Hoće li Rusi znati da vode Kavali?

VTB Kapital, investiciono odeljenje ruske bankarske grupe VTB, pregovara o kupovini kontrolnog paketa akcija italijanske modne kuće "Roberto Kavali".

Svet

Izvor: B92

Utorak, 12.08.2014.

09:37

Default images

To je objavio stručni časopis Vumens vear dejli (Women's Wear Daily, WWD) pozivajući se na neimenovane izvore. Informaciju je, na osnovu sopstvenih izvora, potvrdio ruski list Vjedomosti.

Prema medijima, VTB Kapital namerava da preuzme 60 odsto kompanije dizajnera Roberta Kavalija. Iznos transakcije mogao bi da dostigne više od 667 miliona dolara, a cela modna kuća na osnovu sporazuma može biti procenjena na 1,1 milijardu dolara.

VTB Kapital do sada nije ulagao u modnu industriju, prenosi Itar tas.

Kako navodi WWD, Kavali brine kako će se upravljati njegovim biznisom nakon prodaje kontrolnog udela. Konkretno, dizajnera zanima čime će se baviti njegova žena Eva, koja mu sada pomaže u kreiranju kolekcija.

U maju ove godine Fajnenšl tajms pisao je da 73-ogodišnji kreator pregovara o prodaji kontrole u svojoj kompaniji s investicionim fondom Investkorp.

Prema informaciji britanskog lista, Kavali je planirao da proda paket akcija za 450 miliona funti (755 miliona dolara) za celu modnu kuću. To je 15 puta više nego EBITDA (zarada pre plaćanja poreza, troškova amortizacije i kamata za kredite) kompanije. Pre toga, Kavali je pregovarao sa fondom Permira. Kako je naveo FT, oni su razgovarali o prodaji akcija po 460 miliona funti za celu kompaniju, uključujući i dug.

Italijanski dizajner pokušava da proda svoju modnu kuću već nekoliko godina. Informacije o ineteresovanju investicionih kompanija za njegovu imovinu javljaju se u medijima najmanje od 2008. godine.

Kavali je nekoliko puta izjavljivao u intervjuima da namerava da od prodaje kontrolnog udela u modnoj kući zaradi jednu do tri milijarde dolara. Povremeno je odustajao od namere da proda udeo što je objašnjavano njegovom željom da zadrži kontrolu u sopstvenoj kompaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: