Dinkić izbacio Gojković zbog Tadića

Presedništvo URS-a isključilo je Maju Gojković i njenu Narodnu partiju zbog kako su saopštili "grubog kršenja koalicionog sporazum i odluke Predsedništva URS".

Info

Izvor: B92

Utorak, 26.06.2012.

12:41

Default images

Maja Gojković je nedavno podržala lidera DS-a Borisa Tadića da treba da bude novi premijer Srbije.

Narodna partija Maje Gojković je na listi URS-a dobila dva mandata u Skupštini Srbije, a URS navodi da je ona ta dva mandata mimo znanja i saglasnosti Predsedništva URS-a samostalno ponudila Demokratskoj stranci za pokušaj formiranja tzv. „patrljak vlade“.

USR saopštava da je Maja Gojković samostalno vodila pregovore sa potencijalnim koalicionim partnerima, neovlašćeno i u svom ličnom interesu uprkos odluci Predsedništva URS da se pregovori o formiranju vlasti vode jedinstveno.

Osim toga, Narodna partija je mandate osvojene na listama URS-a na lokalnim izborima u Leskovcu, Nišu i Mladenovcu takođe zloupotrebila u sopstvenom interesu, dodaje URS.

Predsedništvo URS-a se zahvaljuje Maji Gojković na dosadašnjoj saradnji i želi joj puno uspeha u daljem političkom radu.

. Maja Gojković je u izjavi za B92 rekla da je od medija saznala da je isključena iz URS-a i da niko ni nju ni njenu stranku nije pozvao na sastanak predsedništva URS-a.

"Razlozi za to su samostalno politčkog delovanja Narodne partije i to što smo odlučili da održimo obećanje koje smo da li u kampanji a to je da prvenstveno sarađujemo sa DS i da se sa Borisom Tadićem razgovora o formiranju budće vlade. Obrazloženje isključenja koje je napisao URS znači da ih nije ni interesovalo šta smo mi razgovarali sa Tadićem. I ne vidim u čemu je smrtni greh kada predsednik jedne stranke razgovara s jednim od kandidata za premijera, uostalom razgovarali su i ostali predsednici stranka koji čine koaliciju URS, samo što to neko javno prizna a neko o tome ćuti", kaže Maja Gojković.

Ona je navela da je ionako predsedništvo Narodne partije donelo odluku da njena dva poslanika u parlamentu nastupaju samsotalno.

"Taj dopis ćemo dostaviti Skupštini Srbije a i svakako bi došlo dorazlaza između nas i G17 plus", rekla je Maja Gojković i dodala da je očigledno da URSu možete biti član samo ako bespogovorno slušate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: