2018. Japanci će ploviti Arktikom

Japanska špediterska kompanija Micui O.S.K. Lajns najavila je da će od 2018. prva uvesti redovnu komercijalnu brodsku liniju preko Severnog ledenog okeana.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 09.07.2014.

20:44

Default images

Kompanija nastoji da skrati vreme plovidbe.

Uz pomoć ledolomaca, posebno dizajniranih od strane kompanije Micui, biće započeta isporuka tečnog prirodnog gasa (LNG) u Evropu i zemlje Istočne Azije iz fabrike na ruskom poluostrvu Jamal, javila je ruska novinska agencija Itar tas.

Najveći ruski nezavisni proizvođač gasa Novatek, u saradnji sa francuskom kompanijom Total, radi na promovisanju projekta Jamal, koji predviđa izgradnju fabrike tečnog gasa kapaciteta 15 miliona tona godišnje namenjenog isključivo izvozu, a koja ce se puštati u rad u tri etape, 2016, 2017. i 2018. godine.

LNG tankeri će ploviti za Evropu tokom cele godine, a za prelazak ove plovidbene rute biće potrebno 11 dana.

Za prevoz LNG-a od poluostrva Jamal do Japana i drugih zemlja Istočne Azije biće potrebno 18 dana, a ova ruta će biti operativna samo od juna do oktobra, navodi se u saopštenju japanske kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: