno normalno. Izbaciti SPS iz pokrajinske vlasti zbog nekorektnog ponašanja na republičkom nivou.
DS je bio više nego korektan koalicioni partner - čak su istrpeli i kampanju SPS-a koji se ponašao kao da nikakve veze sa vlašću nije imao. I koji je poslao veoma pogrešnu političku poruku - kako je sve samo trgovina. A nije. I mislim da bi političar Dačićevog nivoa to morao da zna.
A SPS ni na nivou srbije nema podršku - 10% poslanika (18% cela koalicija) je stvarno ispod granice legitimiteta.
Zato ubuduće samo oštro sa njima - niti su jaki niti pametni. Imaju vlast sada, ali imaju i celu medisku i intelektualnu javnost protiv sebe... Pa neka uživaju.
Bravo gospodine Pajtiću. Vi vraćate ponos DS-u.

Mihajlo Jovanovic

pre 11 godina

G. Tadić je svoje saveznike tražio prvo u DSS-u i Koštunici, pa u Dačiću i u njihovom "zajedničkom bolu". Pritom mu je g. Jeremić vukao nacionalističke konce po svetu, a g. Jovanovića i g. Živkovića je oterao iz stranke.
A sve to nije bio 5. oktobar. Ne treba verovati da su Srbi politički nepismeni, a moralno otupeli. Ima tu još kako poštenih ljudi koji ćute i čekaju da se pojavi novi talas.
Đinđić je bio u pravu: "Ako Srbija sada stane, onda ćemo kao Rumunija, izgubiti još 10 godina sa nekom neodlučnom Vladom, da bismo se tek nakon još jedne izgubljene decenije okrenuli i rekli -- Evropa ipak nema alternativu".
Samo što će tih 10 godina kod nas trajati nekih 15 godina.

Hvala.

dare

pre 11 godina

Tako je Pajtiću što bi se mi žrtovali BG i imali sps u vladi ili pravili trule kombinacije u Novom Sadu od kojih boli stomak samo da bi Djilas ostao gradonačelnik.
Neću da se žrtvujemo njima više ili ste ugasili i u Vojvodini

Rascia

pre 11 godina

DS treba da primeti da je jako tesko a za sada i skoro nemoguce u jednu stranku strpati interese Beograda, Vojvodine i uze Srbije. Bitne su razlike ovde gotovo iz svakog aspekta. Mislim da bi bilo dobro da se Pajtic izdvoji iz DS i da krenu sa novom partijom npr. DSV, koji bi na pokrajinskim izborima krenuo samostalno, a na republickim uvek u koaliciji sa DS. Daleko bolje dogovore bi na takav nacin mogli dobiti zapravo unutar koalicije. Vojvodjanski srbi tradicionalisti bi tako dobili stranku za koju mogu jasno da glasaju, a da nisu stalno primorani na razne kompromise. Za uzu Srbiju bi se moglo koristiti ista takva sema, ali u principu SPO bi mogla biti i polazna stranka. DS bi trebalo da se skoncetrise pre svega na Beograd, ali to bi uvek bilo premalo, da bez svojih ogranaka u Vojvodini i u uzoj Srbiji dodju do znacajnijih rezultat na republickim izborima. Ali takva koalicija recimo DS-DSV-DSUS/DSCS/SDS(alternativa SPO) moze da ima cvrstu strukturu za republicke izbore. A u lokalni, pokrajinski(reginalni?) izbore svi na svoju teritoriju, i da se medjusobno podrzavaju.

Ovako unutar DS-a nece moci doneti dobre odluke.

sabahudin

pre 11 godina

Ajde Pajtiću molim te neupotrebljavaj to volja naroda bar ne vi iz DS.Toliko ste puta izigrali to "volja naroda",da nemate pravo to ni da izgovorite.Lepo reci te SPS u znak odmazde što ide u RV sa naprednjacima neće biti u PV.

Ljuba zemunac

pre 11 godina

Pravi si mis, javio ti faraon Tadic sta moras da uradis....povredili mu sujetu...mogao bi H da napravis jos jednu svoju bistu kod mosta Beska...

perasombor

pre 11 godina

Pajtic mora da se pokaze kao drzavnik, i da preuzme odgovornost koju su mu Vojvodjani dodelili. Dakle, dogovor sa LSV-om (pod uslovom i da LSV malo spusti loptu) i da ukljuce SVM i da pocnu da se staraju o interesima Vojvodine. Jos puno posla ima da se uradi! Moramo pokazati zube UDBA-sima i DB-ovcima iz Beograda! Oni jedino taj jezik razumeju

Milan

pre 11 godina

Tako je Pajticu, mi u Vojvodini NISMO glasali za Velju kapitalca, Bogoljuba Karica-Salatu i Tomu Mastera, tako da SPS moze da leti iz pokrajinske Vlade.
Volja gradjana Vojvodine je bila da ostane Vlada koje je bila i u predhodne 4 godine, ali Dacic nam ase polakomio i prekrsio sve dogovore. Kako je juce Vuk rekao Tadicu: Nevjera ti sjedni uz koljeno.............

Nenad-EU

pre 11 godina

Ima pravo covek.
Stvarno su preterali...pljuvanje sa jednima, ljubakanje sa drugima a vlada sa ovim prvima.
Trebali su da traze nove izbore, pa da narod onda kaze sta misli o tim njihovim igrama.
Ispade da jedini cilj izbora bio da mali-debeli zauzeme premijersku fotelju a radikali, pardon naprednjaci bilo kakvu.

Stara mudrost

pre 11 godina

Udaljite nekako Bajatovica od upravljanja Srbija Gasom i da vidite kako ce SPS pristati na sve. Ovo preduzece je temelj moci SPS-a u Vojvodini. Tu secite.

olga

pre 11 godina

Boki to te neće spasiti kada krenu istrage,o razvojnoj banci Vojvodine bivšoj Metals,privatizacijama,kliničkom centru i trgovinama listama za zračenje,a bogami i sa čijim je znanjem šarić kupio pola Vojvodine.

Blue

pre 11 godina

Ovim potezom Pajtic opasno klati poziciju Djilasa u Beogradu. Isprovocirace SPS da beogradsku skupstinu preformatira sa SNS-om i DSS-om. Nervoza ili namerno sabotiranje konkurencije unutar DS-a? Interesantan razvoj situacije...

brestovcan2

pre 11 godina

ma ko si ti pajticu da nekome govoris sa kim moze da ide na republickom nivou,ti bolje malo razmisli zbog cega si dobio vecinu u vojvodini ali bi to moglo i da se uskoro promeni.

Neko tamo

pre 11 godina

Fuj! Kako pokušavate da se ogrebete za parče vlasti bilo gde. Mada, možda je i ovo bio vaš dogovor sa Dačićem vama Vojvodina njemu republička. Onako ortački 50/50? Mhm?

Banaćanin

pre 11 godina

Nisam znao da je "volja građana Vojvodine" presudna za formiranje Vlade Srbije?! Jel to glasači žutih u Vojvodini imaju neki super glas, ili se njihovi glasovi važe duplo? Aj neka npr. volja građana Zrenjanina odredi republičku vlast, ili možda volja građana zapadne Srbije? Koliko ja znam, Srbija je jedna izborna jedinica.

vlada

pre 11 godina

I ne treba da budu deo vlade,za koju stvarno ne zelim da ima neke dodirne tacke sa onom u bg.imali smo priliku i pokazali nasim glasovima koga zelimo na celu nase Pokrajine,dok je jos uvek Pokrajina,i nemojte iskljucivati LSV iz vlasti,ako zelite pravu sliku Vojvodine

lorimer

pre 11 godina

Dabome. Kratko i jasno.
Nego, kakvi se to Udbaši i naci gamad spominju vezano za Novi Sad?
Biće bolje da je nečiji loš vic, nego da u tome ima i najmanjeg traga istine.
Njima je mesto u kanalizaciji, ne u bilo kakvoj skupštini, pa i gradskoj.

Stara mudrost

pre 11 godina

Udaljite nekako Bajatovica od upravljanja Srbija Gasom i da vidite kako ce SPS pristati na sve. Ovo preduzece je temelj moci SPS-a u Vojvodini. Tu secite.

Blue

pre 11 godina

Ovim potezom Pajtic opasno klati poziciju Djilasa u Beogradu. Isprovocirace SPS da beogradsku skupstinu preformatira sa SNS-om i DSS-om. Nervoza ili namerno sabotiranje konkurencije unutar DS-a? Interesantan razvoj situacije...

Nenad-EU

pre 11 godina

Ima pravo covek.
Stvarno su preterali...pljuvanje sa jednima, ljubakanje sa drugima a vlada sa ovim prvima.
Trebali su da traze nove izbore, pa da narod onda kaze sta misli o tim njihovim igrama.
Ispade da jedini cilj izbora bio da mali-debeli zauzeme premijersku fotelju a radikali, pardon naprednjaci bilo kakvu.

olga

pre 11 godina

Boki to te neće spasiti kada krenu istrage,o razvojnoj banci Vojvodine bivšoj Metals,privatizacijama,kliničkom centru i trgovinama listama za zračenje,a bogami i sa čijim je znanjem šarić kupio pola Vojvodine.

lorimer

pre 11 godina

Dabome. Kratko i jasno.
Nego, kakvi se to Udbaši i naci gamad spominju vezano za Novi Sad?
Biće bolje da je nečiji loš vic, nego da u tome ima i najmanjeg traga istine.
Njima je mesto u kanalizaciji, ne u bilo kakvoj skupštini, pa i gradskoj.

brestovcan2

pre 11 godina

ma ko si ti pajticu da nekome govoris sa kim moze da ide na republickom nivou,ti bolje malo razmisli zbog cega si dobio vecinu u vojvodini ali bi to moglo i da se uskoro promeni.

PetarPan

pre 11 godina

Srecan put Vojvodini. A posle ce da nam bude kriva svetska zaveva i stvani pvacenici za njeno odvajanje,a ovaj maloumni narod to sam radi.

Nesh M.

pre 11 godina

Toliko o DS-u... Ako je Pajtić pametan (a deluje da jeste) počeće stvaranje DSV-a, i auf wiedersehen UŽAS-u (skraćenica od Uža Srbija)

Andrej

pre 11 godina

Bravo Pajtiću! Da bar Vojvodina bude slobodna od crveno - crne koalicije! Treba i Đilas da im okrene leđa! Besmisleno je da zamenik predsednika DS šuruje sa SPS - om, nakon što su njegovog predsednika toliko ponizili Dačić i ekipa! NE SPS - u!

strasni sud

pre 11 godina

Ivica dao banku da udje u kolo.Nudice 10 da izadje, ali nece moci.
Sve ovo mirise na nove izbore.
Vojvodina i Beograd cine vise od pola stanovnika Srbije,tu se Dacic presabrao.Naprednjaci, veliki vizionari promena, imali su jedino cilj da DS posalju u opoziciju,nemaju oni pojma ni sa vodjenjem zemlje ni sa politikom.Onaj Stefanovic sto su ga planirali za predsednika Skupstine ne zna jadan recenicu postenu da sklopi.

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

Ma nemojte tako.
Zar vas Boris nije istorijski pomirio sa njima i vratio ih na grbacu gradjana Srbije?
A vi bi sada da izvucete samo svoju grbu!

dare

pre 11 godina

Tako je Pajtiću što bi se mi žrtovali BG i imali sps u vladi ili pravili trule kombinacije u Novom Sadu od kojih boli stomak samo da bi Djilas ostao gradonačelnik.
Neću da se žrtvujemo njima više ili ste ugasili i u Vojvodini

realno?

pre 11 godina

A stvarno ne znam šta ste drugo očekivali?
Da SPS može da sedi na koliko stolica u isto vreme? (tačnije u koliko fotelja)
Malo li je?
A što se mene tiče, neka im predaju i Beograd - pa neka se i tu "pokažu" koliko su "sposobni"!

naivni vojvodjani

pre 11 godina

Pajticu radnici ti dobijaju pastete umesto plata ,ti tu pricas o nekom razvijanju,upropastio si Novi Sad ,uzimas provizije po selima za raznorazne poslove na stetu Vojvodjana!Sledeci put necete imati toliko para da kupujete glasove po Vojvodini pa cemo da vidimo tu tvoju stabilnu vecinu!

betmen

pre 11 godina

PAJTIĆ PONOVO! O, NEEEE!!!!
Pre njegovog dolaska u pokrajinskoj vladi bilo je 500 ZAPOSLENIH. POSLE DOLASKA PAJTIĆE, SADA IMA 1400 ZAPOSLENIH!!!
Bravo "majstore"! Kako ti radi hotel? Je li popunjen?

Mihajlo Jovanovic

pre 11 godina

G. Tadić je svoje saveznike tražio prvo u DSS-u i Koštunici, pa u Dačiću i u njihovom "zajedničkom bolu". Pritom mu je g. Jeremić vukao nacionalističke konce po svetu, a g. Jovanovića i g. Živkovića je oterao iz stranke.
A sve to nije bio 5. oktobar. Ne treba verovati da su Srbi politički nepismeni, a moralno otupeli. Ima tu još kako poštenih ljudi koji ćute i čekaju da se pojavi novi talas.
Đinđić je bio u pravu: "Ako Srbija sada stane, onda ćemo kao Rumunija, izgubiti još 10 godina sa nekom neodlučnom Vladom, da bismo se tek nakon još jedne izgubljene decenije okrenuli i rekli -- Evropa ipak nema alternativu".
Samo što će tih 10 godina kod nas trajati nekih 15 godina.

Hvala.

perasombor

pre 11 godina

Pajtic mora da se pokaze kao drzavnik, i da preuzme odgovornost koju su mu Vojvodjani dodelili. Dakle, dogovor sa LSV-om (pod uslovom i da LSV malo spusti loptu) i da ukljuce SVM i da pocnu da se staraju o interesima Vojvodine. Jos puno posla ima da se uradi! Moramo pokazati zube UDBA-sima i DB-ovcima iz Beograda! Oni jedino taj jezik razumeju

Željko

pre 11 godina

Dzabe vam vlada ....kada nema para.Ko će vam dati novac??!!!Ključ od kase je i dalje u Beogradu....zahvaljujući vama!!!!
(Emili, 29. jun 2012 16:41)
A da li je baš tako? Od ukupne količine stranih investicija u Srbiju, oko 40% je investirano u Vojvodinu. Možda kasa jeste u Bgd, ali se ta kasa takođe sa oko 40% puni u Vojvodini. Zato, pamet u glavu, jer takve poruke ste svojevremeno slali Sloveniji i Hrvatskoj pa se zna kako se to rešilo. Svi du se odcepili bežeći od te bolesne beogradske politike koja ima želju svima da upravlja. Ne zaboravite da je prve demokratske izbore u Vojvodini dobio Ivan Đurić, a ne Slobodan Milošević. Zato je u rat u Hrvatsku poslat novosadski korpus da pobegnu manjine i intelektualci i da se kazni Vojvodina i zato su izbeglice masovno naseljene baš u Vojvodinu da se dodatno promeni podobnost stanovništva, pa i pored svega toga stranke Vlade Srbije imaju samo 35 od 120 odbornika u skupšini Vojvodine. Žeželjev most je na evropskom koridoru 10 i republičkog je značaja ali ga finansiraju Novi Sad, Vojvodina i EU. Nego dajte vi nama naših 7% budžeta pa da tek onda vidite vojvođansko čudo. A ako ne date, opet ćete videti vojvođansko čudo.

Cvele

pre 11 godina

Ja mislim da je to potpuno normalno. Izbaciti SPS iz pokrajinske vlasti zbog nekorektnog ponašanja na republičkom nivou.
DS je bio više nego korektan koalicioni partner - čak su istrpeli i kampanju SPS-a koji se ponašao kao da nikakve veze sa vlašću nije imao. I koji je poslao veoma pogrešnu političku poruku - kako je sve samo trgovina. A nije. I mislim da bi političar Dačićevog nivoa to morao da zna.
A SPS ni na nivou srbije nema podršku - 10% poslanika (18% cela koalicija) je stvarno ispod granice legitimiteta.
Zato ubuduće samo oštro sa njima - niti su jaki niti pametni. Imaju vlast sada, ali imaju i celu medisku i intelektualnu javnost protiv sebe... Pa neka uživaju.
Bravo gospodine Pajtiću. Vi vraćate ponos DS-u.

filipbg

pre 11 godina

znači po g.Pajtiću ako nije po volji Vojvođana onda nije nivoi volji naroda??? pa nije samo Vojvodina Srbija, ima je još hvala bogu...

Posmatrač

pre 11 godina

Potpuno legitimno... Kao što je potpuno legitimno (u smislu poštovanja izborne volje građana-glasača) i legalno da republičku vladu formiraju SPS i SNS.
U AP Vojvodini neće da im partner bude SPS koji je pomogao srbijanskom domaćinu (i novosadskom masteru) da bude preCednik, Velji-selji da bude miListar, izvesnom Kariću da se vrati iz bekstva, a o Vulinu i da ne govorim.
O žuti - konačno nešto ispravno!

bolid

pre 11 godina

@ (Mario Bros, 29. jun 2012 19:55)

Zato sto je bagra sa desne obale Dunava iz SPSa ugurala Vojvodjane u neke glupe ratove i koristila ih kao topovsko meso, da li mislis da ce to ikada biti oprosteno!!!!!!!!!!!

DRAGAN

pre 11 godina

Vojvodjani nedajte se.Ostanite na pravom putu.A jug ce se razvijati kao sever onda kada jug bude radio onoliko koliklo radi sever.Pogledajte malo nasta lice Vojvodjanska polja a nasta Sumadijska.Onda ce vam biti jasnol ako hocete da shvatite zasto je sever bogatiji od juga.Bojim se dacemo vrlo brzo saznati kako izgleda gore nego sada.Srbijanac.

Vaše pravo da neznate ništa...

pre 11 godina

Vi ste iz Ds-a krivi što ste radili loše ovih godina, što ste se "pomirili" sa Sps-om i zato ste izgubili toliko glasača.I sve dok ne sredite svoje redove nećete bolje proći.Pozdrav od bivšeg glasača

Milos

pre 11 godina

Nadam se da ce ovog puta vise raditi na autonomiji i razvoju Vojvodine jer vise nemaju sta izgubiti na republickom nivou. Valjda su se naucili pameti pa ce pokusati da zadrze birace u Vojvodini umesto da se trude oko nacionalisticko opredeljenih biraca. Pokazalo se kuda ih je odveo takav put.

Milan

pre 11 godina

Tako je Pajticu, mi u Vojvodini NISMO glasali za Velju kapitalca, Bogoljuba Karica-Salatu i Tomu Mastera, tako da SPS moze da leti iz pokrajinske Vlade.
Volja gradjana Vojvodine je bila da ostane Vlada koje je bila i u predhodne 4 godine, ali Dacic nam ase polakomio i prekrsio sve dogovore. Kako je juce Vuk rekao Tadicu: Nevjera ti sjedni uz koljeno.............

Slaviša

pre 11 godina

Pa, da vam je volja građana na prvom mestu onda bi se na republičkom nivu napravila koalicija SNS i DS,kao 2 stranke sa najviše mandata. A, upravo je DS sve uradio da u vladi ne bude SNS, iako je politička volja građana Srbije da upravo oni budu nosioci vlade.

Sele

pre 11 godina

Da vas podsetimo,na republickom nivou je demokratska stranka izgubila izbore na svim nivoima...vi ste u pokrajini dobili izbore,ali,u drzavi su dosle promene na svim nivoima vlasti i to morate prihvatiti...

Fokus

pre 11 godina

Ako ste dobro pratili u Beogradu DS ima potpisan koalicioni spurazum sa PUPS-om,posebno,a ne sa koalicijiom SPS-PUPS-JS,a PUPS i DS zajedno imaju vecinu u gradskoj skupstini...

lorimer

pre 11 godina

"Pokusavam da zamislim kako ce izgledati zvanicna komunikacija, postovanje rokova prilikom prebacivanja sredstava iz republickog budzeta i sveukupan polozaj vlasti u Vojvodini u odnosu na vladu u Beogradu. Sa minimalnim, ali neophodnim ustupcima socijalistima - zadrzali bi gotovo celokupnu vlast, a realno bi ostvarili mnogo bolji polozaj i obezbedili nesmetano i efikasno vodjenje sopstvene politike u naredne 4 godine.
(Dj.R., 29. jun 2012 21:15)"

Ne razbijaj glavu. Da citiram Crnčevića - "Nećemo ljubiti svinju u d**e, pa makar više nikad ne jeli čvaraka".

Sa radikalima i njihovim drugarima nemamo nikakvu potrebu da komuniciramo, a najmanje da im pravimo ustupke.

I kako god rep. vlada odluči, neće ići njoj u prilog. Ako ukine sve prinadležnosti Vojvodini, i slepac zna šta će se tada desiti. AKo ih ne prekine - to znači da su mirni kao bubice, i da su njihove ucene bez osnova.

Tako, drugari moji. Izaberite mudro.

Ljuba zemunac

pre 11 godina

Pravi si mis, javio ti faraon Tadic sta moras da uradis....povredili mu sujetu...mogao bi H da napravis jos jednu svoju bistu kod mosta Beska...

istina

pre 11 godina

SAM NAPRAVIO VEĆINU. Naravno, da je ima. A izborni listići što su iznošeni iz zgrade Veća i bacani? Šta sa njima? Na njima nisu zaokružene demorate!!!

Miladin

pre 11 godina

Nista cudno , posle ovog poteza Dacica i nekolicine oko njega koji ulazi u Vladu sa Vicicem i Karicem i Veljom Ilicem.
Djilas da napravi sto pre dogovor sa beogradskim DSSom , i pocisti sve SPS kadrove iz Grada Beograda , pa neka ih Dacic rasporedjuje sa Dinkicem i Vucicem po republici.
Ne vidim problem za nas demokrate , da u Beogradu , u ovakvoj situaciji ne budemo u koaliciji sa DSSom. Djilas da ponudi DSSu sva mesta koje imaju SPSovci u Beogradu i da vidis kako se radi posao.
Djilase budi pametan i brzo kod Ace Popovica na dogovor !!!

Rajko golubar

pre 11 godina

Pričaš da volji građana,pa ako je tako volja građana što ste prvo
hteli SPS sa vama,a sad odjednom nije to volja građana Vojvodine.
Pazi da nije tako,reci jednostavno to je revanšizam i tačka.

Dj.R.

pre 11 godina

Jos jedan ishitren i nepromisljen potez DS-a... Umesto da iskoriste ovu priliku i otarase se Canka i LSV-a ciji su zahtevi nerealni i neprihvatljivi, konsoliduju svoje redove i iskoriste SPS kao direktnu vezu i svojevrsno osiguranje dobre i funkcionalne saradnje sa republickom vladom - oni reaguju emotivno i protivno interesima Vojvodine. Treba sagledati siru sliku. Pokusavam da zamislim kako ce izgledati zvanicna komunikacija, postovanje rokova prilikom prebacivanja sredstava iz republickog budzeta i sveukupan polozaj vlasti u Vojvodini u odnosu na vladu u Beogradu. Sa minimalnim, ali neophodnim ustupcima socijalistima - zadrzali bi gotovo celokupnu vlast, a realno bi ostvarili mnogo bolji polozaj i obezbedili nesmetano i efikasno vodjenje sopstvene politike u naredne 4 godine. Cenu ovakvog raspleta platice i Dragan Djilas u Beogradu, u to nema sumnje - a to ce biti uvod u ozbiljne sukobe unutar DS-a i najava daljeg slabljenja ove stranke.

Jasmina

pre 11 godina

sta pokusavate g-dine Pajticu? Da ucenjujete.kao da ste vi neki vazan faktor za formiranje vlade u Republici.Pogresili ste...trenutno ste na republickom nivou u opoziciji, pa cete videti kako to izgleda...

Milka

pre 11 godina

Jasan stav, samo ne znam kako cete funkcionisati sa tom vasom vecinom, ako ste u Republici opozicija. Znamo svi,da se ne lazemo, kako prolaze sredine u kojima je opozicija na vlasti...

vlada

pre 11 godina

I ne treba da budu deo vlade,za koju stvarno ne zelim da ima neke dodirne tacke sa onom u bg.imali smo priliku i pokazali nasim glasovima koga zelimo na celu nase Pokrajine,dok je jos uvek Pokrajina,i nemojte iskljucivati LSV iz vlasti,ako zelite pravu sliku Vojvodine

sabahudin

pre 11 godina

Ajde Pajtiću molim te neupotrebljavaj to volja naroda bar ne vi iz
DS.Toliko ste puta izigrali to "volja naroda",da nemate pravo to
ni da izgovorite.Lepo reci te SPS u znak odmazde što ide u RV sa
naprednjacima neće biti u PV.

zlala

pre 11 godina

cuti pajticu, ako ste i u vojvodini krali kao deka mirko, bolje cuti. Razvijaj se ko ti brani, ali ono sto sam ja prosao vojvodine siromasnije je od centralne srbije.

Mario Bros

pre 11 godina

Ako je SPS dobra Đilasu, zašto ne bi bila ok i za Pajtića? Treba li ovakvim stavom Pajtić da ugrozi Đilasa za koga je glasala velika većina građana u Beogradu. Malo nelogično ponašanje, tj logično ako ga definišemo kao uvređenost.

No kako je poznato da ove ekspoziture stranaka van Beograda rade na dugme, verujem da će koliko danas ili sutra neko u Beogradu stisnuti "mute" dugme i Pajtića više nećemo slušati na ovu temu.

Rascia

pre 11 godina

DS treba da primeti da je jako tesko a za sada i skoro nemoguce u jednu stranku strpati interese Beograda, Vojvodine i uze Srbije. Bitne su razlike ovde gotovo iz svakog aspekta. Mislim da bi bilo dobro da se Pajtic izdvoji iz DS i da krenu sa novom partijom npr. DSV, koji bi na pokrajinskim izborima krenuo samostalno, a na republickim uvek u koaliciji sa DS. Daleko bolje dogovore bi na takav nacin mogli dobiti zapravo unutar koalicije. Vojvodjanski srbi tradicionalisti bi tako dobili stranku za koju mogu jasno da glasaju, a da nisu stalno primorani na razne kompromise. Za uzu Srbiju bi se moglo koristiti ista takva sema, ali u principu SPO bi mogla biti i polazna stranka. DS bi trebalo da se skoncetrise pre svega na Beograd, ali to bi uvek bilo premalo, da bez svojih ogranaka u Vojvodini i u uzoj Srbiji dodju do znacajnijih rezultat na republickim izborima. Ali takva koalicija recimo DS-DSV-DSUS/DSCS/SDS(alternativa SPO) moze da ima cvrstu strukturu za republicke izbore. A u lokalni, pokrajinski(reginalni?) izbore svi na svoju teritoriju, i da se medjusobno podrzavaju.

Ovako unutar DS-a nece moci doneti dobre odluke.

Sumadinac

pre 11 godina

Jel bre Pajticu, jel ces to sad malo i da prodajes separatisticke fore i fazone?
Pa ako bre, al nemoj da prodajes maglu, odmah pristupi realizaciji da vas vise ne finansiramo, al i Beograd da povedes sa sobom i tamo je DS dobila.

banopoljac

pre 11 godina

dobro al svka motka ima dva kraja vi njih zeznete u Vojvodini a oni vas i u Beogradu i ostalim gradovima pa ćete na kraju ipak izvući deblji kraj

Draguljce

pre 11 godina

Nadam se da ce sps prepoznati sta kazu njihovi glasaci i nece praviti koaliciju sa ds-om koji je definitivno porazen na izborima...

Neko tamo

pre 11 godina

Fuj! Kako pokušavate da se ogrebete za parče vlasti bilo gde. Mada, možda je i ovo bio vaš dogovor sa Dačićem vama Vojvodina njemu republička. Onako ortački 50/50? Mhm?

dejan

pre 11 godina

Gospodine Pajticu, Vasa ucenjivacka politika uopste nije "demokretska". To je njhov izbor. Odgovaralo vam je dok su bili sa vama, a sada drvlje i kamenje na njih. Pa ako Vam se ne svidja, dajte vlast drugima, malo da se iskopa sta ste sve radili. Pa ako ste bili toliko dobri i brizni, evo ja cu prvi glasati za vas na sledecim izborima.
Sportski podnesite poraz, pruzite ruku i nadajte se da ce posle sledecih izbora biti drugacije.
Ko je kakav, pokazalo se. Nisam "demokrata", ali gospodinu Tadicu svaka cast. Covek je pokazao kako se "sportski" prihvata poraz. Isto tako ne vidim razlog zasto Djilas nebi bio gradonacelnik Beograda. Je l' ga je narod izabrao? Dao vecinu njegovoj stranci? Jeste! Zato neka covek nastavi tamo gde je stao, a neka buduca vremena ce mu suditi ako nije bio posten.
Dajte bre vise, opametite se. Neka svako ucestvuje u vlasti ako ce nama svima biti bolje!

Banaćanin

pre 11 godina

Nisam znao da je "volja građana Vojvodine" presudna za formiranje Vlade Srbije?! Jel to glasači žutih u Vojvodini imaju neki super glas, ili se njihovi glasovi važe duplo? Aj neka npr. volja građana Zrenjanina odredi republičku vlast, ili možda volja građana zapadne Srbije? Koliko ja znam, Srbija je jedna izborna jedinica.

sabahudin

pre 11 godina

Ajde Pajtiću molim te neupotrebljavaj to volja naroda bar ne vi iz DS.Toliko ste puta izigrali to "volja naroda",da nemate pravo to ni da izgovorite.Lepo reci te SPS u znak odmazde što ide u RV sa naprednjacima neće biti u PV.

DARKO

pre 11 godina

Djilas nece podneti ostavku, a crveno - crna koalicija ga moze uz pomoc DSS smeniti na prvoj sednici i sta onda??? Preveliki je rizik, smeniti uspesnog coveka, za bilo koju vlast, a ako hoce eto nas na ulicama, da na miran nacin branimo volju Beogradjana.

DuleNS

pre 11 godina

Pa valjda je veca tezina vlada Vojvodine od gradonacelnika Beograda. Neka smeni SPS Djilasa, pa znate kako je SPS zavrsio.........

Alan Ford

pre 11 godina

@ (Miladin, 29. jun 2012 18:31)

Zaista smesan komentar. Od svih potkupljivih nadjoste Kostunicu da vam krpi rupe nastale zbog eventualnog odlaska socijalista!? Pa sta on ima zajednicko sa DS-om!? Manite se vise trgovine,trgovali ste i s Dacicem pre 4 godine, pa sada imate simptome manijakalne depresije. Treba cutati i cuvati to malo sto imate,da ne bi ostali bez icega. Najdobronamernije.

brestovcan2

pre 11 godina

ma ko si ti pajticu da nekome govoris sa kim moze da ide na republickom nivou,ti bolje malo razmisli zbog cega si dobio vecinu u vojvodini ali bi to moglo i da se uskoro promeni.

olga

pre 11 godina

Boki to te neće spasiti kada krenu istrage,o razvojnoj banci Vojvodine bivšoj Metals,privatizacijama,kliničkom centru i trgovinama listama za zračenje,a bogami i sa čijim je znanjem šarić kupio pola Vojvodine.

Blue

pre 11 godina

Ovim potezom Pajtic opasno klati poziciju Djilasa u Beogradu. Isprovocirace SPS da beogradsku skupstinu preformatira sa SNS-om i DSS-om. Nervoza ili namerno sabotiranje konkurencije unutar DS-a? Interesantan razvoj situacije...

lorimer

pre 11 godina

Dabome. Kratko i jasno.
Nego, kakvi se to Udbaši i naci gamad spominju vezano za Novi Sad?
Biće bolje da je nečiji loš vic, nego da u tome ima i najmanjeg traga istine.
Njima je mesto u kanalizaciji, ne u bilo kakvoj skupštini, pa i gradskoj.

Nenad-EU

pre 11 godina

Ima pravo covek.
Stvarno su preterali...pljuvanje sa jednima, ljubakanje sa drugima a vlada sa ovim prvima.
Trebali su da traze nove izbore, pa da narod onda kaze sta misli o tim njihovim igrama.
Ispade da jedini cilj izbora bio da mali-debeli zauzeme premijersku fotelju a radikali, pardon naprednjaci bilo kakvu.

Stara mudrost

pre 11 godina

Udaljite nekako Bajatovica od upravljanja Srbija Gasom i da vidite kako ce SPS pristati na sve. Ovo preduzece je temelj moci SPS-a u Vojvodini. Tu secite.

filipbg

pre 11 godina

znači po g.Pajtiću ako nije po volji Vojvođana onda nije nivoi volji naroda??? pa nije samo Vojvodina Srbija, ima je još hvala bogu...

istina

pre 11 godina

SAM NAPRAVIO VEĆINU. Naravno, da je ima. A izborni listići što su iznošeni iz zgrade Veća i bacani? Šta sa njima? Na njima nisu zaokružene demorate!!!

Sele

pre 11 godina

Da vas podsetimo,na republickom nivou je demokratska stranka izgubila izbore na svim nivoima...vi ste u pokrajini dobili izbore,ali,u drzavi su dosle promene na svim nivoima vlasti i to morate prihvatiti...

Jasmina

pre 11 godina

sta pokusavate g-dine Pajticu? Da ucenjujete.kao da ste vi neki vazan faktor za formiranje vlade u Republici.Pogresili ste...trenutno ste na republickom nivou u opoziciji, pa cete videti kako to izgleda...

Nesh M.

pre 11 godina

Toliko o DS-u... Ako je Pajtić pametan (a deluje da jeste) počeće stvaranje DSV-a, i auf wiedersehen UŽAS-u (skraćenica od Uža Srbija)

Banaćanin

pre 11 godina

Nisam znao da je "volja građana Vojvodine" presudna za formiranje Vlade Srbije?! Jel to glasači žutih u Vojvodini imaju neki super glas, ili se njihovi glasovi važe duplo? Aj neka npr. volja građana Zrenjanina odredi republičku vlast, ili možda volja građana zapadne Srbije? Koliko ja znam, Srbija je jedna izborna jedinica.

Mario Bros

pre 11 godina

Ako je SPS dobra Đilasu, zašto ne bi bila ok i za Pajtića? Treba li ovakvim stavom Pajtić da ugrozi Đilasa za koga je glasala velika većina građana u Beogradu. Malo nelogično ponašanje, tj logično ako ga definišemo kao uvređenost.

No kako je poznato da ove ekspoziture stranaka van Beograda rade na dugme, verujem da će koliko danas ili sutra neko u Beogradu stisnuti "mute" dugme i Pajtića više nećemo slušati na ovu temu.

Dj.R.

pre 11 godina

Jos jedan ishitren i nepromisljen potez DS-a... Umesto da iskoriste ovu priliku i otarase se Canka i LSV-a ciji su zahtevi nerealni i neprihvatljivi, konsoliduju svoje redove i iskoriste SPS kao direktnu vezu i svojevrsno osiguranje dobre i funkcionalne saradnje sa republickom vladom - oni reaguju emotivno i protivno interesima Vojvodine. Treba sagledati siru sliku. Pokusavam da zamislim kako ce izgledati zvanicna komunikacija, postovanje rokova prilikom prebacivanja sredstava iz republickog budzeta i sveukupan polozaj vlasti u Vojvodini u odnosu na vladu u Beogradu. Sa minimalnim, ali neophodnim ustupcima socijalistima - zadrzali bi gotovo celokupnu vlast, a realno bi ostvarili mnogo bolji polozaj i obezbedili nesmetano i efikasno vodjenje sopstvene politike u naredne 4 godine. Cenu ovakvog raspleta platice i Dragan Djilas u Beogradu, u to nema sumnje - a to ce biti uvod u ozbiljne sukobe unutar DS-a i najava daljeg slabljenja ove stranke.

PetarPan

pre 11 godina

Srecan put Vojvodini. A posle ce da nam bude kriva svetska zaveva i stvani pvacenici za njeno odvajanje,a ovaj maloumni narod to sam radi.

dejan

pre 11 godina

Gospodine Pajticu, Vasa ucenjivacka politika uopste nije "demokretska". To je njhov izbor. Odgovaralo vam je dok su bili sa vama, a sada drvlje i kamenje na njih. Pa ako Vam se ne svidja, dajte vlast drugima, malo da se iskopa sta ste sve radili. Pa ako ste bili toliko dobri i brizni, evo ja cu prvi glasati za vas na sledecim izborima.
Sportski podnesite poraz, pruzite ruku i nadajte se da ce posle sledecih izbora biti drugacije.
Ko je kakav, pokazalo se. Nisam "demokrata", ali gospodinu Tadicu svaka cast. Covek je pokazao kako se "sportski" prihvata poraz. Isto tako ne vidim razlog zasto Djilas nebi bio gradonacelnik Beograda. Je l' ga je narod izabrao? Dao vecinu njegovoj stranci? Jeste! Zato neka covek nastavi tamo gde je stao, a neka buduca vremena ce mu suditi ako nije bio posten.
Dajte bre vise, opametite se. Neka svako ucestvuje u vlasti ako ce nama svima biti bolje!

Draguljce

pre 11 godina

Nadam se da ce sps prepoznati sta kazu njihovi glasaci i nece praviti koaliciju sa ds-om koji je definitivno porazen na izborima...

betmen

pre 11 godina

PAJTIĆ PONOVO! O, NEEEE!!!!
Pre njegovog dolaska u pokrajinskoj vladi bilo je 500 ZAPOSLENIH. POSLE DOLASKA PAJTIĆE, SADA IMA 1400 ZAPOSLENIH!!!
Bravo "majstore"! Kako ti radi hotel? Je li popunjen?

Ljuba zemunac

pre 11 godina

Pravi si mis, javio ti faraon Tadic sta moras da uradis....povredili mu sujetu...mogao bi H da napravis jos jednu svoju bistu kod mosta Beska...

Neko tamo

pre 11 godina

Fuj! Kako pokušavate da se ogrebete za parče vlasti bilo gde. Mada, možda je i ovo bio vaš dogovor sa Dačićem vama Vojvodina njemu republička. Onako ortački 50/50? Mhm?

naivni vojvodjani

pre 11 godina

Pajticu radnici ti dobijaju pastete umesto plata ,ti tu pricas o nekom razvijanju,upropastio si Novi Sad ,uzimas provizije po selima za raznorazne poslove na stetu Vojvodjana!Sledeci put necete imati toliko para da kupujete glasove po Vojvodini pa cemo da vidimo tu tvoju stabilnu vecinu!

perasombor

pre 11 godina

Pajtic mora da se pokaze kao drzavnik, i da preuzme odgovornost koju su mu Vojvodjani dodelili. Dakle, dogovor sa LSV-om (pod uslovom i da LSV malo spusti loptu) i da ukljuce SVM i da pocnu da se staraju o interesima Vojvodine. Jos puno posla ima da se uradi! Moramo pokazati zube UDBA-sima i DB-ovcima iz Beograda! Oni jedino taj jezik razumeju

Sumadinac

pre 11 godina

Jel bre Pajticu, jel ces to sad malo i da prodajes separatisticke fore i fazone?
Pa ako bre, al nemoj da prodajes maglu, odmah pristupi realizaciji da vas vise ne finansiramo, al i Beograd da povedes sa sobom i tamo je DS dobila.

Milka

pre 11 godina

Jasan stav, samo ne znam kako cete funkcionisati sa tom vasom vecinom, ako ste u Republici opozicija. Znamo svi,da se ne lazemo, kako prolaze sredine u kojima je opozicija na vlasti...

Posmatrač

pre 11 godina

Potpuno legitimno... Kao što je potpuno legitimno (u smislu poštovanja izborne volje građana-glasača) i legalno da republičku vladu formiraju SPS i SNS.
U AP Vojvodini neće da im partner bude SPS koji je pomogao srbijanskom domaćinu (i novosadskom masteru) da bude preCednik, Velji-selji da bude miListar, izvesnom Kariću da se vrati iz bekstva, a o Vulinu i da ne govorim.
O žuti - konačno nešto ispravno!

Andrej

pre 11 godina

Bravo Pajtiću! Da bar Vojvodina bude slobodna od crveno - crne koalicije! Treba i Đilas da im okrene leđa! Besmisleno je da zamenik predsednika DS šuruje sa SPS - om, nakon što su njegovog predsednika toliko ponizili Dačić i ekipa! NE SPS - u!

strasni sud

pre 11 godina

Ivica dao banku da udje u kolo.Nudice 10 da izadje, ali nece moci.
Sve ovo mirise na nove izbore.
Vojvodina i Beograd cine vise od pola stanovnika Srbije,tu se Dacic presabrao.Naprednjaci, veliki vizionari promena, imali su jedino cilj da DS posalju u opoziciju,nemaju oni pojma ni sa vodjenjem zemlje ni sa politikom.Onaj Stefanovic sto su ga planirali za predsednika Skupstine ne zna jadan recenicu postenu da sklopi.

Cvele

pre 11 godina

Ja mislim da je to potpuno normalno. Izbaciti SPS iz pokrajinske vlasti zbog nekorektnog ponašanja na republičkom nivou.
DS je bio više nego korektan koalicioni partner - čak su istrpeli i kampanju SPS-a koji se ponašao kao da nikakve veze sa vlašću nije imao. I koji je poslao veoma pogrešnu političku poruku - kako je sve samo trgovina. A nije. I mislim da bi političar Dačićevog nivoa to morao da zna.
A SPS ni na nivou srbije nema podršku - 10% poslanika (18% cela koalicija) je stvarno ispod granice legitimiteta.
Zato ubuduće samo oštro sa njima - niti su jaki niti pametni. Imaju vlast sada, ali imaju i celu medisku i intelektualnu javnost protiv sebe... Pa neka uživaju.
Bravo gospodine Pajtiću. Vi vraćate ponos DS-u.

bolid

pre 11 godina

@ (Mario Bros, 29. jun 2012 19:55)

Zato sto je bagra sa desne obale Dunava iz SPSa ugurala Vojvodjane u neke glupe ratove i koristila ih kao topovsko meso, da li mislis da ce to ikada biti oprosteno!!!!!!!!!!!

Rascia

pre 11 godina

DS treba da primeti da je jako tesko a za sada i skoro nemoguce u jednu stranku strpati interese Beograda, Vojvodine i uze Srbije. Bitne su razlike ovde gotovo iz svakog aspekta. Mislim da bi bilo dobro da se Pajtic izdvoji iz DS i da krenu sa novom partijom npr. DSV, koji bi na pokrajinskim izborima krenuo samostalno, a na republickim uvek u koaliciji sa DS. Daleko bolje dogovore bi na takav nacin mogli dobiti zapravo unutar koalicije. Vojvodjanski srbi tradicionalisti bi tako dobili stranku za koju mogu jasno da glasaju, a da nisu stalno primorani na razne kompromise. Za uzu Srbiju bi se moglo koristiti ista takva sema, ali u principu SPO bi mogla biti i polazna stranka. DS bi trebalo da se skoncetrise pre svega na Beograd, ali to bi uvek bilo premalo, da bez svojih ogranaka u Vojvodini i u uzoj Srbiji dodju do znacajnijih rezultat na republickim izborima. Ali takva koalicija recimo DS-DSV-DSUS/DSCS/SDS(alternativa SPO) moze da ima cvrstu strukturu za republicke izbore. A u lokalni, pokrajinski(reginalni?) izbore svi na svoju teritoriju, i da se medjusobno podrzavaju.

Ovako unutar DS-a nece moci doneti dobre odluke.

Željko

pre 11 godina

Dzabe vam vlada ....kada nema para.Ko će vam dati novac??!!!Ključ od kase je i dalje u Beogradu....zahvaljujući vama!!!!
(Emili, 29. jun 2012 16:41)
A da li je baš tako? Od ukupne količine stranih investicija u Srbiju, oko 40% je investirano u Vojvodinu. Možda kasa jeste u Bgd, ali se ta kasa takođe sa oko 40% puni u Vojvodini. Zato, pamet u glavu, jer takve poruke ste svojevremeno slali Sloveniji i Hrvatskoj pa se zna kako se to rešilo. Svi du se odcepili bežeći od te bolesne beogradske politike koja ima želju svima da upravlja. Ne zaboravite da je prve demokratske izbore u Vojvodini dobio Ivan Đurić, a ne Slobodan Milošević. Zato je u rat u Hrvatsku poslat novosadski korpus da pobegnu manjine i intelektualci i da se kazni Vojvodina i zato su izbeglice masovno naseljene baš u Vojvodinu da se dodatno promeni podobnost stanovništva, pa i pored svega toga stranke Vlade Srbije imaju samo 35 od 120 odbornika u skupšini Vojvodine. Žeželjev most je na evropskom koridoru 10 i republičkog je značaja ali ga finansiraju Novi Sad, Vojvodina i EU. Nego dajte vi nama naših 7% budžeta pa da tek onda vidite vojvođansko čudo. A ako ne date, opet ćete videti vojvođansko čudo.

DARKO

pre 11 godina

Djilas nece podneti ostavku, a crveno - crna koalicija ga moze uz pomoc DSS smeniti na prvoj sednici i sta onda??? Preveliki je rizik, smeniti uspesnog coveka, za bilo koju vlast, a ako hoce eto nas na ulicama, da na miran nacin branimo volju Beogradjana.

zlala

pre 11 godina

cuti pajticu, ako ste i u vojvodini krali kao deka mirko, bolje cuti. Razvijaj se ko ti brani, ali ono sto sam ja prosao vojvodine siromasnije je od centralne srbije.

DRAGAN

pre 11 godina

Vojvodjani nedajte se.Ostanite na pravom putu.A jug ce se razvijati kao sever onda kada jug bude radio onoliko koliklo radi sever.Pogledajte malo nasta lice Vojvodjanska polja a nasta Sumadijska.Onda ce vam biti jasnol ako hocete da shvatite zasto je sever bogatiji od juga.Bojim se dacemo vrlo brzo saznati kako izgleda gore nego sada.Srbijanac.

sabahudin

pre 11 godina

Ajde Pajtiću molim te neupotrebljavaj to volja naroda bar ne vi iz DS.Toliko ste puta izigrali to "volja naroda",da nemate pravo to ni da izgovorite.Lepo reci te SPS u znak odmazde što ide u RV sa naprednjacima neće biti u PV.

Slaviša

pre 11 godina

Pa, da vam je volja građana na prvom mestu onda bi se na republičkom nivu napravila koalicija SNS i DS,kao 2 stranke sa najviše mandata. A, upravo je DS sve uradio da u vladi ne bude SNS, iako je politička volja građana Srbije da upravo oni budu nosioci vlade.

Rajko golubar

pre 11 godina

Pričaš da volji građana,pa ako je tako volja građana što ste prvo
hteli SPS sa vama,a sad odjednom nije to volja građana Vojvodine.
Pazi da nije tako,reci jednostavno to je revanšizam i tačka.

realno?

pre 11 godina

A stvarno ne znam šta ste drugo očekivali?
Da SPS može da sedi na koliko stolica u isto vreme? (tačnije u koliko fotelja)
Malo li je?
A što se mene tiče, neka im predaju i Beograd - pa neka se i tu "pokažu" koliko su "sposobni"!

Fokus

pre 11 godina

Ako ste dobro pratili u Beogradu DS ima potpisan koalicioni spurazum sa PUPS-om,posebno,a ne sa koalicijiom SPS-PUPS-JS,a PUPS i DS zajedno imaju vecinu u gradskoj skupstini...

sabahudin

pre 11 godina

Ajde Pajtiću molim te neupotrebljavaj to volja naroda bar ne vi iz
DS.Toliko ste puta izigrali to "volja naroda",da nemate pravo to
ni da izgovorite.Lepo reci te SPS u znak odmazde što ide u RV sa
naprednjacima neće biti u PV.

Milan

pre 11 godina

Tako je Pajticu, mi u Vojvodini NISMO glasali za Velju kapitalca, Bogoljuba Karica-Salatu i Tomu Mastera, tako da SPS moze da leti iz pokrajinske Vlade.
Volja gradjana Vojvodine je bila da ostane Vlada koje je bila i u predhodne 4 godine, ali Dacic nam ase polakomio i prekrsio sve dogovore. Kako je juce Vuk rekao Tadicu: Nevjera ti sjedni uz koljeno.............

dare

pre 11 godina

Tako je Pajtiću što bi se mi žrtovali BG i imali sps u vladi ili pravili trule kombinacije u Novom Sadu od kojih boli stomak samo da bi Djilas ostao gradonačelnik.
Neću da se žrtvujemo njima više ili ste ugasili i u Vojvodini

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

Ma nemojte tako.
Zar vas Boris nije istorijski pomirio sa njima i vratio ih na grbacu gradjana Srbije?
A vi bi sada da izvucete samo svoju grbu!

Miladin

pre 11 godina

Nista cudno , posle ovog poteza Dacica i nekolicine oko njega koji ulazi u Vladu sa Vicicem i Karicem i Veljom Ilicem.
Djilas da napravi sto pre dogovor sa beogradskim DSSom , i pocisti sve SPS kadrove iz Grada Beograda , pa neka ih Dacic rasporedjuje sa Dinkicem i Vucicem po republici.
Ne vidim problem za nas demokrate , da u Beogradu , u ovakvoj situaciji ne budemo u koaliciji sa DSSom. Djilas da ponudi DSSu sva mesta koje imaju SPSovci u Beogradu i da vidis kako se radi posao.
Djilase budi pametan i brzo kod Ace Popovica na dogovor !!!

lorimer

pre 11 godina

"Pokusavam da zamislim kako ce izgledati zvanicna komunikacija, postovanje rokova prilikom prebacivanja sredstava iz republickog budzeta i sveukupan polozaj vlasti u Vojvodini u odnosu na vladu u Beogradu. Sa minimalnim, ali neophodnim ustupcima socijalistima - zadrzali bi gotovo celokupnu vlast, a realno bi ostvarili mnogo bolji polozaj i obezbedili nesmetano i efikasno vodjenje sopstvene politike u naredne 4 godine.
(Dj.R., 29. jun 2012 21:15)"

Ne razbijaj glavu. Da citiram Crnčevića - "Nećemo ljubiti svinju u d**e, pa makar više nikad ne jeli čvaraka".

Sa radikalima i njihovim drugarima nemamo nikakvu potrebu da komuniciramo, a najmanje da im pravimo ustupke.

I kako god rep. vlada odluči, neće ići njoj u prilog. Ako ukine sve prinadležnosti Vojvodini, i slepac zna šta će se tada desiti. AKo ih ne prekine - to znači da su mirni kao bubice, i da su njihove ucene bez osnova.

Tako, drugari moji. Izaberite mudro.

Mihajlo Jovanovic

pre 11 godina

G. Tadić je svoje saveznike tražio prvo u DSS-u i Koštunici, pa u Dačiću i u njihovom "zajedničkom bolu". Pritom mu je g. Jeremić vukao nacionalističke konce po svetu, a g. Jovanovića i g. Živkovića je oterao iz stranke.
A sve to nije bio 5. oktobar. Ne treba verovati da su Srbi politički nepismeni, a moralno otupeli. Ima tu još kako poštenih ljudi koji ćute i čekaju da se pojavi novi talas.
Đinđić je bio u pravu: "Ako Srbija sada stane, onda ćemo kao Rumunija, izgubiti još 10 godina sa nekom neodlučnom Vladom, da bismo se tek nakon još jedne izgubljene decenije okrenuli i rekli -- Evropa ipak nema alternativu".
Samo što će tih 10 godina kod nas trajati nekih 15 godina.

Hvala.

banopoljac

pre 11 godina

dobro al svka motka ima dva kraja vi njih zeznete u Vojvodini a oni vas i u Beogradu i ostalim gradovima pa ćete na kraju ipak izvući deblji kraj

Milos

pre 11 godina

Nadam se da ce ovog puta vise raditi na autonomiji i razvoju Vojvodine jer vise nemaju sta izgubiti na republickom nivou. Valjda su se naucili pameti pa ce pokusati da zadrze birace u Vojvodini umesto da se trude oko nacionalisticko opredeljenih biraca. Pokazalo se kuda ih je odveo takav put.

Vaše pravo da neznate ništa...

pre 11 godina

Vi ste iz Ds-a krivi što ste radili loše ovih godina, što ste se "pomirili" sa Sps-om i zato ste izgubili toliko glasača.I sve dok ne sredite svoje redove nećete bolje proći.Pozdrav od bivšeg glasača

vlada

pre 11 godina

I ne treba da budu deo vlade,za koju stvarno ne zelim da ima neke dodirne tacke sa onom u bg.imali smo priliku i pokazali nasim glasovima koga zelimo na celu nase Pokrajine,dok je jos uvek Pokrajina,i nemojte iskljucivati LSV iz vlasti,ako zelite pravu sliku Vojvodine

Alan Ford

pre 11 godina

@ (Miladin, 29. jun 2012 18:31)

Zaista smesan komentar. Od svih potkupljivih nadjoste Kostunicu da vam krpi rupe nastale zbog eventualnog odlaska socijalista!? Pa sta on ima zajednicko sa DS-om!? Manite se vise trgovine,trgovali ste i s Dacicem pre 4 godine, pa sada imate simptome manijakalne depresije. Treba cutati i cuvati to malo sto imate,da ne bi ostali bez icega. Najdobronamernije.

DuleNS

pre 11 godina

Pa valjda je veca tezina vlada Vojvodine od gradonacelnika Beograda. Neka smeni SPS Djilasa, pa znate kako je SPS zavrsio.........