Protest poštara

Izvor: B92

Četvrtak, 06.02.2003.

18:13

Default images

Oko 500 članova Sindikata PTT Srbije i sindikata "Nezavisnost" protestovalo je pred ulazom Glavne pošte u Beogradu, tražeći  veću bezbednost poštara i povećanje plata. Predsednik Sindikata poštanskih radnika Aleksandar Pavlović optužio je poslovodstvo da nije poboljšalo bezbednost poštara, iako su neki od njih i smrtno stradali. "Dešavaju se i dalje oružane pljačke, to je malo širi apel, prepoznaće se, valjda, i gospoda iz MUP-a. Alarmantno je da se to dešava u poštama, ne dešava se u bankama, ne dešava se u trezorima, dešava se u poštama. Znate kako je kada uoči isplate penzija brojite par miliona dinara, a gledate ko vam ulazi u poštu i da li je to potencijalni napadač", rekao je Pavlović.     Pavlović je, takođe, apelovao na rukovodstvo da što hitnije izradi biznis plan, kako bi Ministarstvo finansija odobrilo povećanje plata od 12 odsto na godišnjem nivou.Poslovodstvo PTT Srbija, saopstilo je da je urađeno dosta na poboljšanju bezbednosti zaposlenih i istaklo da je prosečna plata veća od prosečne zarade u privredi. Zarade se isplaćuju redovno dva puta mesečno bez zastoja i zakašnjenja, a prosečna plata u decembru 2002. godine bila je 14.502 dinara, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: