Utorak, 26.06.2012.

12:41

Dinkić izbacio Gojković zbog Tadića

Presedništvo URS-a isključilo je Maju Gojković i njenu Narodnu partiju zbog kako su saopštili "grubog kršenja koalicionog sporazum i odluke Predsedništva URS".

Izvor: B92

Dinkiæ izbacio Gojkoviæ zbog Tadiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

hrvoje

pre 11 godina

Gojkovic nije ni zasluzila bolje.Ako je ona toliki demokrata,kako je moguce da menja misljenje i kome ce prici,svake godine.Pa kome treba takva politicka gromada,ocigledno samo Dinkicu do juce.

Nebitno

pre 11 godina

@sumadinac
Zar ne bi bilo postenije da se 250 poslanika bira iz npr iz 250 opstina u Srbiji. Imenom i prezimenom. A moglo bi i manje poslanika, mozda. Bira se poslanik imenom i prezimenom. Njega moze da opozove/smeni iskljucivo njegova izborna jedinica odnosno njegovi biraci. Sto da parlament bude pun npr Beogradskih poslanika. Kad ce oni uciniti nesto za Suboticu, Novi Sad, Sabac, Kragujevac, Cacak, Nis...
U ovom konkretnom slucaju, recimo poslanik Pera iz opstine X koji je obecao nesto, a sad to ne postuje bi mogao biti smenjen recimo peticijom pa ponovljenim izborima u opstini X.
Korektnije je od ovog cirkusa.

Sumadinac

pre 11 godina

@cak i jednopartijski sistem je bio bolji od ovoga

Ako je takoonda pravac severna koreja i tamo glasajte ili kina mozda cete tamo poznavati komsiju...
Dragi/akolega komentatoru,akada si to neskoga osim visokih partijskih komunistickih funkcionera poznavao?
A da, jesi jer. Si i sam bio drug clan ali si bio i krtica kojinje dojavljivao ko slavi slavu,ko treba da vrati stan jer ima kucu, mozda znas gde su sahranjeni vidjeni kragujevcani pobijeni '45e
Ako je to bilo bolje onda imam poruku za tee ali mi je moderator nece objaviti pa razmili zato sam sta ti je ciniti ako tako razmisljas. Zivi svoj zivot a na lokalu glasas za ljude koje znas a na republickom nivou nije lako i ne moze sako.
Ovo vazi i za sve koji su ti dali plus!!!!!!!

Simo Bosanac

pre 11 godina

Normalno je da se gospođa Gojković nije zadržala ni u URS-u predugo, jer ona se afirmisala kao osoba koja preko noći promeni svoja politička ubeđenja, ali i dokazuje da je Dinkić taj koji odlučuje o svemu iako u prvi plan izbacuje osobe koje nisu toliko omražene kao on.

racun

pre 11 godina

@Ekonomska računica, 26. jun 2012 13:13
Losa ti je racunica. Bez Maje Gojkovic Dinkic bi na izborima dobio isto glasova ili vise, ne bi dobio manje.
Ona u svom mestu nije ni cenzus nije presla a dobila je na poklon 2 poslanika.
Ona je potpuno nebitna, kao i oni fantomi iz "Ni jedan od ponudjenih odgovora" koji su dobili jedan mandat na prevaru.I opet su oni zastupljeni u Skupstini, dok neke partije koje su dobile mnogo vise glasova nisu.
Dinkic je prvo uvede u Skupstinu pa je onda izbaci iz svoje koalicije. Sto ju je stavljao u koaliciju?
Od radikalskog funkcionera i gradonacelnika do "prirodnog partnera" DSa.

milan

pre 11 godina

Sada barem znamo tacno ko se kuplerajski ponasa i ko je zeleo a ko ne saradnju sa demokratama. Dinkic hoce samo one ljude oko sebe kojima moze da dominira ali koji to nedozvoljavaju njih izbegava.

kanibal

pre 11 godina

Jel to svaka vlada bez Dinkića "patrljak vada"
Mladjo, upravo si dolijao.
A Maja je sišla sa tvog voza na vreme.
Vlada će ti trajati ni do proleća, a toliko i imunitet, koji je tvoj jedini cij.
I kako ćeš ti tražiti azil u Rusiji, kad isti nije siguran ni Tomi i Ivici?

Deki

pre 11 godina

Ako se napravi vlada SNS-SPS-PUPS-JS-URS(bez Maje),to znači da će Dinkić biti jedini političar koji je bio stalno u vlasti od 2000-te godine? Šta da kažem,svaka čast!

kaiser

pre 11 godina

Maja je mudro odigrala, videći da će URS u vladu sa radikalima i SPS.
Zna odlično da će kompletan sastav radikalsko/socijalističke vlade na proleće očajnički tražiti azil u Rusiji, i to samo oni koji izbegnu hapšenje.
Svaka čast na dalekovidosti Majo. Prepusti Dinkića njegovoj sudbini, dugo ju je izbegavao...

bane

pre 11 godina

Tako joj i treba kad se udružuje sa Dinkićem koji je svim svojim partnerima udarao kolac u ledja. Dinkićev G17 je dobio oko 1% glasova, sve ostalo su glasovi lokalaca-gradonačelnika koje gradjani poznaju u njihovim gradovima tj. Maje Gojković, Ničića i naročito Verka Stefanovića. Oni su uveli Dinkića u parlament i sada će ispaštati zbog toga jer ih je Dinkić jeftino prevario i oteo im glasove. Neverovatno kako Srbijanci padaju na jeftine fore koje im podmeće Dinkić. Sledeći korak Dinkića je udruživanje sa Vučićem i Tabakovićkom kako bi se opet dočepao fotelja i državnih para. Teško tebi Srbijo ali sama si kriva za svoju zlehudu sudbinu.

Nebojsa

pre 11 godina

Maja Gojkovic je bila vise od 10 godina u SRS-u. 2004. je osnovala grupu gradjana, i kao njen kandidat izabrana za gradonacelnicu Novog Sada. Nakon izbora 2008. osnovala je Narodnu partiju. Neko vreme je bila bliska sa DSS-om, a onda je nedavno usla u URS. Posle majskih zibora 2012. godine ponudila je 2 mandata svoje partije kao podrsku DS-u za formiranje vlade.
Koja li ce biti naredna stranka koju ce Maja podrzati?

mali radoica

pre 11 godina

U Srbiji je politika prava "komendija" do juče su mrzeli ovog Dinkića najstrašnije, a sad ga žestoko brane od neke minorne Maje Gojković, jer se približio Nikoliću i Vučiću. ..i posle neko da kaže da politika nije čist interes. Dinkić vraća Tadiću što ga ovaj neće preko Gojkovićeve. Dačić se ljulja između Tadića i Nikolića podiže sebi cenu kao i preko ldp-a diže sebi cenu. Samo vi SNS-ovci pravite vladu sa Dačićem i na kraju ćete za stanje u zamlji da budete jedini krivci tačnije Nikolić, a Dačić i Dinkić će za sledeće izbore da nakupi još više glasača. i tako će Srbija da nastavi da traći svoje dragoceno vreme dok se sve političke opcije ne izređaju po njoj i tako ćemo da protraćimo još jedno 20 godina. Pola smo već protraćili, mada je vrlo verovatno da je Srbija još 20 godina pre Miloševića krenula nizbrdo.

Nebojsa

pre 11 godina

Maja Gojkovic je bila vise od 10 godina u SRS-u. 2004. je osnovala grupu gradjana, i kao njen kandidat izabrana za gradonacelnicu Novog Sada. Nakon izbora 2008. osnovala je Narodnu partiju. Neko vreme je bila bliska sa DSS-om, a onda je nedavno usla u URS. Posle majskih zibora 2012. godine ponudila je 2 mandata svoje partije kao podrsku DS-u za formiranje vlade.
Koja li ce biti naredna stranka koju ce Maja podrzati?

ZoranNS

pre 11 godina

S pravom se ljudi pitaju koju ideologiju zastupaju naši političari osim daj što više moći, koju pretvaraju nemilosrdnom pljačkom naroda u kapital. Maja je kao od svih napuštena devojka koja bi da se kači svima o vrat ali je niko neće.

Samo dosledno

pre 11 godina

Politički CV Maje Gojković:

- SRS - check - bila
- DSS - check - bila
- URS - check - bila
- DS - check - nudila se.

Neka se pripremi LDP.

Branko

pre 11 godina

Maja bi bila izbacena u svakom slucaju zato sto je postignut dogovor sa naprednjacima a oni je ne zele u koaliciji. Tako da je ovo samo prazna prica ali sta nije u Srbiji.

cak i jednopartijski sistem je bolji od ovog sto imamo danas

pre 11 godina

Najpostenije bi bilo da se poslanici biraju vecinskim sistemom,znaci imenom i prezimenom.Kao sto se bira deo pokrajnskih poslanika.Pa da vidimo ko koliko vredi.I naravno da vlasnik mandata bude poslanik.Na taj nacin bi izbor bio posteniji,poslanici kvalitetniji a mi kao biraci bi imali mogucnost da opozovemo "svog" poslanika.I to bi naravno podrazumevalo da svi regioni imaju svog predstavnika u parlamentu.A ne ovako da glasam za nekakve liste koalicija i nemam pojma za koga u stvari glasam.I onda recimo vidim da je vecina poslanika iz Beograda a da neki krajevi nemaju nikog.
Hocu da glasam za nekog koga znam ko je i sta je,ili bar mogu da dodjem do informacija ako me zanimaju.A ovo skrivanje iza imena stranaka,koalicija,lista je bruka i sramota.Kompletno izigravanje i volje biraca i proste logike.

D.

pre 11 godina

Šta bivši RADIKAL, jedan od osnivača SRS Maja Gojković ima da traži sa BILO KOJOM demokratskom partijom? Ta ja Gojkovićeva je tragedija srpske politike. Tipična pojava: preletači, presvlakači bez IKAKVOG STAVA I PRINCIPA. Samo gola korist. URS i Dinkić su 100% u pravu. Oni su je uveli u parlament, a ona im prvom prilikom podmetnula nogu. U NS nije prešla ni cenzus. Toliko je 'poštujemo'. I DS treba da joj zahvali na 'uslugama' a ne da dozvoli da ih ona blamira.

alan ford

pre 11 godina

vi politicari ne vidite da je smrtni greh u tome sto ste prevaranti. Potpisali ste sporazum gospodjo Gojkovic koji ste prekrsili. Vi ste dakle prevarant, u tome je smrtni greh, dakle prevara. Jel sad jasno?

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Ваљда се каже: Избацио Гојковићеву или М. Гојковић.
То је скоро неважно; ИЗБАЦИО ЈЕ ОН ОДАВНО земљу и државу Србију (све с'нама грађанима) из економских, финасијских,... нормалних токова.

Да се Млађан за зелен бор ухвати
И он би се зелен осушио.

krstivoje

pre 11 godina

Tako je to kad Sosa suknjom vesla a keceljom krmari po tem dunavu,nije jasno cime je ona iznenadjena,pa ona je prva dala sut kartu Mladji kad je preletela kod BoTe i pristala na vladu bez sefa URS-a sto je mora se priznati bilo malo neprijatno za dobar ukus,ali politicari su operisani od dobrog ukusa,tako su drugovi klonirani,nisu oni krivi.

Rade

pre 11 godina

Neki su ovde potpuno zamenili teze. Greh Gojkoviceve nije u tome sto je ona sa nekim razgovarala ili to sto su njene politicke simpatije uz Tadica. Njen greh je u tome sto je pristala da udje u vladu koja bi iskljucila URS, na ciju je listu izabrana, i to sve zbog licne sujete Tadica. Na njenu nesrecu, Dacic nije pristao da bude deo takve kombinatorike, otisao je kod Dinkica da se sa njim dogovori o buducoj vladi a Gojkoviceva je platila logicnu cenu svoje prevrtljivosti. Ironija je to sto ce Gojkoviceva sada silom prilika verovatno (ako Tadic popusti) postati opozicija vladi u kojoj su i Tadic i Dinkic :)

Igorko

pre 11 godina

Ne volim Dinkica,ali Maja Gojkovic nikada ne bi bila u Skupstini da se nije slepala sa URS-om. I uostalom, koja sramota da jos i ona pravi vladu.

pancevac

pre 11 godina

bravo Mladjo, da je bio pametan da sa njima nije ni pravio koalicioni sporazum, prosao bi sigurno mnogo bolje na republickim izborima ali sta je tu je ...

paracinac

pre 11 godina

dinkic je definitivno, preko dacica, otklizao do nikolica i vucica. a u kampanji je isla prica da ce sa demokratama da pravi vladu. tuzno!

Flavije sas Slavije

pre 11 godina

Za URS je pitanje ulaska u vladu, pitanje zivota i smrti! Oni su se toliko zaduzili u kampanji i napravili toliki minus da je sada jedini nacin da to isplate ulazak u vladu i uzimanje resora gde ce tu lovu pomazdisati.
Borba je to, borba na zivot i smrt! (pogledajte im samo podocnjake na poslednjim slikama)

sapunica

pre 11 godina

gazda se izbezobrazio a još nije zaseo u svoje fotelje. naprednjaci će dobiti partnere kakve zaslužuju, svi zajedno u sivoj zoni, suvereni u paktiranju sa đavolom.

partijski neprijatelj br. 1

pre 11 godina

Jadna Maja uvek nesto partijski nepodobna....
Ovo je kao kod Tileta. Ako nisi uz partiju onda si protiv nje.

Mnogo se ovaj Mladja osilio a iz izbora u izbore sve ih je manje uz nadam se tendenciju da poput radikala nestanu sa pol. scene. Pa Maja je i od njih otisla - naslucujem povezanost :).

O ne, ko ce nam onda zauzimati fotelje po javnim preduzecima?!

tirion

pre 11 godina

ovaj izborni sistem je takvo g....
znaci realno, moguce je da se sve stranke fuzionisu u dve koalicije, i da tako predju cenzus, a da se onda lepo rasture i svi i dalje sede u skupstini i vladi, samo se dogovore ko otprilike ima koliko poslanika...
pa ovo je komedija...

Faf Tedi

pre 11 godina

Jos do juce su iz SNS izjavljivali kako Dinkic treba da robija zbog pronevera i losih privatizacija, kako je izdajnik i da ce cim dodju na vlast sve to procesljati. Naravno, po domacem obicaju, zarad vlasti, nudi mu se mesto premijera!

Ne znam samo kako domace politicare nije sramota kada se gledaju oci u oci sa diplomatama u Briselu ili negde drugde. Nije da nema tamo korupcije, nego mi i oni u smislu standarda, industrije, infrastrukture i svih ostalih parametara. Kako li ih stranci gledaju. Pa nista bolje od sprdnji i novih uslova ni ne zasluzujemo.

hugo

pre 11 godina

Slazem se sa odlukom URS-a, ako je vec sa njima bila u koaliciji sa njima je zajednicki trebala i da pregovara i donosi odluke, a gospodjica koja je promenila tri stranke zarad vlasti i licnih interesa je malo pozurila da obezbedi sebe u novoj vladi, e sada je ostala kratkih rukava!!!!

zorz

pre 11 godina

Nekada sam se pitao sta ce jedna mirna,lepo vaspitana,stalozena osoba medju radikalima...nedavno mi apsolutno nije bilo jasno sta ce sa Dinkicem jer sistem funkcionisanja te partije jako dobro poznajem...nadam se da ce ovaj potez znaciti da Maja nikada vise nece saradjivati sa ovim ljudima.Ne idu oni uz nju...isuvise su losi da se ne izrazim grublje...srecno Maja

NekoIzMase

pre 11 godina

Skupili se s konca i konopca, ne bi li prebacili 5% i dobili kog poslanika ...

Da je sreće, ovako smešne likove ne bi imali na političkoj sceni, već bi se družili sa radikalima ...

Da podsetim, da je jedina stranka koja je samostalno nastupila i prešla cenzus DSS ....

Citalac

pre 11 godina

Lepo vas molim da inicirate preko javnih medija akciju ponovnog uvodjenja radnih akcija.

Npr. pokretanje Drine da tece uzvodno, ili zagrevanje sjenicke visoravni zimi. Politicari ( svi ), kao avangarda i primer narodu, neka krenu prvi I NE VRACAJU SE DOK SE PROJEKAT NE ZAVRSI.

Da, na kraju, i mi imamo koristi i malo zadovoljstva od njih.

d

pre 11 godina

Znači URS sad ima 2 odbornika manje. Za 2-3 meseca pobuniće se Palmini odbornici,pa Krkobabićevci,pa iz Nove Srbije, tako da će vlada SNS-SPS-URS trajati najviše godinu dana.

Jegulja

pre 11 godina

pa ne znam sta je mladja ocekivao. urs je skup pilicara gde svako hoce svoj deo. nadam se da je to kraj za petooktobarski jul mada ja bih celu politicku scenu ukinuo. ne zna se ko je gori.

belilistic

pre 11 godina

Svi napolje iz zemje ionako iste face dzaba jedu hleb sve ove godine.Sve sto ste mogli vec ste upropastili. Inace smatram da je seseljeva advokatica vec dovoljno upropastila Novi Sad i ako takva licnost treba Kluniju,onda je to veeliki problem.

upuceni

pre 11 godina

Ovako Dinkica niko nije izradio:
1.kada je nju uveo u igru napustili su ga kadroviu u N. Sadu(Radonjic..),
2.mislio da c proc kao u Kragujevcu, a ono nije presla cenzus,
3.ozla 2 poslanica mesta nizasta i
4. zigrala mu iza ledja, a nije pro[lo ni 40 dana...

Strogg

pre 11 godina

A počela je svoju političku karijeru kao radikalka sa extremnijim političkim stavovima od samog Šešelja! A sada zamera Dinkiću zbog prilaska SNS-u odnosno, ona je levičar i mesto joj je uz DS! khkhkh( kašalj) A zašto mi uopšte izlazimo na izbore? Zašta god i za kog mi glasali, vladu formiraju oni iz zadnjih klupa, večiti ponavljači koji se nekako upišu u sledeći razred, odnosno sledeću vladu! Ko je glasao za Vuka Draškovića, Zaharija Trnavčevića (imam lične simpatije prema njemu ali ne kao političaru), Maju Gojković ili Milanku Karić i Miljenka Deretu! Ako svoj glas treba da dam nekome ko promeni politički stav posle izbora a da ja ne mogu da promenim svoju odluku zbog toga...trula nam je Danska
Cenzus 10%, pa nek ide život!

Vojkan

pre 11 godina

Ona najbolje zna zbog cega ne treba praviti vladu sa Tomom i Vucicem. Dinkicu je jedino vazno da ostane u vlasti pa makar i sa partnerima za koje je vise puta rekao da nikada i ni po koju cenu nece uci u koaliciju. A sad se sprema da upravo to uradi.

Dule NS

pre 11 godina

-Ih koliko malih diktatorčića ima u ovoj Srbiji pa to je strašno!
-Ovaj Dinkić kada bi nekim čudom osvojio vlast bio bi 10 puta gori od Slobe!

sasa jokic

pre 11 godina

Ha, ha, ha. Ajde da budemo ozbiljni, kome vise smeta Maja, Tadicu ili Nikolicu? Gospodo spremite se za rusku cizmu, i povratak u devedesete!

ekonomista

pre 11 godina

Iako nisam glasao za URS, bravo za ovo! Principijelno i edukativno...imamo preko 40 partija u ovom sazivu Parlamenta. Sad bi svaki lokalni serif da pregovara i trguje samostalno. Bolje bi bilo pijacu otvoriti onda i zaboraviti skupstinu...

Lazar

pre 11 godina

Ma bas nju briga. Preko vasih ledja je dosla do poslanika i odbornika po opstinama. Ma ko bi glasao za tu (ne znam ni kako se zove) partiju? Sami ste krivi , vratili ste je u politicki zivot

Ekonomska računica

pre 11 godina

E pa, "prijatelji" iz tzv. URS, sad ste pali ispod cenzusa od 5%. Bez 2 mandata Narodne partije Maje Gojković, sada imate 14 poslanika. Ako ste do danas, sa osvojenih 5,51% imali 16 poslanika, sada, sa 14 poslanika imate 4,82%.

KP

pre 11 godina

Kakvi su ovo izrazi "kaucuk clanovi", "kaucuk politika", "patrljak vlada". Kako su samo metaforicni ovi nasi "politicari", hiperbolicno metaforicni eto i ja lupih pa ostade ziv!

sdned

pre 11 godina

Mora Dinkić da kontroliše sve!! Ne da on nikome manevarski prostor.
A jak su potencijalni partner u Vladi... Sve su Vlede do sada upropastili, usput i ekonomiju ove zemlje, a sada se raspadaju još i pre formiranja Vlade.
Pa ko ih takve i zašto uopšte želi? To je zanimljivo pitanje?
Drži li Dinkić Dačića i ostale "jača igrače" nečim u šaci? Afera kofer?

Politicari sa obrazom?

pre 11 godina

Ova Maja mi se sve vise svidja, ovo je primer Dacicu kako treba stajati iza svojih reci u predizbornoj kampanji, pa makar to znacilo da i idete u opoziciju. Majo, imate moje postovanje nakon svega ovoga.

Mikica

pre 11 godina

Mogu da joj pljunu pod prozor. Shvatila je ona s kim ima posla. Ali to je samo pocetak, jer URS(G17) je pred raspadom. Danas kad je Kipar zatrazio od EU pomoc za svoje banke, mozda ce se otkriti gde su nase pare sa Kipra. Pare ce dobiti, ali institucije EU pocinju istragu o poslaovanju banaka na Kipru. Valjda ne treba da objasnjavam ko je obecao da ce nase pare sa Kipra vrati, a da je na volseban nacin posle ispalo da od toga nema nista.

došla maca na vratanca

pre 11 godina

Gospodine Dinkiću,Imala je dobrog učitelja, gospodjica Maaaja je nervozna pa je odmah to uradila što ste VI uradili DS više puta. .

Ranko

pre 11 godina

Pocela kupo-prodaja. Šta reći Srbija će biti jedno tužno mesto za život. Ovi koji se raduju danas sutra će da plaču. Ej narode šta je sa vama

apsurd

pre 11 godina

Sad je URS ispod cenzusa, kakva je ovo smejurija od zemlje. Inace, Dinkic bez Gojkoviceve u Vojvodini ne bi dobio ni koliko je dobio. Kandidat za srbijanskog Sanadera ocito hoce po svaku cenu licno u vladu jer ga tako stiti imunitet od krivicnog postupka u Telekomu koji se u Austriji vec uveliko vodi.

Ja

pre 11 godina

Ja bih pre rekao da je Dinkić izdao Maju. Ona je samo htela da URS nastavi saaradnju sa dosadašnjim koalicionim partnerima, a Dinkić je petljao s bivšim radikalima

Zoran

pre 11 godina

Ako URS, odnosno Dinkic hoce u vladu SNS, SPS, a rekli su da hoce, onda mora da se resi stare radikalke Maje Gojkovic koju su Toma i Vucic davno najurili iz SRS-a. Mislim da je to Dinkicu bio uslov da udje u vladu, sve ostalo su price za malu decu. Politicari shvatite jednom da nismo mi svi blesavi i ne kapiramo sta su vase igrarije, sramota. Fuj

Zabrinuti član G17+

pre 11 godina

Nemoj Dinkiću samo da isključiš Kalanovićku i Grubješićku jer onda smo stvarno propali.Tada pada i tvoj koncept ekonomskog oporavka koji si tako
lepo i stručno spremio a plasiraš ga baš sada a ne pre 12 godina koliko
si u vlasti :)

Donvladeo

pre 11 godina

Znaci ipak se pravi vlada sa naprednjacima, cim su izbacili Maju Gojkovic. Tadić ne samo da je izgubio kompas, nego i vladu, kako je krenulo mozda će nam i Vučić biti novi gradonačelnik Beograda.

Bravo Majo napred NP

pre 11 godina

Hahahha pa sta si ti mislio Mladjo da ce zbog tebe i tvog interesa ostali da cute! Bravo za Maju Dinkic je zlo za ekonomiju i privredu,zato i treba da ispadne iz ove vlade! I ostali ce sad da krenu URS je devojka za jedno leto osipanje krece!

xox

pre 11 godina

Koliko ja shvatam, URS nije politička partija već grupa građana. kako je moguće da grupa građana 1) učestvuje na parlamentarnim izborima (čemu onda služe partije???), 2) pravi i komanduje koalicijama, itd. Ni najmanje nisam fan Maje Gojković, isto kao što nisam fan Mlađe, Tadića ili Nikolića, ali politički život Srbije ide iz apsurda u apsurd. Naši vajni političari ne umeju da ustroje ni elementaran red u bazičnim institucijama.

salej.

pre 11 godina

e, moj Mladjo. sada ces se lepo druziti sa Vucicem,Nikolicem, a posebno sa tvojim starim prijateljima Vulinom, Veljom i jos posebnije sa KARICEM! TVOJIM NAJBOLJIM DRUGOM. Nadam se da ces sada, napokon lepo spavati i uzivati u vlasti.

salej.

pre 11 godina

e, moj Mladjo. sada ces se lepo druziti sa Vucicem,Nikolicem, a posebno sa tvojim starim prijateljima Vulinom, Veljom i jos posebnije sa KARICEM! TVOJIM NAJBOLJIM DRUGOM. Nadam se da ces sada, napokon lepo spavati i uzivati u vlasti.

Ekonomska računica

pre 11 godina

E pa, "prijatelji" iz tzv. URS, sad ste pali ispod cenzusa od 5%. Bez 2 mandata Narodne partije Maje Gojković, sada imate 14 poslanika. Ako ste do danas, sa osvojenih 5,51% imali 16 poslanika, sada, sa 14 poslanika imate 4,82%.

Dule NS

pre 11 godina

-Ih koliko malih diktatorčića ima u ovoj Srbiji pa to je strašno!
-Ovaj Dinkić kada bi nekim čudom osvojio vlast bio bi 10 puta gori od Slobe!

Donvladeo

pre 11 godina

Znaci ipak se pravi vlada sa naprednjacima, cim su izbacili Maju Gojkovic. Tadić ne samo da je izgubio kompas, nego i vladu, kako je krenulo mozda će nam i Vučić biti novi gradonačelnik Beograda.

Bravo Majo napred NP

pre 11 godina

Hahahha pa sta si ti mislio Mladjo da ce zbog tebe i tvog interesa ostali da cute! Bravo za Maju Dinkic je zlo za ekonomiju i privredu,zato i treba da ispadne iz ove vlade! I ostali ce sad da krenu URS je devojka za jedno leto osipanje krece!

Vojkan

pre 11 godina

Ona najbolje zna zbog cega ne treba praviti vladu sa Tomom i Vucicem. Dinkicu je jedino vazno da ostane u vlasti pa makar i sa partnerima za koje je vise puta rekao da nikada i ni po koju cenu nece uci u koaliciju. A sad se sprema da upravo to uradi.

tirion

pre 11 godina

ovaj izborni sistem je takvo g....
znaci realno, moguce je da se sve stranke fuzionisu u dve koalicije, i da tako predju cenzus, a da se onda lepo rasture i svi i dalje sede u skupstini i vladi, samo se dogovore ko otprilike ima koliko poslanika...
pa ovo je komedija...

došla maca na vratanca

pre 11 godina

Gospodine Dinkiću,Imala je dobrog učitelja, gospodjica Maaaja je nervozna pa je odmah to uradila što ste VI uradili DS više puta. .

Flavije sas Slavije

pre 11 godina

Za URS je pitanje ulaska u vladu, pitanje zivota i smrti! Oni su se toliko zaduzili u kampanji i napravili toliki minus da je sada jedini nacin da to isplate ulazak u vladu i uzimanje resora gde ce tu lovu pomazdisati.
Borba je to, borba na zivot i smrt! (pogledajte im samo podocnjake na poslednjim slikama)

belilistic

pre 11 godina

Svi napolje iz zemje ionako iste face dzaba jedu hleb sve ove godine.Sve sto ste mogli vec ste upropastili. Inace smatram da je seseljeva advokatica vec dovoljno upropastila Novi Sad i ako takva licnost treba Kluniju,onda je to veeliki problem.

Jegulja

pre 11 godina

pa ne znam sta je mladja ocekivao. urs je skup pilicara gde svako hoce svoj deo. nadam se da je to kraj za petooktobarski jul mada ja bih celu politicku scenu ukinuo. ne zna se ko je gori.

Zabrinuti član G17+

pre 11 godina

Nemoj Dinkiću samo da isključiš Kalanovićku i Grubješićku jer onda smo stvarno propali.Tada pada i tvoj koncept ekonomskog oporavka koji si tako
lepo i stručno spremio a plasiraš ga baš sada a ne pre 12 godina koliko
si u vlasti :)

Strogg

pre 11 godina

A počela je svoju političku karijeru kao radikalka sa extremnijim političkim stavovima od samog Šešelja! A sada zamera Dinkiću zbog prilaska SNS-u odnosno, ona je levičar i mesto joj je uz DS! khkhkh( kašalj) A zašto mi uopšte izlazimo na izbore? Zašta god i za kog mi glasali, vladu formiraju oni iz zadnjih klupa, večiti ponavljači koji se nekako upišu u sledeći razred, odnosno sledeću vladu! Ko je glasao za Vuka Draškovića, Zaharija Trnavčevića (imam lične simpatije prema njemu ali ne kao političaru), Maju Gojković ili Milanku Karić i Miljenka Deretu! Ako svoj glas treba da dam nekome ko promeni politički stav posle izbora a da ja ne mogu da promenim svoju odluku zbog toga...trula nam je Danska
Cenzus 10%, pa nek ide život!

ekonomista

pre 11 godina

Iako nisam glasao za URS, bravo za ovo! Principijelno i edukativno...imamo preko 40 partija u ovom sazivu Parlamenta. Sad bi svaki lokalni serif da pregovara i trguje samostalno. Bolje bi bilo pijacu otvoriti onda i zaboraviti skupstinu...

Lazar

pre 11 godina

Ma bas nju briga. Preko vasih ledja je dosla do poslanika i odbornika po opstinama. Ma ko bi glasao za tu (ne znam ni kako se zove) partiju? Sami ste krivi , vratili ste je u politicki zivot

xox

pre 11 godina

Koliko ja shvatam, URS nije politička partija već grupa građana. kako je moguće da grupa građana 1) učestvuje na parlamentarnim izborima (čemu onda služe partije???), 2) pravi i komanduje koalicijama, itd. Ni najmanje nisam fan Maje Gojković, isto kao što nisam fan Mlađe, Tadića ili Nikolića, ali politički život Srbije ide iz apsurda u apsurd. Naši vajni političari ne umeju da ustroje ni elementaran red u bazičnim institucijama.

upuceni

pre 11 godina

Ovako Dinkica niko nije izradio:
1.kada je nju uveo u igru napustili su ga kadroviu u N. Sadu(Radonjic..),
2.mislio da c proc kao u Kragujevcu, a ono nije presla cenzus,
3.ozla 2 poslanica mesta nizasta i
4. zigrala mu iza ledja, a nije pro[lo ni 40 dana...

Zoran

pre 11 godina

Ako URS, odnosno Dinkic hoce u vladu SNS, SPS, a rekli su da hoce, onda mora da se resi stare radikalke Maje Gojkovic koju su Toma i Vucic davno najurili iz SRS-a. Mislim da je to Dinkicu bio uslov da udje u vladu, sve ostalo su price za malu decu. Politicari shvatite jednom da nismo mi svi blesavi i ne kapiramo sta su vase igrarije, sramota. Fuj

KP

pre 11 godina

Kakvi su ovo izrazi "kaucuk clanovi", "kaucuk politika", "patrljak vlada". Kako su samo metaforicni ovi nasi "politicari", hiperbolicno metaforicni eto i ja lupih pa ostade ziv!

Ja

pre 11 godina

Ja bih pre rekao da je Dinkić izdao Maju. Ona je samo htela da URS nastavi saaradnju sa dosadašnjim koalicionim partnerima, a Dinkić je petljao s bivšim radikalima

apsurd

pre 11 godina

Sad je URS ispod cenzusa, kakva je ovo smejurija od zemlje. Inace, Dinkic bez Gojkoviceve u Vojvodini ne bi dobio ni koliko je dobio. Kandidat za srbijanskog Sanadera ocito hoce po svaku cenu licno u vladu jer ga tako stiti imunitet od krivicnog postupka u Telekomu koji se u Austriji vec uveliko vodi.

NekoIzMase

pre 11 godina

Skupili se s konca i konopca, ne bi li prebacili 5% i dobili kog poslanika ...

Da je sreće, ovako smešne likove ne bi imali na političkoj sceni, već bi se družili sa radikalima ...

Da podsetim, da je jedina stranka koja je samostalno nastupila i prešla cenzus DSS ....

Faf Tedi

pre 11 godina

Jos do juce su iz SNS izjavljivali kako Dinkic treba da robija zbog pronevera i losih privatizacija, kako je izdajnik i da ce cim dodju na vlast sve to procesljati. Naravno, po domacem obicaju, zarad vlasti, nudi mu se mesto premijera!

Ne znam samo kako domace politicare nije sramota kada se gledaju oci u oci sa diplomatama u Briselu ili negde drugde. Nije da nema tamo korupcije, nego mi i oni u smislu standarda, industrije, infrastrukture i svih ostalih parametara. Kako li ih stranci gledaju. Pa nista bolje od sprdnji i novih uslova ni ne zasluzujemo.

hugo

pre 11 godina

Slazem se sa odlukom URS-a, ako je vec sa njima bila u koaliciji sa njima je zajednicki trebala i da pregovara i donosi odluke, a gospodjica koja je promenila tri stranke zarad vlasti i licnih interesa je malo pozurila da obezbedi sebe u novoj vladi, e sada je ostala kratkih rukava!!!!

Mikica

pre 11 godina

Mogu da joj pljunu pod prozor. Shvatila je ona s kim ima posla. Ali to je samo pocetak, jer URS(G17) je pred raspadom. Danas kad je Kipar zatrazio od EU pomoc za svoje banke, mozda ce se otkriti gde su nase pare sa Kipra. Pare ce dobiti, ali institucije EU pocinju istragu o poslaovanju banaka na Kipru. Valjda ne treba da objasnjavam ko je obecao da ce nase pare sa Kipra vrati, a da je na volseban nacin posle ispalo da od toga nema nista.

Politicari sa obrazom?

pre 11 godina

Ova Maja mi se sve vise svidja, ovo je primer Dacicu kako treba stajati iza svojih reci u predizbornoj kampanji, pa makar to znacilo da i idete u opoziciju. Majo, imate moje postovanje nakon svega ovoga.

sdned

pre 11 godina

Mora Dinkić da kontroliše sve!! Ne da on nikome manevarski prostor.
A jak su potencijalni partner u Vladi... Sve su Vlede do sada upropastili, usput i ekonomiju ove zemlje, a sada se raspadaju još i pre formiranja Vlade.
Pa ko ih takve i zašto uopšte želi? To je zanimljivo pitanje?
Drži li Dinkić Dačića i ostale "jača igrače" nečim u šaci? Afera kofer?

d

pre 11 godina

Znači URS sad ima 2 odbornika manje. Za 2-3 meseca pobuniće se Palmini odbornici,pa Krkobabićevci,pa iz Nove Srbije, tako da će vlada SNS-SPS-URS trajati najviše godinu dana.

Igorko

pre 11 godina

Ne volim Dinkica,ali Maja Gojkovic nikada ne bi bila u Skupstini da se nije slepala sa URS-om. I uostalom, koja sramota da jos i ona pravi vladu.

sapunica

pre 11 godina

gazda se izbezobrazio a još nije zaseo u svoje fotelje. naprednjaci će dobiti partnere kakve zaslužuju, svi zajedno u sivoj zoni, suvereni u paktiranju sa đavolom.

Rade

pre 11 godina

Neki su ovde potpuno zamenili teze. Greh Gojkoviceve nije u tome sto je ona sa nekim razgovarala ili to sto su njene politicke simpatije uz Tadica. Njen greh je u tome sto je pristala da udje u vladu koja bi iskljucila URS, na ciju je listu izabrana, i to sve zbog licne sujete Tadica. Na njenu nesrecu, Dacic nije pristao da bude deo takve kombinatorike, otisao je kod Dinkica da se sa njim dogovori o buducoj vladi a Gojkoviceva je platila logicnu cenu svoje prevrtljivosti. Ironija je to sto ce Gojkoviceva sada silom prilika verovatno (ako Tadic popusti) postati opozicija vladi u kojoj su i Tadic i Dinkic :)

sasa jokic

pre 11 godina

Ha, ha, ha. Ajde da budemo ozbiljni, kome vise smeta Maja, Tadicu ili Nikolicu? Gospodo spremite se za rusku cizmu, i povratak u devedesete!

zorz

pre 11 godina

Nekada sam se pitao sta ce jedna mirna,lepo vaspitana,stalozena osoba medju radikalima...nedavno mi apsolutno nije bilo jasno sta ce sa Dinkicem jer sistem funkcionisanja te partije jako dobro poznajem...nadam se da ce ovaj potez znaciti da Maja nikada vise nece saradjivati sa ovim ljudima.Ne idu oni uz nju...isuvise su losi da se ne izrazim grublje...srecno Maja

partijski neprijatelj br. 1

pre 11 godina

Jadna Maja uvek nesto partijski nepodobna....
Ovo je kao kod Tileta. Ako nisi uz partiju onda si protiv nje.

Mnogo se ovaj Mladja osilio a iz izbora u izbore sve ih je manje uz nadam se tendenciju da poput radikala nestanu sa pol. scene. Pa Maja je i od njih otisla - naslucujem povezanost :).

O ne, ko ce nam onda zauzimati fotelje po javnim preduzecima?!

D.

pre 11 godina

Šta bivši RADIKAL, jedan od osnivača SRS Maja Gojković ima da traži sa BILO KOJOM demokratskom partijom? Ta ja Gojkovićeva je tragedija srpske politike. Tipična pojava: preletači, presvlakači bez IKAKVOG STAVA I PRINCIPA. Samo gola korist. URS i Dinkić su 100% u pravu. Oni su je uveli u parlament, a ona im prvom prilikom podmetnula nogu. U NS nije prešla ni cenzus. Toliko je 'poštujemo'. I DS treba da joj zahvali na 'uslugama' a ne da dozvoli da ih ona blamira.

Citalac

pre 11 godina

Lepo vas molim da inicirate preko javnih medija akciju ponovnog uvodjenja radnih akcija.

Npr. pokretanje Drine da tece uzvodno, ili zagrevanje sjenicke visoravni zimi. Politicari ( svi ), kao avangarda i primer narodu, neka krenu prvi I NE VRACAJU SE DOK SE PROJEKAT NE ZAVRSI.

Da, na kraju, i mi imamo koristi i malo zadovoljstva od njih.

Ranko

pre 11 godina

Pocela kupo-prodaja. Šta reći Srbija će biti jedno tužno mesto za život. Ovi koji se raduju danas sutra će da plaču. Ej narode šta je sa vama

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Ваљда се каже: Избацио Гојковићеву или М. Гојковић.
То је скоро неважно; ИЗБАЦИО ЈЕ ОН ОДАВНО земљу и државу Србију (све с'нама грађанима) из економских, финасијских,... нормалних токова.

Да се Млађан за зелен бор ухвати
И он би се зелен осушио.

alan ford

pre 11 godina

vi politicari ne vidite da je smrtni greh u tome sto ste prevaranti. Potpisali ste sporazum gospodjo Gojkovic koji ste prekrsili. Vi ste dakle prevarant, u tome je smrtni greh, dakle prevara. Jel sad jasno?

krstivoje

pre 11 godina

Tako je to kad Sosa suknjom vesla a keceljom krmari po tem dunavu,nije jasno cime je ona iznenadjena,pa ona je prva dala sut kartu Mladji kad je preletela kod BoTe i pristala na vladu bez sefa URS-a sto je mora se priznati bilo malo neprijatno za dobar ukus,ali politicari su operisani od dobrog ukusa,tako su drugovi klonirani,nisu oni krivi.

cak i jednopartijski sistem je bolji od ovog sto imamo danas

pre 11 godina

Najpostenije bi bilo da se poslanici biraju vecinskim sistemom,znaci imenom i prezimenom.Kao sto se bira deo pokrajnskih poslanika.Pa da vidimo ko koliko vredi.I naravno da vlasnik mandata bude poslanik.Na taj nacin bi izbor bio posteniji,poslanici kvalitetniji a mi kao biraci bi imali mogucnost da opozovemo "svog" poslanika.I to bi naravno podrazumevalo da svi regioni imaju svog predstavnika u parlamentu.A ne ovako da glasam za nekakve liste koalicija i nemam pojma za koga u stvari glasam.I onda recimo vidim da je vecina poslanika iz Beograda a da neki krajevi nemaju nikog.
Hocu da glasam za nekog koga znam ko je i sta je,ili bar mogu da dodjem do informacija ako me zanimaju.A ovo skrivanje iza imena stranaka,koalicija,lista je bruka i sramota.Kompletno izigravanje i volje biraca i proste logike.

paracinac

pre 11 godina

dinkic je definitivno, preko dacica, otklizao do nikolica i vucica. a u kampanji je isla prica da ce sa demokratama da pravi vladu. tuzno!

Samo dosledno

pre 11 godina

Politički CV Maje Gojković:

- SRS - check - bila
- DSS - check - bila
- URS - check - bila
- DS - check - nudila se.

Neka se pripremi LDP.

Branko

pre 11 godina

Maja bi bila izbacena u svakom slucaju zato sto je postignut dogovor sa naprednjacima a oni je ne zele u koaliciji. Tako da je ovo samo prazna prica ali sta nije u Srbiji.

pancevac

pre 11 godina

bravo Mladjo, da je bio pametan da sa njima nije ni pravio koalicioni sporazum, prosao bi sigurno mnogo bolje na republickim izborima ali sta je tu je ...

Nebojsa

pre 11 godina

Maja Gojkovic je bila vise od 10 godina u SRS-u. 2004. je osnovala grupu gradjana, i kao njen kandidat izabrana za gradonacelnicu Novog Sada. Nakon izbora 2008. osnovala je Narodnu partiju. Neko vreme je bila bliska sa DSS-om, a onda je nedavno usla u URS. Posle majskih zibora 2012. godine ponudila je 2 mandata svoje partije kao podrsku DS-u za formiranje vlade.
Koja li ce biti naredna stranka koju ce Maja podrzati?

kaiser

pre 11 godina

Maja je mudro odigrala, videći da će URS u vladu sa radikalima i SPS.
Zna odlično da će kompletan sastav radikalsko/socijalističke vlade na proleće očajnički tražiti azil u Rusiji, i to samo oni koji izbegnu hapšenje.
Svaka čast na dalekovidosti Majo. Prepusti Dinkića njegovoj sudbini, dugo ju je izbegavao...

racun

pre 11 godina

@Ekonomska računica, 26. jun 2012 13:13
Losa ti je racunica. Bez Maje Gojkovic Dinkic bi na izborima dobio isto glasova ili vise, ne bi dobio manje.
Ona u svom mestu nije ni cenzus nije presla a dobila je na poklon 2 poslanika.
Ona je potpuno nebitna, kao i oni fantomi iz "Ni jedan od ponudjenih odgovora" koji su dobili jedan mandat na prevaru.I opet su oni zastupljeni u Skupstini, dok neke partije koje su dobile mnogo vise glasova nisu.
Dinkic je prvo uvede u Skupstinu pa je onda izbaci iz svoje koalicije. Sto ju je stavljao u koaliciju?
Od radikalskog funkcionera i gradonacelnika do "prirodnog partnera" DSa.

bane

pre 11 godina

Tako joj i treba kad se udružuje sa Dinkićem koji je svim svojim partnerima udarao kolac u ledja. Dinkićev G17 je dobio oko 1% glasova, sve ostalo su glasovi lokalaca-gradonačelnika koje gradjani poznaju u njihovim gradovima tj. Maje Gojković, Ničića i naročito Verka Stefanovića. Oni su uveli Dinkića u parlament i sada će ispaštati zbog toga jer ih je Dinkić jeftino prevario i oteo im glasove. Neverovatno kako Srbijanci padaju na jeftine fore koje im podmeće Dinkić. Sledeći korak Dinkića je udruživanje sa Vučićem i Tabakovićkom kako bi se opet dočepao fotelja i državnih para. Teško tebi Srbijo ali sama si kriva za svoju zlehudu sudbinu.

kanibal

pre 11 godina

Jel to svaka vlada bez Dinkića "patrljak vada"
Mladjo, upravo si dolijao.
A Maja je sišla sa tvog voza na vreme.
Vlada će ti trajati ni do proleća, a toliko i imunitet, koji je tvoj jedini cij.
I kako ćeš ti tražiti azil u Rusiji, kad isti nije siguran ni Tomi i Ivici?

Simo Bosanac

pre 11 godina

Normalno je da se gospođa Gojković nije zadržala ni u URS-u predugo, jer ona se afirmisala kao osoba koja preko noći promeni svoja politička ubeđenja, ali i dokazuje da je Dinkić taj koji odlučuje o svemu iako u prvi plan izbacuje osobe koje nisu toliko omražene kao on.

Deki

pre 11 godina

Ako se napravi vlada SNS-SPS-PUPS-JS-URS(bez Maje),to znači da će Dinkić biti jedini političar koji je bio stalno u vlasti od 2000-te godine? Šta da kažem,svaka čast!

Nebojsa

pre 11 godina

Maja Gojkovic je bila vise od 10 godina u SRS-u. 2004. je osnovala grupu gradjana, i kao njen kandidat izabrana za gradonacelnicu Novog Sada. Nakon izbora 2008. osnovala je Narodnu partiju. Neko vreme je bila bliska sa DSS-om, a onda je nedavno usla u URS. Posle majskih zibora 2012. godine ponudila je 2 mandata svoje partije kao podrsku DS-u za formiranje vlade.
Koja li ce biti naredna stranka koju ce Maja podrzati?

milan

pre 11 godina

Sada barem znamo tacno ko se kuplerajski ponasa i ko je zeleo a ko ne saradnju sa demokratama. Dinkic hoce samo one ljude oko sebe kojima moze da dominira ali koji to nedozvoljavaju njih izbegava.

ZoranNS

pre 11 godina

S pravom se ljudi pitaju koju ideologiju zastupaju naši političari osim daj što više moći, koju pretvaraju nemilosrdnom pljačkom naroda u kapital. Maja je kao od svih napuštena devojka koja bi da se kači svima o vrat ali je niko neće.

Nebitno

pre 11 godina

@sumadinac
Zar ne bi bilo postenije da se 250 poslanika bira iz npr iz 250 opstina u Srbiji. Imenom i prezimenom. A moglo bi i manje poslanika, mozda. Bira se poslanik imenom i prezimenom. Njega moze da opozove/smeni iskljucivo njegova izborna jedinica odnosno njegovi biraci. Sto da parlament bude pun npr Beogradskih poslanika. Kad ce oni uciniti nesto za Suboticu, Novi Sad, Sabac, Kragujevac, Cacak, Nis...
U ovom konkretnom slucaju, recimo poslanik Pera iz opstine X koji je obecao nesto, a sad to ne postuje bi mogao biti smenjen recimo peticijom pa ponovljenim izborima u opstini X.
Korektnije je od ovog cirkusa.

mali radoica

pre 11 godina

U Srbiji je politika prava "komendija" do juče su mrzeli ovog Dinkića najstrašnije, a sad ga žestoko brane od neke minorne Maje Gojković, jer se približio Nikoliću i Vučiću. ..i posle neko da kaže da politika nije čist interes. Dinkić vraća Tadiću što ga ovaj neće preko Gojkovićeve. Dačić se ljulja između Tadića i Nikolića podiže sebi cenu kao i preko ldp-a diže sebi cenu. Samo vi SNS-ovci pravite vladu sa Dačićem i na kraju ćete za stanje u zamlji da budete jedini krivci tačnije Nikolić, a Dačić i Dinkić će za sledeće izbore da nakupi još više glasača. i tako će Srbija da nastavi da traći svoje dragoceno vreme dok se sve političke opcije ne izređaju po njoj i tako ćemo da protraćimo još jedno 20 godina. Pola smo već protraćili, mada je vrlo verovatno da je Srbija još 20 godina pre Miloševića krenula nizbrdo.

hrvoje

pre 11 godina

Gojkovic nije ni zasluzila bolje.Ako je ona toliki demokrata,kako je moguce da menja misljenje i kome ce prici,svake godine.Pa kome treba takva politicka gromada,ocigledno samo Dinkicu do juce.

Sumadinac

pre 11 godina

@cak i jednopartijski sistem je bio bolji od ovoga

Ako je takoonda pravac severna koreja i tamo glasajte ili kina mozda cete tamo poznavati komsiju...
Dragi/akolega komentatoru,akada si to neskoga osim visokih partijskih komunistickih funkcionera poznavao?
A da, jesi jer. Si i sam bio drug clan ali si bio i krtica kojinje dojavljivao ko slavi slavu,ko treba da vrati stan jer ima kucu, mozda znas gde su sahranjeni vidjeni kragujevcani pobijeni '45e
Ako je to bilo bolje onda imam poruku za tee ali mi je moderator nece objaviti pa razmili zato sam sta ti je ciniti ako tako razmisljas. Zivi svoj zivot a na lokalu glasas za ljude koje znas a na republickom nivou nije lako i ne moze sako.
Ovo vazi i za sve koji su ti dali plus!!!!!!!

ekonomista

pre 11 godina

Iako nisam glasao za URS, bravo za ovo! Principijelno i edukativno...imamo preko 40 partija u ovom sazivu Parlamenta. Sad bi svaki lokalni serif da pregovara i trguje samostalno. Bolje bi bilo pijacu otvoriti onda i zaboraviti skupstinu...

salej.

pre 11 godina

e, moj Mladjo. sada ces se lepo druziti sa Vucicem,Nikolicem, a posebno sa tvojim starim prijateljima Vulinom, Veljom i jos posebnije sa KARICEM! TVOJIM NAJBOLJIM DRUGOM. Nadam se da ces sada, napokon lepo spavati i uzivati u vlasti.

hugo

pre 11 godina

Slazem se sa odlukom URS-a, ako je vec sa njima bila u koaliciji sa njima je zajednicki trebala i da pregovara i donosi odluke, a gospodjica koja je promenila tri stranke zarad vlasti i licnih interesa je malo pozurila da obezbedi sebe u novoj vladi, e sada je ostala kratkih rukava!!!!

Bravo Majo napred NP

pre 11 godina

Hahahha pa sta si ti mislio Mladjo da ce zbog tebe i tvog interesa ostali da cute! Bravo za Maju Dinkic je zlo za ekonomiju i privredu,zato i treba da ispadne iz ove vlade! I ostali ce sad da krenu URS je devojka za jedno leto osipanje krece!

Ekonomska računica

pre 11 godina

E pa, "prijatelji" iz tzv. URS, sad ste pali ispod cenzusa od 5%. Bez 2 mandata Narodne partije Maje Gojković, sada imate 14 poslanika. Ako ste do danas, sa osvojenih 5,51% imali 16 poslanika, sada, sa 14 poslanika imate 4,82%.

zorz

pre 11 godina

Nekada sam se pitao sta ce jedna mirna,lepo vaspitana,stalozena osoba medju radikalima...nedavno mi apsolutno nije bilo jasno sta ce sa Dinkicem jer sistem funkcionisanja te partije jako dobro poznajem...nadam se da ce ovaj potez znaciti da Maja nikada vise nece saradjivati sa ovim ljudima.Ne idu oni uz nju...isuvise su losi da se ne izrazim grublje...srecno Maja

Dule NS

pre 11 godina

-Ih koliko malih diktatorčića ima u ovoj Srbiji pa to je strašno!
-Ovaj Dinkić kada bi nekim čudom osvojio vlast bio bi 10 puta gori od Slobe!

Politicari sa obrazom?

pre 11 godina

Ova Maja mi se sve vise svidja, ovo je primer Dacicu kako treba stajati iza svojih reci u predizbornoj kampanji, pa makar to znacilo da i idete u opoziciju. Majo, imate moje postovanje nakon svega ovoga.

Donvladeo

pre 11 godina

Znaci ipak se pravi vlada sa naprednjacima, cim su izbacili Maju Gojkovic. Tadić ne samo da je izgubio kompas, nego i vladu, kako je krenulo mozda će nam i Vučić biti novi gradonačelnik Beograda.

Lazar

pre 11 godina

Ma bas nju briga. Preko vasih ledja je dosla do poslanika i odbornika po opstinama. Ma ko bi glasao za tu (ne znam ni kako se zove) partiju? Sami ste krivi , vratili ste je u politicki zivot

xox

pre 11 godina

Koliko ja shvatam, URS nije politička partija već grupa građana. kako je moguće da grupa građana 1) učestvuje na parlamentarnim izborima (čemu onda služe partije???), 2) pravi i komanduje koalicijama, itd. Ni najmanje nisam fan Maje Gojković, isto kao što nisam fan Mlađe, Tadića ili Nikolića, ali politički život Srbije ide iz apsurda u apsurd. Naši vajni političari ne umeju da ustroje ni elementaran red u bazičnim institucijama.

Vojkan

pre 11 godina

Ona najbolje zna zbog cega ne treba praviti vladu sa Tomom i Vucicem. Dinkicu je jedino vazno da ostane u vlasti pa makar i sa partnerima za koje je vise puta rekao da nikada i ni po koju cenu nece uci u koaliciju. A sad se sprema da upravo to uradi.

Ja

pre 11 godina

Ja bih pre rekao da je Dinkić izdao Maju. Ona je samo htela da URS nastavi saaradnju sa dosadašnjim koalicionim partnerima, a Dinkić je petljao s bivšim radikalima

došla maca na vratanca

pre 11 godina

Gospodine Dinkiću,Imala je dobrog učitelja, gospodjica Maaaja je nervozna pa je odmah to uradila što ste VI uradili DS više puta. .

d

pre 11 godina

Znači URS sad ima 2 odbornika manje. Za 2-3 meseca pobuniće se Palmini odbornici,pa Krkobabićevci,pa iz Nove Srbije, tako da će vlada SNS-SPS-URS trajati najviše godinu dana.

apsurd

pre 11 godina

Sad je URS ispod cenzusa, kakva je ovo smejurija od zemlje. Inace, Dinkic bez Gojkoviceve u Vojvodini ne bi dobio ni koliko je dobio. Kandidat za srbijanskog Sanadera ocito hoce po svaku cenu licno u vladu jer ga tako stiti imunitet od krivicnog postupka u Telekomu koji se u Austriji vec uveliko vodi.

NekoIzMase

pre 11 godina

Skupili se s konca i konopca, ne bi li prebacili 5% i dobili kog poslanika ...

Da je sreće, ovako smešne likove ne bi imali na političkoj sceni, već bi se družili sa radikalima ...

Da podsetim, da je jedina stranka koja je samostalno nastupila i prešla cenzus DSS ....

Igorko

pre 11 godina

Ne volim Dinkica,ali Maja Gojkovic nikada ne bi bila u Skupstini da se nije slepala sa URS-om. I uostalom, koja sramota da jos i ona pravi vladu.

sasa jokic

pre 11 godina

Ha, ha, ha. Ajde da budemo ozbiljni, kome vise smeta Maja, Tadicu ili Nikolicu? Gospodo spremite se za rusku cizmu, i povratak u devedesete!

Mikica

pre 11 godina

Mogu da joj pljunu pod prozor. Shvatila je ona s kim ima posla. Ali to je samo pocetak, jer URS(G17) je pred raspadom. Danas kad je Kipar zatrazio od EU pomoc za svoje banke, mozda ce se otkriti gde su nase pare sa Kipra. Pare ce dobiti, ali institucije EU pocinju istragu o poslaovanju banaka na Kipru. Valjda ne treba da objasnjavam ko je obecao da ce nase pare sa Kipra vrati, a da je na volseban nacin posle ispalo da od toga nema nista.

Rade

pre 11 godina

Neki su ovde potpuno zamenili teze. Greh Gojkoviceve nije u tome sto je ona sa nekim razgovarala ili to sto su njene politicke simpatije uz Tadica. Njen greh je u tome sto je pristala da udje u vladu koja bi iskljucila URS, na ciju je listu izabrana, i to sve zbog licne sujete Tadica. Na njenu nesrecu, Dacic nije pristao da bude deo takve kombinatorike, otisao je kod Dinkica da se sa njim dogovori o buducoj vladi a Gojkoviceva je platila logicnu cenu svoje prevrtljivosti. Ironija je to sto ce Gojkoviceva sada silom prilika verovatno (ako Tadic popusti) postati opozicija vladi u kojoj su i Tadic i Dinkic :)

upuceni

pre 11 godina

Ovako Dinkica niko nije izradio:
1.kada je nju uveo u igru napustili su ga kadroviu u N. Sadu(Radonjic..),
2.mislio da c proc kao u Kragujevcu, a ono nije presla cenzus,
3.ozla 2 poslanica mesta nizasta i
4. zigrala mu iza ledja, a nije pro[lo ni 40 dana...

partijski neprijatelj br. 1

pre 11 godina

Jadna Maja uvek nesto partijski nepodobna....
Ovo je kao kod Tileta. Ako nisi uz partiju onda si protiv nje.

Mnogo se ovaj Mladja osilio a iz izbora u izbore sve ih je manje uz nadam se tendenciju da poput radikala nestanu sa pol. scene. Pa Maja je i od njih otisla - naslucujem povezanost :).

O ne, ko ce nam onda zauzimati fotelje po javnim preduzecima?!

Flavije sas Slavije

pre 11 godina

Za URS je pitanje ulaska u vladu, pitanje zivota i smrti! Oni su se toliko zaduzili u kampanji i napravili toliki minus da je sada jedini nacin da to isplate ulazak u vladu i uzimanje resora gde ce tu lovu pomazdisati.
Borba je to, borba na zivot i smrt! (pogledajte im samo podocnjake na poslednjim slikama)

pancevac

pre 11 godina

bravo Mladjo, da je bio pametan da sa njima nije ni pravio koalicioni sporazum, prosao bi sigurno mnogo bolje na republickim izborima ali sta je tu je ...

belilistic

pre 11 godina

Svi napolje iz zemje ionako iste face dzaba jedu hleb sve ove godine.Sve sto ste mogli vec ste upropastili. Inace smatram da je seseljeva advokatica vec dovoljno upropastila Novi Sad i ako takva licnost treba Kluniju,onda je to veeliki problem.

sapunica

pre 11 godina

gazda se izbezobrazio a još nije zaseo u svoje fotelje. naprednjaci će dobiti partnere kakve zaslužuju, svi zajedno u sivoj zoni, suvereni u paktiranju sa đavolom.

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Ваљда се каже: Избацио Гојковићеву или М. Гојковић.
То је скоро неважно; ИЗБАЦИО ЈЕ ОН ОДАВНО земљу и државу Србију (све с'нама грађанима) из економских, финасијских,... нормалних токова.

Да се Млађан за зелен бор ухвати
И он би се зелен осушио.

kaiser

pre 11 godina

Maja je mudro odigrala, videći da će URS u vladu sa radikalima i SPS.
Zna odlično da će kompletan sastav radikalsko/socijalističke vlade na proleće očajnički tražiti azil u Rusiji, i to samo oni koji izbegnu hapšenje.
Svaka čast na dalekovidosti Majo. Prepusti Dinkića njegovoj sudbini, dugo ju je izbegavao...

Faf Tedi

pre 11 godina

Jos do juce su iz SNS izjavljivali kako Dinkic treba da robija zbog pronevera i losih privatizacija, kako je izdajnik i da ce cim dodju na vlast sve to procesljati. Naravno, po domacem obicaju, zarad vlasti, nudi mu se mesto premijera!

Ne znam samo kako domace politicare nije sramota kada se gledaju oci u oci sa diplomatama u Briselu ili negde drugde. Nije da nema tamo korupcije, nego mi i oni u smislu standarda, industrije, infrastrukture i svih ostalih parametara. Kako li ih stranci gledaju. Pa nista bolje od sprdnji i novih uslova ni ne zasluzujemo.

Zoran

pre 11 godina

Ako URS, odnosno Dinkic hoce u vladu SNS, SPS, a rekli su da hoce, onda mora da se resi stare radikalke Maje Gojkovic koju su Toma i Vucic davno najurili iz SRS-a. Mislim da je to Dinkicu bio uslov da udje u vladu, sve ostalo su price za malu decu. Politicari shvatite jednom da nismo mi svi blesavi i ne kapiramo sta su vase igrarije, sramota. Fuj

Zabrinuti član G17+

pre 11 godina

Nemoj Dinkiću samo da isključiš Kalanovićku i Grubješićku jer onda smo stvarno propali.Tada pada i tvoj koncept ekonomskog oporavka koji si tako
lepo i stručno spremio a plasiraš ga baš sada a ne pre 12 godina koliko
si u vlasti :)

Branko

pre 11 godina

Maja bi bila izbacena u svakom slucaju zato sto je postignut dogovor sa naprednjacima a oni je ne zele u koaliciji. Tako da je ovo samo prazna prica ali sta nije u Srbiji.

D.

pre 11 godina

Šta bivši RADIKAL, jedan od osnivača SRS Maja Gojković ima da traži sa BILO KOJOM demokratskom partijom? Ta ja Gojkovićeva je tragedija srpske politike. Tipična pojava: preletači, presvlakači bez IKAKVOG STAVA I PRINCIPA. Samo gola korist. URS i Dinkić su 100% u pravu. Oni su je uveli u parlament, a ona im prvom prilikom podmetnula nogu. U NS nije prešla ni cenzus. Toliko je 'poštujemo'. I DS treba da joj zahvali na 'uslugama' a ne da dozvoli da ih ona blamira.

kanibal

pre 11 godina

Jel to svaka vlada bez Dinkića "patrljak vada"
Mladjo, upravo si dolijao.
A Maja je sišla sa tvog voza na vreme.
Vlada će ti trajati ni do proleća, a toliko i imunitet, koji je tvoj jedini cij.
I kako ćeš ti tražiti azil u Rusiji, kad isti nije siguran ni Tomi i Ivici?

Strogg

pre 11 godina

A počela je svoju političku karijeru kao radikalka sa extremnijim političkim stavovima od samog Šešelja! A sada zamera Dinkiću zbog prilaska SNS-u odnosno, ona je levičar i mesto joj je uz DS! khkhkh( kašalj) A zašto mi uopšte izlazimo na izbore? Zašta god i za kog mi glasali, vladu formiraju oni iz zadnjih klupa, večiti ponavljači koji se nekako upišu u sledeći razred, odnosno sledeću vladu! Ko je glasao za Vuka Draškovića, Zaharija Trnavčevića (imam lične simpatije prema njemu ali ne kao političaru), Maju Gojković ili Milanku Karić i Miljenka Deretu! Ako svoj glas treba da dam nekome ko promeni politički stav posle izbora a da ja ne mogu da promenim svoju odluku zbog toga...trula nam je Danska
Cenzus 10%, pa nek ide život!

alan ford

pre 11 godina

vi politicari ne vidite da je smrtni greh u tome sto ste prevaranti. Potpisali ste sporazum gospodjo Gojkovic koji ste prekrsili. Vi ste dakle prevarant, u tome je smrtni greh, dakle prevara. Jel sad jasno?

bane

pre 11 godina

Tako joj i treba kad se udružuje sa Dinkićem koji je svim svojim partnerima udarao kolac u ledja. Dinkićev G17 je dobio oko 1% glasova, sve ostalo su glasovi lokalaca-gradonačelnika koje gradjani poznaju u njihovim gradovima tj. Maje Gojković, Ničića i naročito Verka Stefanovića. Oni su uveli Dinkića u parlament i sada će ispaštati zbog toga jer ih je Dinkić jeftino prevario i oteo im glasove. Neverovatno kako Srbijanci padaju na jeftine fore koje im podmeće Dinkić. Sledeći korak Dinkića je udruživanje sa Vučićem i Tabakovićkom kako bi se opet dočepao fotelja i državnih para. Teško tebi Srbijo ali sama si kriva za svoju zlehudu sudbinu.

sdned

pre 11 godina

Mora Dinkić da kontroliše sve!! Ne da on nikome manevarski prostor.
A jak su potencijalni partner u Vladi... Sve su Vlede do sada upropastili, usput i ekonomiju ove zemlje, a sada se raspadaju još i pre formiranja Vlade.
Pa ko ih takve i zašto uopšte želi? To je zanimljivo pitanje?
Drži li Dinkić Dačića i ostale "jača igrače" nečim u šaci? Afera kofer?

Jegulja

pre 11 godina

pa ne znam sta je mladja ocekivao. urs je skup pilicara gde svako hoce svoj deo. nadam se da je to kraj za petooktobarski jul mada ja bih celu politicku scenu ukinuo. ne zna se ko je gori.

krstivoje

pre 11 godina

Tako je to kad Sosa suknjom vesla a keceljom krmari po tem dunavu,nije jasno cime je ona iznenadjena,pa ona je prva dala sut kartu Mladji kad je preletela kod BoTe i pristala na vladu bez sefa URS-a sto je mora se priznati bilo malo neprijatno za dobar ukus,ali politicari su operisani od dobrog ukusa,tako su drugovi klonirani,nisu oni krivi.

Ranko

pre 11 godina

Pocela kupo-prodaja. Šta reći Srbija će biti jedno tužno mesto za život. Ovi koji se raduju danas sutra će da plaču. Ej narode šta je sa vama

milan

pre 11 godina

Sada barem znamo tacno ko se kuplerajski ponasa i ko je zeleo a ko ne saradnju sa demokratama. Dinkic hoce samo one ljude oko sebe kojima moze da dominira ali koji to nedozvoljavaju njih izbegava.

paracinac

pre 11 godina

dinkic je definitivno, preko dacica, otklizao do nikolica i vucica. a u kampanji je isla prica da ce sa demokratama da pravi vladu. tuzno!

Sumadinac

pre 11 godina

@cak i jednopartijski sistem je bio bolji od ovoga

Ako je takoonda pravac severna koreja i tamo glasajte ili kina mozda cete tamo poznavati komsiju...
Dragi/akolega komentatoru,akada si to neskoga osim visokih partijskih komunistickih funkcionera poznavao?
A da, jesi jer. Si i sam bio drug clan ali si bio i krtica kojinje dojavljivao ko slavi slavu,ko treba da vrati stan jer ima kucu, mozda znas gde su sahranjeni vidjeni kragujevcani pobijeni '45e
Ako je to bilo bolje onda imam poruku za tee ali mi je moderator nece objaviti pa razmili zato sam sta ti je ciniti ako tako razmisljas. Zivi svoj zivot a na lokalu glasas za ljude koje znas a na republickom nivou nije lako i ne moze sako.
Ovo vazi i za sve koji su ti dali plus!!!!!!!

tirion

pre 11 godina

ovaj izborni sistem je takvo g....
znaci realno, moguce je da se sve stranke fuzionisu u dve koalicije, i da tako predju cenzus, a da se onda lepo rasture i svi i dalje sede u skupstini i vladi, samo se dogovore ko otprilike ima koliko poslanika...
pa ovo je komedija...

racun

pre 11 godina

@Ekonomska računica, 26. jun 2012 13:13
Losa ti je racunica. Bez Maje Gojkovic Dinkic bi na izborima dobio isto glasova ili vise, ne bi dobio manje.
Ona u svom mestu nije ni cenzus nije presla a dobila je na poklon 2 poslanika.
Ona je potpuno nebitna, kao i oni fantomi iz "Ni jedan od ponudjenih odgovora" koji su dobili jedan mandat na prevaru.I opet su oni zastupljeni u Skupstini, dok neke partije koje su dobile mnogo vise glasova nisu.
Dinkic je prvo uvede u Skupstinu pa je onda izbaci iz svoje koalicije. Sto ju je stavljao u koaliciju?
Od radikalskog funkcionera i gradonacelnika do "prirodnog partnera" DSa.

KP

pre 11 godina

Kakvi su ovo izrazi "kaucuk clanovi", "kaucuk politika", "patrljak vlada". Kako su samo metaforicni ovi nasi "politicari", hiperbolicno metaforicni eto i ja lupih pa ostade ziv!

Nebojsa

pre 11 godina

Maja Gojkovic je bila vise od 10 godina u SRS-u. 2004. je osnovala grupu gradjana, i kao njen kandidat izabrana za gradonacelnicu Novog Sada. Nakon izbora 2008. osnovala je Narodnu partiju. Neko vreme je bila bliska sa DSS-om, a onda je nedavno usla u URS. Posle majskih zibora 2012. godine ponudila je 2 mandata svoje partije kao podrsku DS-u za formiranje vlade.
Koja li ce biti naredna stranka koju ce Maja podrzati?

Nebojsa

pre 11 godina

Maja Gojkovic je bila vise od 10 godina u SRS-u. 2004. je osnovala grupu gradjana, i kao njen kandidat izabrana za gradonacelnicu Novog Sada. Nakon izbora 2008. osnovala je Narodnu partiju. Neko vreme je bila bliska sa DSS-om, a onda je nedavno usla u URS. Posle majskih zibora 2012. godine ponudila je 2 mandata svoje partije kao podrsku DS-u za formiranje vlade.
Koja li ce biti naredna stranka koju ce Maja podrzati?

Citalac

pre 11 godina

Lepo vas molim da inicirate preko javnih medija akciju ponovnog uvodjenja radnih akcija.

Npr. pokretanje Drine da tece uzvodno, ili zagrevanje sjenicke visoravni zimi. Politicari ( svi ), kao avangarda i primer narodu, neka krenu prvi I NE VRACAJU SE DOK SE PROJEKAT NE ZAVRSI.

Da, na kraju, i mi imamo koristi i malo zadovoljstva od njih.

Samo dosledno

pre 11 godina

Politički CV Maje Gojković:

- SRS - check - bila
- DSS - check - bila
- URS - check - bila
- DS - check - nudila se.

Neka se pripremi LDP.

Deki

pre 11 godina

Ako se napravi vlada SNS-SPS-PUPS-JS-URS(bez Maje),to znači da će Dinkić biti jedini političar koji je bio stalno u vlasti od 2000-te godine? Šta da kažem,svaka čast!

mali radoica

pre 11 godina

U Srbiji je politika prava "komendija" do juče su mrzeli ovog Dinkića najstrašnije, a sad ga žestoko brane od neke minorne Maje Gojković, jer se približio Nikoliću i Vučiću. ..i posle neko da kaže da politika nije čist interes. Dinkić vraća Tadiću što ga ovaj neće preko Gojkovićeve. Dačić se ljulja između Tadića i Nikolića podiže sebi cenu kao i preko ldp-a diže sebi cenu. Samo vi SNS-ovci pravite vladu sa Dačićem i na kraju ćete za stanje u zamlji da budete jedini krivci tačnije Nikolić, a Dačić i Dinkić će za sledeće izbore da nakupi još više glasača. i tako će Srbija da nastavi da traći svoje dragoceno vreme dok se sve političke opcije ne izređaju po njoj i tako ćemo da protraćimo još jedno 20 godina. Pola smo već protraćili, mada je vrlo verovatno da je Srbija još 20 godina pre Miloševića krenula nizbrdo.

Simo Bosanac

pre 11 godina

Normalno je da se gospođa Gojković nije zadržala ni u URS-u predugo, jer ona se afirmisala kao osoba koja preko noći promeni svoja politička ubeđenja, ali i dokazuje da je Dinkić taj koji odlučuje o svemu iako u prvi plan izbacuje osobe koje nisu toliko omražene kao on.

cak i jednopartijski sistem je bolji od ovog sto imamo danas

pre 11 godina

Najpostenije bi bilo da se poslanici biraju vecinskim sistemom,znaci imenom i prezimenom.Kao sto se bira deo pokrajnskih poslanika.Pa da vidimo ko koliko vredi.I naravno da vlasnik mandata bude poslanik.Na taj nacin bi izbor bio posteniji,poslanici kvalitetniji a mi kao biraci bi imali mogucnost da opozovemo "svog" poslanika.I to bi naravno podrazumevalo da svi regioni imaju svog predstavnika u parlamentu.A ne ovako da glasam za nekakve liste koalicija i nemam pojma za koga u stvari glasam.I onda recimo vidim da je vecina poslanika iz Beograda a da neki krajevi nemaju nikog.
Hocu da glasam za nekog koga znam ko je i sta je,ili bar mogu da dodjem do informacija ako me zanimaju.A ovo skrivanje iza imena stranaka,koalicija,lista je bruka i sramota.Kompletno izigravanje i volje biraca i proste logike.

ZoranNS

pre 11 godina

S pravom se ljudi pitaju koju ideologiju zastupaju naši političari osim daj što više moći, koju pretvaraju nemilosrdnom pljačkom naroda u kapital. Maja je kao od svih napuštena devojka koja bi da se kači svima o vrat ali je niko neće.

Nebitno

pre 11 godina

@sumadinac
Zar ne bi bilo postenije da se 250 poslanika bira iz npr iz 250 opstina u Srbiji. Imenom i prezimenom. A moglo bi i manje poslanika, mozda. Bira se poslanik imenom i prezimenom. Njega moze da opozove/smeni iskljucivo njegova izborna jedinica odnosno njegovi biraci. Sto da parlament bude pun npr Beogradskih poslanika. Kad ce oni uciniti nesto za Suboticu, Novi Sad, Sabac, Kragujevac, Cacak, Nis...
U ovom konkretnom slucaju, recimo poslanik Pera iz opstine X koji je obecao nesto, a sad to ne postuje bi mogao biti smenjen recimo peticijom pa ponovljenim izborima u opstini X.
Korektnije je od ovog cirkusa.

hrvoje

pre 11 godina

Gojkovic nije ni zasluzila bolje.Ako je ona toliki demokrata,kako je moguce da menja misljenje i kome ce prici,svake godine.Pa kome treba takva politicka gromada,ocigledno samo Dinkicu do juce.