TI7 - RUR predstavlja: Fnatic

Danas se osvrćemo na jedan od najprepoznatljivijih timova koji sa novom Dota 2 postavom pokušava da ponovi uspehe sa The International takmičenja.

Izvor: Nemanja "nemanjau5" Pavkoviæ KlanRUR

Četvrtak, 27.07.2017.

13:56

TI7 - RUR predstavlja: Fnatic

Jedan od najprepoznatljivijih brendova u esportu. Priča sa Dotom počinje tako što Fnaticov talentovani Heroes of Newerth tim prelazi u igru gde se Kongor zove Roshan. Ta postava (Era, H4nn1, Trixi i nerazdvojni duo Fly/N0tail) ulazi sramežljivo na scenu privikavajući se na ono što Dota 2 nudi. Čuveni roster je na okupu do TI4 gdje se vidjelo da je tim dostigao kulminaciju i da je vrijeme za tužne rastanke. Fly i N0tail odlaze u Secret donoseći sinergiju kvalitet, onaj-što-je-poliven-energetskim-pićem i legenda DotA 1 H4nn1 pravi svoj tim, Era pauzira a Trixi ide među svoje Fince.

Novi Fnatic

Organizacija pravi pauzu i vodi neobičnu politiku da se uzme tim koji nije iz Evrope. Mushi je žario i palio(i još uvijek to radi), i privukao Fnatic idejom o svom timu, ubedivši ih da opet obnove svoju Dota postavu. Skupio je malezijsku bagru oko sebe i uz određene rotacije (jedno od najboljih otkrića je bio MidOne), priča tima vodi od TI6. Onda opet sledi pauza – međutim, osoblje Fnatica je namirisalo ogroman talent koji se skuplja u SEA regionu. Oslanjajući se na svoj instinkt, prave tim koji ćemo gledati na TI7. (čitaj: Ah Jit u jednom trenutku benchuje Meraclea).

Fnatic.QO
Najveća zvijezda ekipe. QO je slučajno otkucan nickname, koji u stvari na korejskoj tastaturi znači “nema povlačenja”, što apsolutno opisuje i njegovu igru. Prve dodire sa Dotom pravi uz čovjeka koji mu je pokazivao igru svake nedelje nakon crkve. Ispočetka smoren od stalnog umiranja, a opet istrajan da nauči, QO je nastavio da igra Dotu i kad je Valve izdao svoju verziju. Preko March-a ulazi u profesionalne vode i prelazi u Koreju da igra za MVP Phoenix. Tim nošen njegovom agresivnošću na zelenim livadama Dotke stiže do uspjeha (5-6 na TI6, i 7-8 na TI5). Razilaze se posle TI6, a koliko su bili individualno vješti govori podatak, da iz TI6 MVP Phoenixa, svaki igrač nastupa na ovogodišnjem TI7, naravno za druge timove (QO i Febby za Fnatic, DuBu i Forev za DC, a MP za Team Secret). Svoje rezone o igri prenosi i na ovaj Fnatic. Njegov Bloodseeker i već legendarna mid Phantom Assassin su bili nerješiva enigma za SEA qualifier region. Fnatic.AhJit
Kao “kec” ovog tima je bio predviđen Meracle. Jedna od najpoznatijih faca SEA regiona i jako vješt dečko. Pa svi se sjećamo kako je sam dobio jedan jedini DK 2014 (BurNing, IceIceIce, Mushi, MMY, Lanm) sa svojom Nagom. I ne drugari, nije Arteezy započeo Naga Radiance priču, to je bio Meracle. On je ipak neko ko zahtjeva poseban tretman, i prema kome morate krojiti igru, a to nije odgovaralo ovom superagresivnom timu.

Tu uskače heroj iz podnaslova, Ah Jit. Ovaj 8K MMR SEA #1 je gradio karijeru kroz Warriors Gaming Unity. Pošto je pokazao određeni kvalitet uzevši 5-8. mjesto na Boston Major, Ah Jit je kada je počelo “komadanje” ovog nesrećnog tima bio logičan izbor za Fnatic u potrazi za kerijem. Danas je on neko ko se odlično stapa sa QO, prepuštajući mu da vodi ritam i tempo igre, prateći ga i igrajući “support” kerije.

Fnatic.Ohaiyo
Ohaiyo je najduže tu, i najuspješniji je član ove postave. Krenulo je ne tako bajno – MUFC nije bio tim gdje ćete se usrećiti. Glavni baja SEA regiona Mushi, kickuje Kecik.Imba i ostavlja Ohaiyoa, finalizirajući postavu pred TI3. Ovo se naravno pokazalo kao pravi potez, i kasnije je usledila duga saradnja ova dva igrača. Njegovi Nature’s Prophet i Dark Seer gejmpleji su razbijali taj turnir. Tim je završio kao treći, izgubivši tijesno od Na’Vija (1:2) u onom finalu looser’s bracketa. Držeći se za Mushijevu ručicu, pokušavali su da se vrate tu slavu Maleziji kroz timove (Ehome.my, Team Malaysia i Fnatic) ali im nije uspijevalo. Taj isti žar i pogled kojim su obojica gledali Dotu se ugasio kada je Mushi napustio tim Fnatic i zamjenio ga Mineskijem. Da l’ će ovaj “prvi samostalni let” Ohaiyo-a u Dota svijet bez Mushija biti uspješan, vidjećemo već početkom TI7.

Fnatic.Febby
Jao kakav tip. Dovoljno je da pogledate tu kosicu(, i njegov šaljivi način ophođenja svijetu, saigračima, protivnicima i muškom polu uopšte, i sve će vam biti jasno. No lične preference ćemo ostaviti po strani, Febby zna da igra Dotu. Febby se igra Dote. Ali pazite, daćemo malo ozbiljniju notu ovoj priči i reći da je ovaj momak u jednom periodu bio beskućnik (tačnije tokom 2014. – izjavio je da nije nosio donji veš, jer kada ste gladni shvatite da je kupovina donjeg veša budalaština). Uz pomoć svoje djevojke (da, imao je djevojku) je prebrodio taj period, i gladan uspjeha pridružuje se MVP-u početkom 2015. – normalno prepoznat talent od strane March-a. Prebacivanjem na support rolu, Febby je pronašao svoj plejstajl. Wisp, Earthspirit i Oracle su donosili uspjehe MVP-u te godine. 4. mjesto na Shanghai Major, prvo mjesto na DotaPit i WePlay, i kasnije 6. mjesto na Manilli. Ta hiperagresivna Dota gdje nema stajanja, fajtovi traju neprestano i gdje neumorno re-engage odgovara QO ideji i viziji Dote koja im donosi, i donosila je uspjehe.

Fnatic.DJ
A evo i Filipinca. DJ iliti Chrissy, kako kad, odmah da krenemo konkretno, čisto da steknete pojam šta ovaj dečko zna o pozicioniranju i osjećaju za igru. Oni čuveni Black Holes iz Manile su parče umjetnosti. Mnogi su upadali u tu crnu rupu i nisu se vraćali. Njegov put je neobičan za jednog Filipinca – tih godina su Korejci organizovali razne lige u pokušaju da popularizuju Dotu kod sebe. Čak su Blitz, Purge i ta ekipa tih godina bili profesionalci koji su prenosili znanje omalenim Korejcima. Trbuhom za hljebom je krenuo i DJ. Igrao je midlejn, a u isto vrijeme bio drafter/kapiten za EOT Hammer u nexon Sponsorship ligi. EOT Hammer postaje RAVE, a DJ svoj raskošni talent prikazuje tokom DAC 2015, kada njegov Storm Spirit (14-0-2 KDA) razbija Tongfu. Posle RAVE, šansu za daljim dokazivanjem mu pruža Mushi. On to objeručke prihvata (Black Hole se kastuje sa obe ruke, pogledajte iznad). Preko epizode u Execrationu, vraća se opetu Fnatic gdje postaje kapiten. Igrajući poziciju #5 je neko ko je prijeko potreban da drži pod kontrolom ova četiri dečka opisana iznad njega.

Šta možemo da očekujemo od Fnatic na TI7?

Simpatični su kao ekipa, i gledljivi. Nikad nije dosadno gledati ovaj Fnatic. Međutim, ispod top 8 je moguć scenario a top 8 je realnost. Nešto više od tog kruga takmičenja će biti iznenađenje. Zašto? Koliko god talentovan QO bio – uvijek je imao limit. Svaki njegov tim je imao tu neku neobuzdanu prirodu i hiperagresivnost kojoj je svaki pametan drafter, uz pomoć svog trenera, našao lijeka. Istina, ovaj tim je individualno nešto najbolje što Korejci i SEA region mogu da ponude, ali opet sam skeptičan po pitanju jednodimenzionalnog pristupa igri.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: