Svet

Četvrtak, 19.11.2015.

17:20

EU iznenađena: Šta je to Junker pisao Putinu

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker uputio je pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, predlažući uspostavljanje bližih trgovinskih odnosa.

Izvor: Tanjug

Default images
(Foto: Beta/AP)

Reč je o trgovini među 28 članica evropskog bloka i Evroazijske ekonomske unije, na čijem je čelu Rusija, javlja agencija Rojters.

U pismu, napisanom posle održavanja samita Grupe 20 najrazvijenijih zemalja sveta (G20) proteklog vikenda u Antaliji, Junker je istakao značaj dobrih odnosa između EU i Moskve, koji, kako je rekao, na njegovu žalost "nisu uspeli da se razviju u protekloj godini", navodi britanska agencija.

Junker je pozvao zvaničnike Evropske komisije da razmotre opcije za približavanje EU i Evroazijske ekonomske unije, odnosno grupe bivših članica Sovjetskog saveza kojom dominira Moskva.

Litvanski ministar spoljnih poslova Linas Linkevičius je, međutim, izjavio da je iznenađen ovim pismom, koje, kako je rekao, ne odražava zajednički stav zemalja članica EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Svet

Rusi gube: Sve ide Ukrajini

Članice Evropske unije pristale su da preusmere oko tri milijarde evra zamrznute državne imovine Rusije za zajedničku kupovinu oružja za Ukrajinu.

18:55

10.5.2024.

1 d

Podeli: