Pajtić: O pokrajinskoj vladi sutra

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić najavio je da će pregovori oko nove skupštinske većine u pokrajinskom parlamentu početi sutra.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2012.

19:15

Default images

On je rekao će iz tih razgovora biti izuzeti Srpska napredna stranka, radikali i Demokratska stranka Srbije.

"Od sutra počinjemo razgovore o tome da pokrajinska vlada u novom sazivu treba da bude instrument razvoja Vojvodine", rekao je Pajtić, koji je potpredsednik Demokratske stranke, za Televiziju Vojvodine.

On je naveo i da nova vlada treba da se bavi otvaranjem novih radnih mesta i "privlačenjem stranih investicija u kojima je prethodna vlada pokazala izuzetne rezultate".

Pajtić je naveo i da zadatak nove vlade treba da bude obezbeđivanje "nastavka investiciong ciklusa, kako smo počeli pre nekoliko godina i ostvarenje visokog stepena ljudskih i manjinskih prava na teritoriji Vojvodine".

Pokrajinski parlament broji 120 poslanika, od kojih se 60 bira po proporcionalnom i isto toliko po većinskom izbornom sistemu.

Prema podacima koje je objavila televizija Vojvodine, u pokrajinskom parlamentu koalicija okupljena oko DS imaće 59 poslanika, koalicija koju predvodi SNS 22, koalicija oko socijalista 12, a Liga Socijaldemokrata Vojvodine deset mandata.

Po toj računici, Savez vojvođanskih Mađara imaće sedam poslanika, radikali pet, Demokratska stranka Srbije četiri, a Liberalno demokrtaska partija jednog poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: