Fič: Sberbanka Evropa od poverenja

Fič rejting komitet potvrdio je Sberbank Evropi, dugoročni rejting emitenta na BBB sa negativnom prognozom.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.09.2014.

11:43

Default images

To pokazuje da banka nastavlja da održava poverenje u svoje poslovanje u Evropi, saopštila je ta ruska banka.

Fič je klasifikovao Sberbank Evropu kao "strateški važan" deo Sberbank Rusije.

Zamenik Predsednika Izvršnog odbora Sberbanke Sergej Gorkov tim povodom je ocenio da rejting jasno pokazuje da banka nastavlja da održava poverenje u svoje poslovanje u Evropi.

Sberbank Evropa je ocenjena od strane Fič-a prvi put u 2013. godini sa BBB minus, sa stabilnom prognozom.

"Mi smo oduševljeni potvrdom prošlogodišnjeg rejtinga od strane Fič- a uprkos negativnoj prognozi. Tokom prethodne godine ostvarili smo značajan napredak uz preokret. I pored teške geo-političke situacije mi ostajemo pri našoj ambiciji da budemo jedna od vodećih banaka u Centralnoj i Istočnoj Evropi u narednom periodu", rekao je glavni izvršni direktor Sberbanke Evrope Mark Arnold.

Sberbank Evropa, sa sedištem u Austriji i austrijskom licencom nije obuhvaćena sankcijama EU i shodno tome nije ograničena u pristupu tržištima kapitala EU, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: