Skupa kuhinja nemačkog predsednika

Nemački predsednik Joahim Gauk (74) će izgleda uskoro morati da potraži novu kuvaricu za kantinu u Predsedničkoj službi, piše tabliod ''Bild''.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 10.09.2014.

12:05

Default images

Bild navodi da finansijski eksperti zahtevaju od šefa države da potraži drugu opciju pošto je aktuelna preskupa.

Za kantinu Predsedničke službe kuva, naime, firma poznate nemačke kuvarice Sare Viner ali u kantini jela koštaju od 2,90 evra, recimo palačinke sa musom.

Tabliod ''Bild'' piše da se, pošto troškovi ne mogu pokriti, država, odnosno, poreski obveznici, mora mesečno da izdvoji oko 7000 evra, do 2015. godine.

''Nije za dobar primer ako se kantina Predsedničke službe subvencionira novcem od poreza građana.To mora biti promenjenjo'', rekao je ekspert za finansije iz bavarske Hrišćansko-socijalne unije Hans Mihelbah tabliodu ''Bild''.

I ekpert ta pitanje budžeta iz redova opozicione partije Zeleni Ekin Deligez zahtevala je da se ugovor sa firmom Vinerove okonča i kaže da će se sigurno naći bolje rešenje za obe strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: