I kanadske sankcije Banci Rusije

Kanada se pridružila američkim sankcijama uvedenim protiv Centralne banke Ruske Federacije zbog akcija Moskve u Ukrajini.

Svet

Izvor: B92

Petak, 21.03.2014.

23:54

Default images

Istovremeno, Kanada je uvela ekonomske sankcije protiv još 14 ruskih zvaničnika, javio je Rojters.

"Zajedno sa našim međunarodnim saveznicima, naša vlada zauzima snažan stav podrške Ukrajini", naveo je u saopštenju kanadski premijer Stiven Harper.

"Mi nastavljamo da preduzimamo dodatne akcije kako bismo ograničili aktivnosti određenih pojedinaca kao i Centralne ruske banke koji su odgovorni za podrivanje ukrajinskog suvereniteta", navodi se u saopštenju.

"Takozvani referendum koji je održan nema legitimitet a svaka dalja eskalacija od strane Rusije dovešće do nove izolacije od međunarodne zajednice", dodao je Harper koji putuje u posetu Ukrajini.

On nije naveo druge detalje, preneo je Rojters.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocenio je ranije danas da su pokušaji da se Rusija zbog krize na Krimu izoluje ekonomskim sankcijama zapali u "ćorsokak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: