Dačić: Rezultati ne menjaju dogovor

Predsednik SPS Ivica Dačić kaže da je dogovor o parlamentarnoj većini postignut i da ga će neće promeniti rezultat predsedničkih izbora.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 20.05.2012.

20:23

Default images

Dačić kaže da bi rad na formiranju buduće vlade trebalo da počne od sutra kako bi se što pre konstituisala Skupština Srbije.

"To je bitno zbog toga što nas očekuju velike obaveze u pogledu socijalne i ekonomske situacije i državnih i nacionalnih pitanja, jer se praznina koja ne postoji formalno, već suštinski štetno odražava na nacionalne i državne interese", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da pobeda na predsedničkim izborima nije uslov za koaliciju socijalista sa Demokratskom strankom, koja je već dogovorena.

Kako je Dačić istakao, on nije zainteresovan za premijersko mesto, ali je će tražiti da se poštuju rezultati parlamentarnih izbora, odnosno broj glasova koji je osvojila koalicija SPS-PUPS-JS.

On je pozvao da se pazi da ne dodje do destabilizacije na političkoj sceni zbog rezultata predsedničkih izbora.

Dačić je rekao da je neophodno poštovati izbornu volju građana i da se ne treba ljutiti, bez obzira na to kakva je ta odluka.

Dačić je rekao da je siguran da će na sledećim predsedničkim izborima kandidat okupljen oko koalicije SPS biti u drugom krugu, tako da građani neće morati da glasaju za drugog kandidata.

Prema Dačićevim rečima, politička stabilnost je preduslov za stvaranje jake i ugledne države u kojoj će moći da se zaštite nacionalni interesi i principi socijalne jednakosti, kako to nalaže Ustav Srbije.

"Srbija nema vremena za čekanje i neophodno je da se što pre konstituišu svi organi vlasti kako bi država mogla normalno da funkcioniše, jer su u uslovima predizbornih kampanja redovne aktivnosti državnih organa i političkih stranaka u drugom planu, a sada je vreme da se realizuju obećanja", rekao je Dačić.

U Srbiji se održava drugi krug predsedničkih izbora. Građani Srbije biraju između dva kandidata koja su na izborima 6. maja osvojila najveći broj glasova - kandidata koalicije "Izbor za bolji život" Borisa Tadića i koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislava Nikolića.

Palma: Sa porodicom sam glasao za Tadića

Lider Koalicije SPS,PUPS,JS i Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma, izjavio je danas Tanjug-u, da je sa porodicom glasao za predsedničkog kandidata Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića.

"Glasao sam danas sa porodicom, a porodica Marković ima 12 članova od kojih je sedam punoletno i svi smo glasali za Borisa Tadića", rekao je Marković, na biračkom mestu u Končarevu kod Jagodine, gde je rođen i gde živi.

Za Tadića smo glasali jer smatramo da Tadić treba da nastavi da vodi Srbiju, objasnio je Marković i istakao da je "Tadić pomogao Srbiji, da se sa srpskog narode skinu negativne etikete".

"U poslednje vreme u Srbiju dolazi više investitora nego ranijih godina a dobili smo i status kandidata za ulazak u Evropsku uniju, građani Srbije putuju bez viza u zemlje EU, a to su nesporno zasluge Tadića", rekao je Marković.

Srbiji je u ovom trenutku najvažnija borba za radna mesta, borba protiv bele kuge, socijalna pravda, ocenio Marković.

"Imajući u vidu da je već dogovoreno da novu vladu formiraju DS i Koalicija SPS,PUPS,JS i ne znam koja će jos biti partija, ali sam siguran, da će ova nova Vlada voditi računa o svakom građaninu, da pomogne svakom čoveku u Srbiji", rekao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: